به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی انجمن سینمای جوانان ایران، لاله اسکندری که در شهر تربت حیدریه متولد شده است درباره برگزاری جشنواره منطقهای تیژ که این روزها درشهر تربت حیدریه درحال برگزاری است،
گفت: نباید در جشنوارههای منطقهای بدنبال تکنیکها و اهداف جشنوارههای ملی و بینالمللی رفت چراکه این جشنوارهها هویت، ساختاری مشخص و مستقلی دارند.
اسکندری در مورد کارکرد جشنواره تیژ، افزود: این جشنواره کارکردهای بسیاری دارد که به نظرم یکی از آنها سنجش میزان مطلوبیت آموزش و تولید در حوزه سینما است و اگر فرآیند آموزش و تولید بهعنوان دو رکن اصلی تولید کیفی در انجمن سینمای جوان با دقت طراحی و اجرا شود سینمای کشور ما رشد خواهد کرد و به نظرم انجمن سینمای جوانان ایران در این زمینه بسیار تاثیرگذار است.
وی تاکید کرد: خروجی جشنوارههای منطقهای آثاری پرمحتوا، جذاب، تاثیرگذار و خلاق خواهند بود چراکه جوانانی خوش ذوق و علاقهمند این آثار را به تصویر کشیدهاند و البته جشنوارههای منطقهای میتوانند بازتابی از هویت، زبان، ویژگیهای قومی و ارزشهای موجود دریک منطقه باشند.
سعید سهیلی فیلمسازی که در تربت حیدریه چشم به جهان گشوده و این روزها فیلم «کلاشینکف» او بر روی پردههای سینماها است درباره برگزاری جشنواره منطقهای تیژ در شهر تربت حیدریه، گفت: مهم این است که برگزارکنندگان تلاش میکنند و شعار میدهند! چراکه برای رسیدن به هر هدفی اول باید شعار داد و بعد عمل کرد تا به نتیجه رسید و جای خوشحالی دارد که شهرستان تربت مسئولان دلسوز و اهل اندیشهای دارد و من اطلاع دارم فیلمسازان جوان و با استعدادی در این شهر ظهور کردهاند که به زودی همچون طوفان گوی سبقت را از با تجربههای این عرصه میربایند .
سهیلی بیان کرد: مردم تربت حیدریه به خوبی فیلم و سینما را میشناسند و از سویی دیگر تربت حیدریه پتانسیل برگزاری جشنوارههای ملی و بین المللی را دارد.
این کارگردان سینمای ایران اظهار امیدواری کرد: جشنواره تیژ برای تمامی مردم ایران است و هنرمندان و هنر دوستان با هر بضاعتی میتواند از آن استفاده کند.
برگزاری ورک شاپ ابوالفضل جلیلی
در سومین روز از پنجاه و یکمین جشنواره منطقهای سینمای جوان تیژ- تربت حیدریه، ابوالفضل جلیلی کارگاه «ایده در فیلمنامه» را از ساعت 10:30 الی 13 برگزار میکند. همچنین بزرگداشت مرحوم ابراهیم اصغرزاده با نمایش «ابراهیم در آتش» کیوان علی محمدی و امید بنکدار که در رابطه با زندگی این فیلمساز ساخته شده است و نمایش دو فیلم از او با عنوانهایی «سکوت طولانی» «وقایع نگاری یک فیلمنامه ناتمام» از ساعت 19 الی 20:30 برگزار خواهد شد.
بنابراین گزارش روستای رزگ محل تور عکاسی علاقهمندان حاضر در این جشنواره با حضور علی فریدونی شده و 10 فیلم راه یافته به بخش مسابقه در دو سانس به نمایش میرسند.
فیلمهایی که در دو سانس به نمایش میرسند عبارتند از:
سانس اول از ساعت 15 الی 16:30
«تهوع» کیان درجزی، داستانی، 12 دقیقه، نیشابور/ «خاطره قرنها» کامیاب حاتم پور، مستند، 29 دقیقه، تهران/ «نیمه شب» حسین نمازی، داستانی، 24 دقیقه، تهران/ «هرج و مرج» علی حیدری، پویانمایی، 1 دقیقه، تربت حیدریه/ «زنی پوشیده با گردنبند» ابراهیم ایرجزاد، داستانی، 14 دقیقه، تهران.
سانس دوم از ساعت 17 الی 18:30
«آرواره» الماس فردوسی، داستانی، 15 دقیقه، تهران/ «اینجا ایران است» وحید نویدیان، مستند، 38 دقیقه، تهران/ «دخترک آت آشغالی» محمد زارع، پویانمایی، 16 دقیقه، تبریز/ «کشتن مرغ مقلد»عباس شکوری، داستانی، 11 دقیقه، تهران/ «سیمخانه» پیام شادنیا، مستند، 2 دقیقه، بوشهر.
نادر ترکمان، عضو هیات انتخاب در بخش فیلمنامه این دوره از جشنواره منطقهای در توضیح فیلمنامههای مورد بررسی قرار گرفته، گفت: درباره کیفیت آثار و توجه به این مطلب که آیا آثار ارسال شده از کیفیت مناسب برخوردار بوده است، باید بگویم در بررسی آثار همیشه با تنوع مواجه هستیم که در میان این تنوع دیدگاه برخی از آثار از کیفیت خوبی برخوردار هستند و برخی دیگرجزء آثار طراز اول به شمار میآیند.
عضو هیات انتخاب فیلمنامه جشنواره «تیژ» در ادامه توضیح داد: گاهی کیفیت فیلمنامه خوب است اما همچنان جا برای کار دارد.برخی دیگر از موضوعات بسیار ساده هستند و در پرداخت درستی از موضوع صورت گرفته است.
وی در ادامه افزود: البته در بررسی فیلمنامه در این دوره از آثار، به فیلمنامه هایی برخورد کردیم که از اساس متناسب برای تولید نوشته شده است و به نوعی روی کاغذ آماده ساخت و کارگردانی است.بخش عمدهای از این فیلمنامه ها در حوزه مستند بود.
ترکمانی در ادامه با اشاره به برخی فیلمنامه های اقتباسی افزود: یکی از پتانسیل های موجود در حوزه فیلم کوتاه بحث اقتباس از آثار ادبی براساس برداشت مستقیم و یا برداشت آزاد است. اما کمتر توجهی به اقتباس در نگارش فیلمنامه های فیلم کوتاه از سوی فیلمنامه نویسان می شود که به نظر من باید شرایط برگزاری کارگاه در این زمینه فراهم شود.
این کارگردان سینمای ایران در ادامه متذکر شد: یکی از ویژگی های آثار ارزیابی شده در بخش فیلمنامه این دوره از جشنواره؛ تنوع خوب آثار است و جدا از فرم نگارش و پرداخت به ایده های مطرح شده؛ رنگ مایه بومی فیلمنامههای رسیده از استانهای مختلف حائز اهمیت است.
وی در ادامه متذکر شد: وجود انگیزه برای نوشتن فیلمنامه جهت شرکت در این جشنواره از دیگر ویژگیهای فیلمنامههای مورد بررسی قرار گرفته در پنجاه و یکمین جشنواره فیلم منطقهای انجمن سینمای جوان بود.
ترکمانی افزود: البته تعداد اندکی از آثار ضعیف نیز وجود داشت که معلوم بود نویسنده نه مطالعه عمیق داشته و نه اصولا فیلم کوتاه دیده است.
يادآور ميشود؛ پنجاه و يكمين جشنواره منطقهاي سينماي جوان از 22 شهريورماه آغاز و تا 25 اين ماه ادامه دارد.
پایان پیام/
نظر شما