به گزارش خبرنگار شبستان،سردار کمال هادیانفر ،رییس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات نیروی انتظامی در دومین کارگاه آموزشی منطقهای همکاریهای بینالمللی برای مبارزه با جرایم سایبری با بیان اینکه فناوری اطلاعات و ارتباطات از جمله مواردیست که توسعه آن تاثیر زیادی در روابط سیاسی، اقتصادی و ... جوامع داشته است گفت:سازمان ملل متحد نیز با درک صحیح از این شرایط اقداماتی را برای شناخت تحقیقها و فرصتها انجام داده که جای تشکر دارد.
وی افزود:وقتی در مورد جرم هایی صحبت می کنیم که دارای ابعاد بین المللی است تبادل اطلاعات بیشتر حائز اهمیت است و طبق آخرین آمار منتشر شده از سازمان اینترپل در هر 12 ثانیه یک نفر قربانی جرایم سایبری می شود که البته این آمار رو به افزایش است. در سال 2013 برابر آمارهای بینالمللی جرایم سایبری 100 و 13 میلیارد دلار به طور مستقیم به جامعه جهانی هزینه تحویل و متخلفین این جرایم 388 میلیارد دلار کسب کردهاند.
وی با بیان اینکه امروز بیش از 70 درصد جرایم در کشورهای توسعه یافته و 40 درصد از جرایم در کشورهای در حال توسعه جنبه بینالمللی و فراملی دارد، گفت: همین موضوع حاکی از این است که ما باید توجه ویژهای به جرایم داشته باشیم و با همکاری کشورها به دنبال رفع آن برویم.
رییس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات نیروی انتظامی تصریح کرد:در سال 2013 سازمانها و شرکتها به طور میانگین مورد 112 حمله سایبری موفق قرار گرفتند، عدهای از سودجویان از این فضا برای درس و آموزش استفاده میکنند.
هادیانفر با بیان اینکه آنچه که مردم از فضای وب میبینند تنها چهار درصد آن است، گفت: 96 درصد وب را لایههای زیرین تشکیل میدهد و سودجویان و مجرمان نیز در این لایهها فعالیت میکنند.
وی با اشاره به 4 پیشنهاد برای مبارزه با جرایم سایبری اظهار کرد: سازمان UNODC باید در قالب یک طرح جامع در سازمان ملل متحد پیشنهاد مدیریت اینترنت دنیا را در قالب مدیریت سازمان ملل مطرح کرده تا انحصار مدیریت اینترنت جهان که تبدیل به ابزار استعماری و جاسوسی آمریکا شده از دست این کشور خارج شود.
وی اضافه کرد: ایجاد منطقه بندی و انتخاب کشور معین و همچنین پشتیبانی مالی و فنی سازمان UNODC به منظور ایجاد آموزش و تربیت سازی کشورهای عقب مانده اجتناب ناپذیر است.
وی با اشاره به اینکه امروز همه کشورها می دانند عقب ماندگی پلیس ها در عرصه مبارزه با جرایم سایبری بیشترین خطر را برای سایر کشورها دارد افزود: با توجه به فرامرزی بودن جرایم سایبر کافی است یک کشور استانداردهای لازم برخورد با جرایم سایبر را نداشته باشد تا این کشور به بهشت مجرمان سایبری تبدیل شده و تهدیدی برای سایر کشورها شود.
هادیانفر با بیان اینکه امروز ایران پیشگام همکاری و تبادل اطلاعات است، افزود: آماده ایم به سایر کشورهای منطقه برای راه اندازی پلیس سایبر کمک کنیم و می توانیم تجربیات و ابزارهای تولیدی خودمان را در اختیار سایر کشورها قرار دهیم.
وی با بیان اینکه پلیس سایبر دارای قدرت کشف 65 درصدی جرایم سایبری است گفت:تاکنون در راستای اهداف همکاریهای مشترک تعامل خوبی را با سازمان اینترپل UNODC و IGCI داشته باشیم.
سردار هادیانفر، خاطر نشان کرد:باید قوانین بین المللی توسط نهادهای بین المللی در زمینه پیشگیری مبارزه با جرایم و حملات سایبری تدوین شود.
وی به ایجاد بستر ارتباطی شبیه سامانه 24.7 سازمان اینترپل برای کشورهای عضو UNODC اشاره کرد و گفت: تبدیل قوانین بین المللی توسط UNODC در زمینه پیشگیری، مبارزه با جرایم، حملات سایبری و گروه های تروریستی سازمان یافته امری ضروری است و همچنین از چالش های بزرگ در زمینه پیشگیری و مبارزه با جرایم سایبری در دنیا مطرح است.
پایان پیام/
نظر شما