تعاون بهترین قالب برای توسعه فعالیت های بانوان است

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام، تعاون را بهترین قالب برای توسعه فعالیت‌های بانوان دانست و تاکید کرد: افزایش بهره‌وری در تعاونی‌ها به منزله کاهش هزینه‌ها و حضور موثر در بازار و رقابتی شدن کالاهای تولیدی و صادراتی است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، فرزانه مافی، عضو هیات علمی مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در همایش تعاون، زن و اشتغال و نقش آن در توسعه رفاه اجتماعی با اشاره به اصل 44 قانون اساسی و تاثیر تعاونی زنان در رفاه اجتماعی آنها گفت: در میان دیدگاهی که به سمت بخش خصوصی و بخش دولتی گرایش داشت، بخش تعاون مظلوم واقع شده و مورد غفلت قرار گرفته است.

وی با اشاره به سهم 25درصدی بخش تعاون در اقتصاد کشور، خاطرنشان کرد: بیشترین بهایی که اصل 44 قانون اساسی در عدم تحقق سهم بخش تعاون در اقتصاد کشور متحمل شده ناشی از نوع نگرش و بینش و فرهنگی است که در جامعه حاکم بوده و باعث مغفول ماندن بخش تعاون و به تبع تعاونی زنان شده است.

مافی با بیان اینکه مشارکت زنان در تمام عرصه‌های اجتماعی و اقتصادی همواره صادقانه بوده و با تحمل سختی‌ها تلاش کرده‌اند تا نقش خود را در جامعه به خوبی ایفا کنند، اذعان داشت: از شبکه های مشاغل خانگی استقبال و حمایت می کنیم.

 

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: متاسفانه امروز دختران فارغ‌التحصیل و بسیاری از زنان حاضر می‌شوند که با رقم‌های حقوق کمتر و سختی‌های بیشتر شغل‌ها را قبول کنند در حالی که این استثمار است و زنان و دختران نباید حاضر به انجام این کارها شوند.

وی ادامه داد:‌ قانون کار و تامین اجتماعی قوانین مطروحه‌ای است که باید رفاه زن و خانواده در آن‌ها در نظر گرفته شود این نگاه جوانان که به خاطر شغل قید همه چیز را بزنند و از حقوق مکفی و پوشش‌های بیمه‌ای دست بکشند غلط است.

وی ادامه داد: در دنیای امروز تعریفی که از زن و توسعه شده فراتر از این است که زن به هر کاری تن بدهد و مسائل خانوادگی خود را فدای توسعه و اشتغال کشور کند.

مافی عدم دسترسی به منابع و مسائل مالی را مهمترین مشکل تعاونی‌های زنان ذکر کرد و گفت: در تعاونی‌های روستایی مشکل نقدینگی و مسائل مالی بیشتر دیده می‌شود لذا برای حل این مشکل تشکیل صندوق‌های اعتباری در تعاونی‌ها را پیشنهاد می‌کنیم و معتقدیم که شبکه‌سازی تعاونی‌ها و تشکیل صندوق‌های اعتباری بزرگ‌تر می‌تواند کمک‌های بهتر و موثرتری را در جهت حل مشکلات اعضای تعاونی‌ها بدنبال داشته باشد.

به گفته مافی، در شرایط حاضر گرفتن تسهیلات بانکی زمان‌بر و طاقت فرسا بوده و باید تضامین و وثایق مورد نیاز برای سپردن به بانک را نیز در اختیار داشت.

وی تعاون را بهترین قالب برای توسعه فعالیت‌های بانوان دانست و تاکید کرد: افزایش بهره‌وری در تعاونی‌ها به منزله کاهش هزینه‌ها و حضور موثر در بازار و رقابتی شدن کالاهای تولیدی و صادراتی است. از این رو تعاونی‌های زنان باید دیدگاه و نگرش خود را گسترش بدهند و با ایجاد تعاونی‌های بزرگتر و پیوند با دیگر زنان مشارکت خود را در فعالیت‌های گوناگون افزایش دهند.

پایان پیام/

 

 

کد خبر 400716

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha