زعفرانی‌ترین شهر ایران صاحب سینما می‌شود/ جوانان تربت‌حیدریه فرصت ابراز اندیشه با سینما را ندارند

حبیب ایل‌بیگی گفت: به کمک و مدد تمامی سازمان‌ها در سراسر کشور برنامه‌های فرهنگی و هنری به‌خوبی برگزار خواهند شد و امیدوارم جشنواره تیژ آغاز خوبی برای همکاری سایر ارگان‌ها با برنامه‌های فرهنگی و هنری باشد.

به گزارش خبرنگار سینمایی شبستان، نشست خبری پنجاه و یکمین جشنواره منطقه‌ای سینمای جوان تیژ، صبح امروز یکشنبه 16 شهریورماه با حضور «حبیب ایل بیگی» مدیرعامل انجمن سینمای جوان، «رضا حسن زاده» رئیس جشنواره منطقه‌ای تیژ، «جواد جعفری» مدیر اجرایی جشنواره منطقه‌ای تیژ و «مرتضی شبان» روابط عمومی این جشنواره در محل انجمن سینمای جوان برگزار شد.

 

تربت حیدریه به مدد جشنواره تیژ صاحب سینما می‌شود

در ابتدای این نشست خبری «حبیب ایل‌بیگی» با اشاره به اینکه جشنواره منطقه‌ای تیژ از 22 الی 25 شهریور در تربت‌حیدریه برگزار می‌شود، گفت: خوشحالیم که دومین جشنواره منطقه‌ای سینمای جوان را به فاصله 20 روز بعد از اراک در شهر دیگری برگزار می‌کنیم. ما به این اعتقاد داریم که جشنواره‌های منطقه‌ای در ادامه سیاست‌های انجمن در زمینه عرضه آثار این امکان را برای عکاسان، فیلم‌نامه نویسان و فیلم‌سازان فراهم می‌کند. از آنجا که در این دوره مدیریتی انجمن سینمای جوان توجه ویژه به مناطق و شهرستان‌ها شده است در تلاش هستیم که عموم برنامه‌ها در کل یک استان برگزار شود به‌عنوان مثال اختتامیه جشنواره منطقه‌ای اراک را در شهر خمین و در کنار بیت تاریخی امام راحل(ره) برگزار کردیم و فکر می‌کنم حضور در بیت تاریخی امام (ره) برای هنرمندان و میهمانان خاطره‌انگیز بود و به‌ یقین از بارگاه ملکوتی ایشان انرژی لازم برای این کار فرهنگی و هنری خواهیم گرفت.


وی با اشاره به آغاز دور جدید برنامه‌های منطقه‌ای و توجه به شهرهای خارج از استان‌ها، توضیح داد: آنچه که ما را برای برگزاری جشنواره‌ای خارج از استان واداشت، تمایل زیاد مسئولان این شهر برای برگزاری جشنواره در تربت حیدریه بود. امیدوارم ارتباط دو سویی که میان ما و شهرداری تربت‌حیدریه صورت گرفته نتیجه خوبی برای فیلم‌سازان و عکاسان به همراه داشته باشد. جشنواره تیژ با همکاری شهرداری برگزار می‌شود و برای نخستین بار در کشور سازمانی به‌غیراز اداره فرهنگ وارشاد در برگزاری یک جشنواره منطقه‌ای با ما همکاری کرده‌ است. معتقدم به کمک و مدد تمامی سازمان‌ها در سراسر کشور برنامه‌های فرهنگی و هنری به‌خوبی برگزار خواهند شد و امیدوارم جشنواره تیژ آغاز خوبی برای همکاری سایر ارگان‌ها با برنامه‌های فرهنگی و هنری باشد.

 

مجتمع‌های فرهنگی و هنری شهرها چند سانس فیلم نمایش دهند
مدیرعامل انجمن سینمای جوان در بخش دیگری از سخنانش به بحث عدالت فرهنگی و نبود یک سینما در تربت حیدریه اشاره کرد و گفت: بسیاری از شهرهای ما فاقد سینما هستند و این بی‌عدالتی فرهنگی وجود دارد. نداشتن سینما به معنای نبود سالن نیست مثلاً تربت‌حیدریه شاید 10 سالن داشته باشد اما استفاده مفیدی از آن نمی‌شود و تنها در طول سال چند مراسم در این سالن‌ها برگزار می‌شوند. آقای ایوبی با مدیرکل ارشاد استان‌ها صحبت‌ کرده‌اند که سالن‌های اداره‌ها و سازمانهای دولتی تبدیل به سینمای چند سئانس در طول روز شود و مجتمع‌های فرهنگی در برخی از شهرها به برکت برگزاری گردهمایی‌ها و جشنواره‌های منطقه‌ای سینمای جوان فعال شده‌اند. با مسئولان تربت حیدریه توافق کرده‌ایم مجتمع فرهنگی اندیشه بعدازظهرها در اختیار انجمن سینمای جوان این شهر قرار گیرد و با یک بلیت‌فروشی اندک سینمای این شهر نیز را بیفتد.



وی تصریح کرد: جشنواره‌های منطقه‌ای فرصتی است تا علاقه‌مندان بتوانند به دانش عکاسی و فیلم‌سازی خود اضافه کنند. در جشنواره منطقه ای سینمای جوان آفتاب- اراک، نشست‌های خوبی در حوزه فیلم‌سازی و عکاسی برگزار شد و این روند در جشنواره تیژ تکرار می شود به عنوان نمونه دکتر الستی کارگاه «سینمای تجربه‌گرا» را برگزار می‌کند. همچنین نشست عکاسی سینمای دفاع مقدس که در جشنواره آقتاب برگزار شد و یکی از نکات خوب آن جشنواره بود، چراکه برگزاری این دست از نشست‌ها برای انتقال تجربیات کسانی که در 8 سال دفاع مقدس فعال بودند برای جوانان امروز ضروری است.


ایل بیگی با بیان اینکه در این جشنواره فیلم‌سازان 7 استان حضور دارند و نشست‌های تخصصی به همراه تور عکاسی برگزار می‌شود، خاطرنشان کرد: خوشبختانه «علی فریدونی» به عنوان کسی که عکس‌هایش از دوران دفاع‌مقدس برای علاقه‌مندان در جشنواره اراک به نمایش رسید و توانست تأثیری خوبی بگذارد در  تربت‌حیدریه نیزحضور خواهد یافت و آقای کریمی صارمی آثار وی را نقد می‌کند. این جلسه در اراک به‌قدری مورد استقبال قرار گرفت که به بیش از 5 ساعت به طول انجامید و حاضران معتقد بودند نکاتی را از جنگ تحمیلی متوجه شدند که در سینما و تلویزیون کمتر شاهد دریافت کرده اند.  


وی ادامه داد: همچنین فیلمی مستند به کارگردانی سیدجواد میرهاشمی با محوریت استاد شفیعی کندکنی در دست تهیه داریم، چراکه زادگاه استاد، تربت حیدریه است. همچنین در جشنواره تیژ نیز به سنت همیشگی یک روز قبل از آغازجشنواره به گلزار شهدای شهر تربت حیدریه خواهیم رفت و به مقام شامخ شهدای این شهر ادای احترام می کنیم و در پایان جشنواره برای زیارت به حرم امام رضا (ع) خواهیم رفت. همچنین از آنجا که این جشنواره در خراسان رضوی زادگاه مرحوم «ابراهیم اصغر زاده» فیلم‌ساز برگزار می‌شود، به منظور بزرگداشت وی، سه فیلم وی یعنی «سکوت طولانی»، «وقایع نگاری یک فیلمنامه ناتمام» و «ابراهیم در آتش» به نمایش در می‌آید.


نمایش فیلم‌های منتخب جشنواره تیژ در مشهد
در ادامه نشست، «رضا حسن زاده» رئیس جشنواره منطقه‌ای تیژ و معاون پژوهشی شهرداری تربت حیدریه، این شهر را از قدیمی ترین شهرهای استان خراسان رضوی دانست و درباره علت نامگذاری این جشنواره گفت: تربت حیدریه امروزه به عنوان بزرگترین تولیدکننده زعفران کشور است. زعفران وقتی قرمزی خود را نشان می‌دهد و می‌رسد، کشاورزان می‌گویند "تیژ" زده است و این تیژ همان تیژی است که کشاورزان این منطقه آن را این طور صدا می‌کنند.

 

وی درباره اهداف برگزاری این جشنواره در تربت حیدریه بیان کرد: ارزیابی و معرفی بهترین تولیدات یک سال اخیر در حوزه  فیلم کوتاه و عکس هدف این جشنواره است. همچنین انجمن سینمای جوان ایران این جشنواره را به منظور ارتقای سطح آگاهی، تجربه و بینش نسل جوان، نیل به سینمای ملی با هدف بسط و تعمیم ارزش‌های والای دینی و هویتی، تحکیم خانواده، موضوعات اجتماعی و فرهنگی، امید، عدالت، فرهنگ شهادت و دفاع مقدس، دستاوردهای جدید علمی، ظرفیت‌های فرهنگی، تمدنی، تاریخی و جغرافیایی کشور با نگاه به پرورش هنرمندانی متعهد، خلاق و توانمند برگزار می‌کند و امیدواریم موجب دستیابی به آثار فاخر فیلم کوتاه و عکس شود. همچنین فیلم‌های منتخب جشنواره منطقه‌ای انجمن سینمای جوان تیژ- تربت حیدریه آذرماه امسال در مشهد به نمایش می‌رسند.


رئیس پنجاه و یکمین جشنواره تیژ در ادامه آماری از آثار ارسالی به جشنواره اعلام کرد و گفت: هزار و 776 اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است که 261 اثر فیلم داستانی، 106 اثر فیلم مستند، 30 اثر پویانمایی، 54 اثر فیلم تجربی، 245اثر در حوزه مسابقه فیلمنامه‌نویسی و 1080 اثر در بخش عکس (997 اثر در بخش تک عکس و 83 مجموعه عکس) به این جشنواره ارسال شده است.


وی افزود: آثار ارسالی از سراسر کشور توسط سه نفر از استادان برجسته دانشگاه‌ها و مدرسان حوزه فیلم و عکس در ستاد مرکزی جشنواره واقع در تهران مورد بررسی قرار گرفته و به بخش مسابقه جشنواره راه پیدا می‌کرده‌اند.  


حسن‌زاده درباره حضور آثار در مرحله نهایی این جشنواره گفت: در جشنواره امسال 4 فیلم پویانمایی، 9 فیلم نامه،55 فیلم داستانی،10 مستند،8 فیلم تجربی و 47 عکس به همراه یک مجموعه عکس به مرحله نهایی رسیده‌اند.
وی از افزایش 20 درصدی آثار در مقایسه با جشنواره‌های گذشته خبر داد و افزود: برگزاری این جشنواره برای نخستین بار از مرکز استان خارج و به‌دلیل ظرفیت‌های بالای برگزاری جشنواره در تربت حیدریه به این شهرستان واگذار شده است. بیش از 20 آثار پذیرفته شده در این جشنواره متعلق به مشهد و دیگر شهرهای استان خراسان رضوی است.


