تهدید جدی روابط اجتماعی با ترویج فرهنگ دروغ 

خبرگزاری شبستان: عضو هئیت علمی دانشگاه گفت: ترویج بی‌اعتمادی و دروغ بین مردم ومسئولین درروابط اجتماعی نوعی نگرش منفی را ایجادکرده و نظم زندگی دیگران را دچار چالش کرده و موجب یک تزلزل و بی‌ثباتی در کارها می‌شود.

حجت‌الاسلام محمدرضا ضمیری عضو هئیت علمی دانشگاه پیام نور قم در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم، پدیده دروغ در جامعه ارتباطی را امری ناپسند عنوان کرد و گفت: دروغ در نهاد خانواده سبب تزلل کنش‌های رفتاری می‌شود و وقتی روابط صادقانه نباشد روابط و کنش‌ها در محیط خانواده ثبات و استقامت لازم را ندارد.
 

وی افزود: روابط میان زن وشوهر، فرزندان نسبت به هم و والدین، باید با اعتماد همراه باشد که اگر این اعتماد اولیه وجود نداشته باشد سبب بدبینی در میان اعضای خانواده و فرزندان شده و جایگاه افراد به جهت بی‌اعتمادی بوجود آمده از بین خواهد رفت.


عضو هئیت علمی دانشگاه ادامه داد: حفظ روابط خانواده بر پایه صداقت ودرستی همواره پایه‌های زندگی را در طول زمان مستحکم کرده و به رفتارهای میان اعضای خانوده شخصیت می‌دهد.
 

حجت‌الاسلام ضمیری تصریح کرد: بسیاری از شاغلین باید به جهت قانونی 8 ساعت درمحیط شغلی خود بسر ببرند که کم کاری و یا گفتن دروغ به ارباب رجوع در خصوص پیگیری مشکلات آنها روابط میان افراد را خدشه‌دار کرده و این عدم اعتماد در سیستم اداری موجب می‌شود مردم سیستم اداری را دروغگو دانسته و نسبت به آنها بدبین می‌شوند.


وعده دروغ در نظام اداری سبب برهم ریختگی نظم زندگی می شود


وی اظهار داشت: این بی‌اعتمادی در بین مردم و مسئولین اداری نوعی نگرش منفی را ایجاد کرده و نظم زندگی دیگران را دچار چالش می‌کند و موجب یک تزلزل و بی‌ثباتی در کارها می‌شود.


عضو هیأت علمی دانشگاه پیام نور قم اذعان کرد: مسئولین اداری باید زمان و فرصت کافی برای ارباب رجوع در نظر بگیرند و برای رفع مشکلات آنها برنامه‌ریزی داشته باشند و برای مردم ارزش و اهیمت قائل شوند که این توجه سبب جذب اعتماد و تغییر نگرش منفی نسبت به عملکرد آنها در پی خواهد داشت.


حجت‌الاسلام ضمیری خاطر نشان ساخت: برخی از دروغ‌ها عملی نیستند بلکه رفتاری اند بخصوص در محیط کسب و کار که باید به صورت قانونمندی در خصوص نوع قیمت، نوع جنس و ... معرفی کامل صورت گیرد و برچسب قیمت‌ها نیز روی کالاها نصب شود چرا که برخی از فروشندگان با نصب مارک جنس مرغوب بر روی کالاهای نامرغوب و ارائه خدمت به خریداران و مردم دچار نوعی دروغ رفتاری می‌شوند که این امر سبب می‌شود مردم نسبت به بازار و حلال و حرام بودن اجناس دچار شک شده و نگاه بی‌اعتمادی نسبت به کسبه در بازار ایجاد می‌شود.


وی عنوان داشت: اعتبار هر فردی در هر جایگاه و مقامی بر اساس صداقت و راستگویی در رفتار و عمل انسان است چرا که اگر غیر از این باشد خدعه و نیرنگ در جامعه رواج پیدا می‌کند. 

پایداری صله ارحام بر پایه صداقت و درستی


عضو هیأت علمی دانشگاه پیام نور قم در ادامه با اشاره به اهمیت صله ارحام بر پایه صداقت و راستگویی گفت: وقتی افراد یک خانواده دور هم جمع شوند و با یکدیگر غیرصادقانه سخن بگویند ارزش و اهمیت صله رحم اثر خود را از دست داده و روابط بین اعضای خانواده به کدورت کشیده می شود.


حجت الاسلام ضمیری افزود: دروغ درروابط هم سالان از مهم‌ترین گزینه‌های آسیب رسان به نسل جوان است که فرد را در دوره نوجوانی و جوانی به جهت جامعه پذیری از طریق هم سالان و آموزش های رفتاری دچار مشکل می کند که باید جامعه و خانواده با برنامه ریزی و آموزش های لازم بر روابط فرزندان و گروه های هم سال دقت نظر داشته باشند.


عدم صداقت رسانه دربیان واقعیت گرایش مردم به رسانه غربی را افزایش میدهد


وی نقش رسانه در بازگویی حقایق و پرهیز از دروغ را مهم ارزیابی کرد و ابراز داشت: اگر رسانه در برخی مواقع مصلحت اندیشی زیادی در باب یک موضوع داشته باشد و واقعیت‌ها را آنگونه که هست منعکس نکنند مردم ناخودآگاه به سراغ رسانه ای همچون ماهواره می روند که بتوانند اخبار صحیح و درست را پیگیری کنند که این امر یک سری ناهنجاری و مشکلات را در جامعه ایجاد می‌کند.


عضو هیأت علمی دانشگاه پیام نور قم ادامه داد: در برخی مواقع خود جامعه به جهت عدم ارائه صداقت و درستی، با ایجاد ضعف اخلاقی و انحرافات رفتاری افراد را به سمت رسانه‌های غربی از جمله ماهواره سوق می دهد، چرا که ما نباید با بیان واقعیات به شکل نادرست، ذهن مردم و جامعه را محدود کنیم.
 

حجت‌‌الاسلام ضمیری خاطرنشان ساخت: نقش فرهنگ در فرهنگ عمومی مردم و روابط آنها با یکدیگر بسیار مهم و ارزشمند است چرا که اطلاعاتی که در این زمینه بین افراد جامعه رد و بدل می‌شود باید بر اساس صداقت و راستگویی باشد، چرا که اگر این اطلاعات غلط و دروغ در بین مردم نهادینه شود در وضع جامعه و خانواده نا بسامانی ایجاد شده و نمی‌توان اعتراضات عمومی را ساماندهی کرد.


وی در پایان گفت: بنابراین برای داشتن یک رابطه اجتماعی سالم درجامعه باید صداقت و راستگویی در گفتاروعمل را در بین تمام اقشار جامعه نهادینه سازیم و بتوانیم ازاثرات ماندگار آن در زندگی بهره مند شویم.

پایان پیام/

کد خبر 400530

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha