به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین به نقل از روابط عمومی استانداری قزوین، امیدعلی پارسا در جلسه اتاق فکر آب استان بیان کرد: در حال حاضر 91 درصد آب مصرفی استان در بخش کشاورزی، چهار درصد در بخش صنعت و خدمات و پنج درصد نیز در بخش شرب است.
وی ادامه داد: بیشترین میزان مصرف منابع آبی در استان قزوین در بخش کشاورزی است که باید برای مصرف بهینه در این بخش تدابیر مهمی از سوی مسئولان و دستگاه های ذی ربط اتخاذ شود.
معاون برنامه ریزی استاندار قزوین اضافه کرد: در صورت بسته شدن چاه های غیرمجاز و فاقد پروانه در استان شاهد صرفه جویی در مصرف آب به میزان 50 میلیون متر مکعب خواهیم بود و همچنین با جلوگیری از برداشت چاه های فرم یک و چاه هایی که پروانه برداشت موقت دارند 285 میلیون متر مکعب در مصرف آب صرفه جویی خواهد شد.
وی عنوان کرد: با تحقق این امر و نصب کنتورهای هوشمند 131میلیون متر مکعب در مصرف آب در استان قزوین صرفه جویی می شود.
پارسا، کشت محصولاتی با صرفه اقتصادی و مصرف آب کمتر و رعایت الگوی کشت را از جمله راه های مبارزه با بحران آب عنوان کرد و افزود: به کار گرفتن سیاست های تشویقی برای کشاورزانی که در این زمینه همکاری دارند و عدم اختصاص خدمات به محصولات کشت شده خارج از طرح های اعلام شده می تواند در مصرف آب در بخش کشاورزی موثر باشد.
وی با اشاره به میزان کسری آب در دشت قزوین گفت: کسری مخزن آب در قزوین سالانه 250 میلیون متر مکعب است این در حالی است که آب مورد نیاز 500 میلیون متر مکعب در سال است و باید یکی از بهترین خروجی های اتاق فکر آب در استان قزوین تدوین راهکارهای اجرایی، ایجاد عزم استانی و فرهنگ سازی در خصوص مصرف بهینه از منابع آب باشد.
در ادامه مدیرعامل شرکت آب منطقه ای قزوین از نصب یکهزار و 400 کنتور هوشمند در چاه های آب کشاورزی خبر داد و اظهار کرد: نصب این کنتورها 110میلیون متر مکعب از مصرف آب جلوگیری می کند.
حمید قزوینی اعلام کرد: همچنین با اعمال روش های مدیریتی و ترویج روش های آبیاری مدرن نیز صرفه جویی در مصرف آب به میزان 190 میلیون متر مکعب صورت می گیرد و در واقع می توانیم با اعمال روش های مناسب در خصوص صرفه جویی در مصرف آب سالانه 590 میلیون متر مکعب در آب صرفه جویی داشته باشیم .
وی خاطرنشان کرد: 24 درصد منابع آبی استان سطحی و 76 درصد زیر زمینی است که در بخش های کشاورزی، صنعت، خدمات و شرب مصرف می شود و آبخوان دشت قزوین بزرگترین منبع تأمین آب کشاورزی، شرب و صنعت در استان است ولی به دلیل نزدیک بودن به پایتخت با مشکلاتی در زمینه تأمین آب روبرو هستیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای قزوین در ادامه افزایش جمعیت، وجود اراضی کشاورزی مستعد، عدم هماهنگی و همکاری برخی از دستگاههای اجرایی در اجرای حکم انسداد چاه های غیرمجاز و مشارکت نکردن بخش خصوصی را از جمله مشکلات تامین آب شرب در استان عنوان کرد.
وی در ادامه میزان برداشت آب از منابع آبی استان را یک میلیارد و 800 میلیون مترمکعب است عنوان کرد و یادآور شد: از این میزان یک میلیارد و 239 میلیون مترمکعب برداشت چاه های مجاز، 561 میلیون مترمکعب چاههای غیرمجاز و 200 میلیون مترمکعب برداشت از چشمه و قنات است.
پایان پیام/
نظر شما