افراد غير متخصص در مورد فقه حكومتي سخن نگويند

خبرگزاري شبستان: رئيس مركز فقهي ائمه اطهار(ع) با انتقاد از افرادي كه در خصوص فقه صحبت مي‌كنند گفت: اين افراد فكر مي‌كنند چون چند صفحه از نهج البلاغه را مي‌دانند اينها شد فقه حكومتي و در صحن دانشگاه‌ها صحبت مي‌كنند و در صورتي كه اين فقه حكومتي نيست.

به گزارش خبرگزاري شبستان از قم، آيت‌الله محمدجواد فاضل لنكراني امروز (22 شهريور) در مراسم افتتاحيه نوزدهمين سال تدريس دروس تخصصي فقه و اصول كه در مركز فقهي ائمه اطهار(ع) برگزار شد گفت: علم و تحصيل علم بزرگترين نعمت خداوند است و هيچ منتي از اين نعمت بر انسان بالاتر نيست و بايد شاكر خداوند باشيم.

وي بيان داشت: در كلام اميرالمومنين(ع) 150 عبارت در خصوص علم آمده كه نشان دهنده جايگاه گسترده علم است و ائمه اطهار(ع) به آن تاكيد داشتند.

 

*تحصيل و تهذيب در كنار هم

رئيس مركز فقهي ائمه اطهار(ع) عنوان داشت: ترديدي نكنيد كه هيچ منتي بر ما و بشر بالاتر از اين نيست كه در اين مسير قرار گرفته‌ايم و هر چه منت عظيم‌تر باشد مسئوليت بزرگتر خواهد بود.

وي بيان داشت: در كنار تحصيل علم بايد تهذيب و اخلاق را اهتمام داشته باشيم، موضوعي كه امروز مراجع عظام از ما انتظار دارند و بايد در كنار مسائل علمي، مراقب مسائل اخلاقي و تهذيب باشيم.

آيت‌الله فاضل‌لنكراني عنوان داشت: ما برنامه ريزي براي تخصصي شدن فقه تا مقدار مقدور انجام داديم و نتايج خوبي هم گرفتيم ولي در كنار آن موضوع تهذيب و اخلاق نبايد فراموش شود.

 

*حوزه همراه نظام اسلامي باشد

رئيس مركز فقهي ائمه اطهار(ع) بيان داشت: در خود علم هم بايد جديت بيشتري داشته باشيم و هدف ما اين است كه امروز همراه نظام اسلامي در مجموعه جهاني تاثيرگذاري هندسه جهاني پيش برويم.

وي با اشاره به سخنان مقام معظم رهبري در ديدار با خبرگان گفت: اين سخنان بسيار جامع بود و بايد طلاب با تحليل بيشتري به آن توجه كنند و امروز جايگاه ايران و نظام اسلامي در هويت جديدي كه در جهان به وجود مي‌آيد بسيار و بسيار موثر و مهم است.

آيت‌الله فاضل‌لنكراني ابراز داشت: بايد ديد در اين دنيا جايگاه يك طلبه و يك روحاني كجاست و به چه ميزان سهم داريم و امروز فكرمان متوقف بر فكور مكاسب و حواشي آن نيست، گرچه كه به آنها هم توجه داريم، اما امروز مواجه با صدها نوع معامله هستيم.

 

*افرادي غير متخصص در مورد فقه حكومتي صحبت نكنند

وي با اشاره به فقه حكومتي گفت: فقه حكومتي اين نيست كه يك كلاسي تشكيل شده و بحث‌هاي تكراري مطرح كنيم براي موضوع فقه حكومتي بايد دست اساتيد بزرگوار خارج را بوسيد و از آنها بخواهيم در عين حالي كه موضوع فقه را مطرح مي‌كنيد ببينيد فقه حكومتي كجا قرار گرفته است.

رئيس مركز فقهي ائمه اطهار(ع) بيان داشت: آنچه كه تاكيد مقام معظم رهبري است، اين نيست. بايد فقه حكومتي را اساتيد جستجو كرده و ابعاد و مباني آن را پياده كرده و اين بحث‌هاي عميق را گسترش دهند.

آيت‌الله فاضل‌لنكراني با انتقاد از افرادي كه در خصوص فقه صحبت مي‌كنند گفت: اين افراد فكر مي‌كنند چون چند صفحه از نهج البلاغه را مي‌دانند اينها شد فقه حكومتي و در صحن دانشگاه‌ها صحبت مي‌كنند و در صورتي كه اين فقه حكومتي نيست.

وي بيان داشت: اين افراد كه به حوزه هجمه مي‌آورند و مسائل را بيان مي‌كنند چيزي از فقه حكومتي نمي‌دانند و بايد در برابر اين افراد ايستاد و اجازه نداد چنين بحث‌هايي شود.

 

*حوزه مورد توجه دنيا است

رئيس مركز فقهي ائمه اطهار(ع) تاكيد كرد: امروز حوزه علميه مد نظر جهان است و بازديدهاي بين المللي صورت مي‌گيرد كه چندي پيش يكي از علماي الازهر به بازديد اين مركز آمدند و از وجود چنين مراكزي تعجب كردند.

آيت‌الله فاضل‌لنكراني بيان داشت: امروز اگر هر طلبه‌اي يك وبلاگ داشته باشد مي‌تواند بسيار مي‌تواند اثر گذار بوده و به تبليغ دين بپردازد.

وي در ادامه گفت: از ابتداي راه‌اندازي اين مركز تاكنون410 طلبه در بخش فقه و اصول، 98 طلبه در بخش كلام و 156 طلبه در بخش تفسير قرآن كريم مشغول به تحصيل شده‌اند.

رئيس مركز فقهي ائمه اطهار(ع) عنوان داشت: همچنين طلاب اين مركز 797 مقاله را در بخش فقه و اصول، 178 مقاله را در بخش كلام و 46 مقاله در بخش تفسير به رشته تحرير در آمده است.

پايان پيام/

کد خبر 401475

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha