حرکت کتابخانه ­های عمومی استان خوزستان بر محور دانش و پژوهش

خبرگزاری شبستان: سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی خوزستان، اظهار داشت: حرکت کتابخانه ­های عمومی استان بر محور دانش و پژوهش خواهد بود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز و به نقل از روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی خوزستان، منصور کوهی رستمی، سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی خوزستان، گفت: در دنیای امروز، دانایی یکی از محور‌ها و شاخص ‌های اصلی پیشرفت و تعالی هر سازمانی به شمار می‌رود.

 

وی با بیان اینکه سنجش سطح دانایی به میزان تولید و مصرف اطلاعات و گسترش دانایی به دسترسی سریع و آسان به منابع علمی موثق وابسته است، افزود: منبع اصلی تولید دانایی و دانش جدید در واقع حاصل فعالیت‌ های پژوهشی است که انجام می‌گیرد و در برنامه پنجم توسعه نیز به صورت مفصل به موضوع پژوهش پرداخته شده است.

 

وی تصریح کرد: بر اساس جزء يكم بند م ماده 224 قانون برنامه پنجم توسعه كليه دستگاه ­هاي اجرایي و مراكز تحقيقاتي وابسته به آنها و شركت ­هاي دولتي كه از اعتبارات بخش تحقيقات كشور (توسعه علوم و فناوري و يا اعتبارات پژوهشي) استفاده مي ­كنند، موظفند اين اعتبارات را بر اساس سياست­گذاري ­ها و اولويت­ هاي تحقيقاتي تعيين شده توسط شوراي عالي علوم، تحقيقات و فناوري هزينه کنند.

 

سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی خوزستان، خاطر نشان کرد: همچنين بر اساس بند 116 قانون بودجه سال 1392 كل كشور كليه دستگاه ­هاي اجرايي قانون مديريت خدمات كشوري مكلفند يك درصد تا سه درصد از اعتبارات خود را براي انجام امور پژوهشي و توسعه فناوري هزينه کنند.

 

وی تاکید کرد: حرکت و تحول کتابخانه ­های عمومی استان بر اساس پژوهش از جمله اهداف و برنامه ­های اداره کل کتابخانه ­های عمومی خوزستان است، لذا با هدف بهره­گيري حداكثري از توان علمي و دانش تخصصي صاحب نظران و خبرگان دانشگاهي، از سال 1392 اولویت ­های پژوهشی این اداره کل تدوین و اجرای طرح ­های پژوهشی که بتواند مسائل و مشکلات کتابخانه­ های عمومی را به پژوهش علمی بگذارد در برنامه ­های کاری این اداره کل قرار گرفت.

 

رستمی، اضافه کرد: در 2 سال گذشته مبلغ 755 میلیون ریال از محل اعتبارات تملک دارایی صرف اجرای 11 طرح پژوهشی شده که این طرح های پژوهشی با همکاری دانشگاه شهید چمران و اعضای هیات علمی این دانشگاه اجرا شدند و برخی از آنها در حال اجرا هستند و برخی نیز گزارش نهایی آنها ارائه شده و طرح­ های مد نظر در سه حوزه کتابخانه ­های عمومی، اعضا و جامعه استفاده کننده و کتابداران هستند.

 

وی عنوان کرد: نمونه ای از عناوین پژوهش های صورت گرفته شامل بررسی رابطه بین انواع سرمایه و میزان مطالعه(غیردرسی) در شهر اهواز، بررسی وضعیت كتابخانه های عمومی خوزستان بر اساس طبقه بندی دیانی: شناخت موانع احتمالی و ارائه راهكارها، نقش کتابداران و کتابخانه های عمومی در مهندسی فرهنگی استان و ... بوده و طرح ها و پژوهش های جدیدی نیز در دستور کار این اداره کل قرار گرفته که در حال بررسی و اقدام است.

 

وی اذعان داشت: نتایج پژوهش های فوق برای اداره کل کتابخانه های عمومی بسیاز حائز اهمیت است چرا که از نتایج این طرح ­ها جهت برنامه ریزی و مدیریت کتابخانه­ های عمومی استان استفاده خواهد شد و ین نتایج الگوی ساختاری این اداره کل در حرکت به سمت توسعه و پیشرفت قلمداد می شود و نیازهای مراجعان را مشخص می کند.

 

سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی خوزستان، یاد آور شد: برقراری ارتباط با دانشگاه­ های استان به منظور پژوهش محور کردن فعالیت­ ها و برنامه های این اداره کل و ارتقای سطح علمی کارکنان و کتابداران جزء اولویت ­های کاری این اداره کل خواهد بود که از طریق انجام طرح های تحقیقاتی و همچنین برگزاری دوره های آموزشی برای کارکنان و کتابداران انجام می شود.

 

وی در پایان اظهار داشت: خوشبختانه اداره کل کتابخانه های عمومی استان خوزستان جزء اولین ادارات کل کتابخانه های عمومی در کشور بوده که توانست کد پژوهشی از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دریافت کند و این کار نقطه عطفی در فرآیند پژوهشی اداره کل است.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 402314

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha