در انتظار قصد قربت شرط است؟

خبرگزاری شبستان: این صفت منافقان است که محبت خاندان عصمت را به زبان اظهار کنند و دل هایشان منکر آن است، این منافقان محبت ما را به زبان آشکار کردند تا هرگاه قائم ما به پا خاست، به هدف های دنیوی خویش نایل شوند.

خبرگزاری شبستان: "مکیال المکارم فى فوائد الدعاء للقائم" یکى از کتاب هاى ارزشمند شیعه، نوشته آیت‏ اللّه‏ سیدمحمدتقى موسوى اصفهانى(1348 ـ 1301ق) است که به قصد اداء حق حضرت بقیة‏اللّه(عج) که حقش بر گردن ما افزون‏تر از همه مردم است، احسانش بیشتر و بهتر از همه شامل حال خلق مى‏شود و نعمت ها و منت ها بر ما دارد، به رشته تحریر درآمده است.

اصل کتاب به زبان عربى است و مؤلف در مقدمه مى‏نویسد:

"چون ما نمی ‏توانیم حقوق آن حضرت(ع) را ادا نماییم و شکر وجود و فیوضاتش را آن طور که شایسته است، بجا آوریم بر ما واجب است آن مقدار از اداى حقوق آن حضرت را که از دستمان ساخته است، انجام دهیم. . . بهترین امور در زمان غیبت آن حضرت(عج)، انتظار فرج آن بزرگوار و دعا براى تعجیل فرج او و اهتمام به آنچه مایه خشنودى آن جناب و مقرب شدن در آستان اوست، می ‏باشد."

آیا در انتظار قصد قربت شرط است یا نه؟

اول: اینکه منظور شخص منتظر اطاعت امر خداوند باشد خواه انگیزه او بر اطاعت امید ثوابی باشد که در روایات به آن وعده شده یا انگیزه دیگری داشته باشد.

دوم: اینکه انگیزه اش بر انتظار اطاعت امر و نایل شدن به پاداش دنیوی یا اخروی باشد ولی قصد پاداش فرعی و تابع قصد اطاعت باشد (یعنی مقصود اصلی او از انتظار اطاعت امر باشد و به پیوست آن پاداش را قصد نماید.)

و این دو قسم موجب نایل شدن به تمام پاداش ها و ثواب هایی است که در روایات وارد گردیده و شایسته است که مومن قسم اول را انتخاب کند بلکه عالی ترین گونه هایش را برگزیند.

سوم: اینکه انتظار به معنی رستگاری به ثواب ها و مواهب اخروی یا دنیوی باشد به جهت آگاهیش به جمع شدن لوازم زندگی و طول عمر و فراخی روزی و فراوانی نعمت ها و زایل شدن هم و غم و درد و رنج در زمان ظهور مولایمان صاحب الزمان به طوری که از انتظارش جز این نخواهد و اطاعت امر خداوند در نظرش نباشد.

چهارم: عکس قسم دوم (یعنی منظور اصلیش از انتظار پاداش باشد و به پیوست آن بخواهد امر خداوند را اطاعت کند.) و ظاهر آن است که در این دو قسم استحقاق ثواب هایی که در روایات وعده شده اند را ندارد زیرا که استحقاق پاداش عبادت به قصد اطاعت بستگی دارد.

و فرض این است که مامور به را به قصد تعبد به جای نیاورد پس انتظارش عبادت نیست و همانطور که مستحق ثواب نیست همچنین مستحق عقاب نیز ندارد بلکه ظاهر از مطالعه اخباری که در این باره رسیده این است که به منظور جلوگیری از یاس و ناامیدی مومن از ظهور امام است.

لذا امیرالمومنین در حدیثی فرمودند که منتظر فرج باشید و از رحمت الهی مایوس نشوید که ظاهر فرموده حضرت که مایوس نشوید بیان نخستین درجات انتظار می باشد.

می گویم: این صفت منافقان است که محبت خاندان عصمت را به زبان اظهار کنند و دل هایشان منکر آن است که: این منافقان محبت ما را به زبان آشکار ساختند تا هر گاه قائم خاندان عصمت به پا خاست به هدف های دنیوی خویش نایل گردند و حال آنکه فعل آنها مخالف قولشان می باشد و این دلیل نفاق آنهاست و عاقبت کارشان جهنم است و این افراد همان هایی هستند که در بعضی از روایات آمده که حضرت ولی عصر دستور می دهد گردنشان را بزنند در حالی که کنارش ایستاده باشند و خدا داناست.

 

پایان پیام/

کد خبر 400881

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha