محمدرضا ابراهیمی، مسئول روابط عمومی اداره کل زند ان ها و اقدامات تامینی و تربیتی استان قزوین به خبرنگار شبستان گفت: با افزایش آگاهی های مفید و گسترش علاقه به تحصیل در مددجویان، رفتارهای ضداجتماعی در آنها کاهش می یابد.
وی ادامه داد: در برنامه های ستاد کاهش آسیب رفتارهای پرخطر، نقش سوادآموزی و نهادینه کردن فرهنگ مطالعه در مددجویان مشخص و آشکار است، زیرا هرقدر سطح سواد و تحصیلات مددجویان بالاتر رود، رفتارهای ضداجتماعی بین آنها کاهش می یابد.
ابراهیمی خاطرنشان کرد: برای اصلاح شخصیت زندانیان که اغلب دارای تحصیلات کم و در سطح ابتدایی هستند، استفاده از عناصر فرهنگی از جمله توسعه کتابخوانی از بهترین راهکارهاست.
معاون مرکز مراقبت بعد از خروج از زندان های استان قزوین افزود: البته پایین بودن سطح تحصیلات زندانیان به معنای بیاستفاده بودن کتاب و کتابخانه برای آنها نیست، بلکه میتوان با مناسبسازی کتابها و تامین کتاب های دارای مفاهیم عمیق و در عین حال قابل درک ، به اهداف فرهنگی موردانتظار دست یافت.
وی اظهار داشت: مجموعه زندان های استان قزوین در این زمینه گام های موثری برداشته و با حمایت خوب اداره کل کتابخانه های عمومی استان، اقدام به راه اندازی کتابخانه در زندان مرکزی، کانون اصلاح و تربیت و اردوگاه آراسنج کرده است.
ابراهیمی اضافه کرد: اقداماتی نیز در راستای تجهیز و به روزرسانی ارایه خدمات به این کتابخانه ها انجام و با استقبال مددجویان مواجه شده که افزایش حضور آن ها در کتابخانه زندان به دنبال داشته است.
وی بیان داشت: کمک به تامین منابع مورد نیاز کتابخانههای زندانها، همکاری در برگزاری مسابقات کتابخوانی متناسب با وضعیت زندانیان و تامین نرمافزارهای سیستم مدیریت جامع کتابداری و نمایه نشریات برای کتابخانههای زندانها از جمله اقداماتی است که اداره کل کتابخانه ها برای توسعه مطالعه در زندان ها انجام می دهد.
مسئول روابط عمومی اداره کل زندان های استان قزوین گفت: تامین مکان کتابخانه با دارابودن شرایط استاندارد و تجهیزات موارد نیاز، تامین نیروی کتابدار و تامین جوایز مسابقات کتابخوانی و اطلاعرسانی در این زمینه نیز از وظایف زندان ها برای برقراری توسعه کتابخوانی در این مجموعه است.
ابراهیمی یادآور شد: همچنین با برنامه ریزی های صورت گرفته زمینه ارتقای اطلاعات مذهبی و اعتقادی مددجویان فراهم شده و دوره های آموزش قرآن، تفسیر و آشنایی با احکام برای مددجویان برگزار می شود که این امر نیز عاملی موثر در افزایش انگیزه مطالعه در مددجویان بوده است.
وی تصریح کرد: طبق ارزیابی ها، مددجویانی که حضوری فعال در دوره های آموزشی مذهبی داشته و یا انس بیشتری با کتاب و کتابخوانی می گیرند، نه تنها در زندان رفتارهای پرخطر کمتری دارند بلکه پس از آزادی نیز احتمال بازگشت به جرم در آنها کاهش می یابد.
ابراهیمی تاکید کرد: آموزش های مذهبی در کنترل رفتار و تنش های روانی مددجویان تأثیر به سزایی دارد و کتاب ابراز کمال و رسیدن به افق مطلوب است، در این راستا، برنامه ریزی برای توسعه کتاب به ویژه کتاب های اعتقادی از جمله اولویت های مهم ماست.
معاون مرکز مراقبت بعد از خروج از زندان استان قزوین یادآور شد: البته با توجه به اینکه آموزش های مذکور هر چه در سنین کمتر صورت گیرد مفیدتر است اولویت مهم ما توسعه کتاب و کتابخوانی بین مددجویان کانون اصلاح و تربیت استان است که با همکاری کارشناسان مربوطه در این حوزه گام برداشته ایم.
ابراهیمی از راه اندازی یک کتابخانه در زندان بویین زهرا خبر داد و افزود: رایزنی هایی برای احداث این کتابخانه صورت گرفته که امیدواریم با حمایت اداره کل کتابخانه های عمومی استان به زودی امکان استفاده مددجویان از کتابخانه فراهم شود.
پایان پیام/
نظر شما