وی از برگزاری سه کارگاه آموزشی در زمان جشنواره خبر داد و بیان کرد: تورهای عکاسی با حضور  عکاسان برجسته کشور را برگزار می‌کنیم که قرار است با محوریت میراث فرهنگی و طبیعت خراسان فعالیت کنند و به طورحتم محصول آن را در قالب کتابی منتشر خواهیم کرد. در این جشنواره 8 کمیته در حوزه‌های اسکان، پذیرایی، تشریفات، سالن‌ها، نمایشگاه‌ها، افتتاحیه، اختتامیه، حراست و امنیت به طور مستقیم فعایت می‌کنند.

 

رئیس جشنواره منطقه‌ای سینمای جوان در ادامه گزارشی از فعالیت‌های دبیرخانه جشنواره ارائه کرد و یادآور شد: تا پایان مهلت ارسال آثار، بیش از هزار و 770 اثر در بخش‌های فیلم داستانی، فیلم تجربی، پویا نمایی، مستند، عکس و فیلمنامه به دبیرخانه ارسال شده که بیشترین آثار مربوط به بخش عکس و فیلم داستانی بوده است. مجموع جوایز برگزیدگان جشنواره 500 میلیون ریال است و بالغ بر 260 میلیون تومان نیز هزینه برگزاری جشنواره خواهد بود که باز هم 90 درصد آن را اقشار مختلف شهرستان تربت حیدریه در اختیار دبیرخانه قرار داده‌اند

 

جوانان تربت‌حیدریه فرصت اندیشه با سینما را ندارند
وی با ابراز تاسف از نبود یک سینما در این شهر، خاطرنشان کرد: متأسفانه جوانان همشهری من فرصت اندیشه با سینما را از دست ‌داده‌اند و ما دیگر سینما نداریم. چندی پیش که یکی از سینماها به دلیل فرسودگی تخریب شد من یاد فیلم «سینما پارادیزو» افتادم و باید بگویم بسیاری از جوانان این شهر لذت حضور  در  سینما محروم هستند. امیدواریم با همکاری دیگر سازمان‌ها فرصت استفاده از این جشنواره را برای مردم تربت حیدریه فراهم کنیم. بنده معتقدم برگزاری جشنواره تیژ برای مردم این شهر هدیه ای به همراه دارد یعنی بازگشایی یک سالن سینما که نویدبخش اتفاقات خوب دیگری است.


حسن زاده با بیان اینکه چندین دفتر استانی دیگر هم در این جشنواره حاضر هستند، گفت: شهرستان‌های مختلف مانند ایلام، برازجان، بوشهر، تبریز، تنگستان، تهران، زاهدان، سبزوار، گناباد، مشهد و نیشابور با این جشنواره همکاری می‌کنند. همچنین ابوالفضل جلیلی به عنوان مهمان ویژه در کارگاه‌ها به‌عنوان کارشناس حضور خواهند یافت. سعید سهیلی، لاله و ستاره اسکندری، امیرحسین مدرس نیز حضور خواهند داشت. همچنین «رضا رفیع» اجرای برنامه افتتاحیه را بر عهده دارد.

 

«جواد جعفری» مدیر اجرایی این جشنواره نیز واگذاری برگزاری این جشنواره به یک شهرستان کوچک را نشان از عدالت فرهنگی دانست و گفت: امیدوارم همه استان‌ها از این عدالت برخوردار شوند و من انتخاب داوران از میان فیلم‌سازان شهرستان که از بدنه فیلم کوتاه هستند اتفاق خوشایندی می دانم. به منظور تشویق و ترغیب فیلم‌سازان قرار است در انجمن تربت‌حیدریه از فیلمسازان اهل این شهر که آثارشان به بخش مسابقه راه یافته است حمایت شود و سرمایه تولید فیلم بعدی آن‌ها در اختیارشان قرار خواهد گرفت.  

 

وی تاکید کرد: طی هماهنگی‌های انجام شده با مدیران ستاد مرکزی انجمن سینمای جوان و به منظور تشویق و ترغیب هنرمندان، هنرمندانی که در دفتر تربت حیدریه اثر دارد از تولید  فیلم بعدی این عزیزان حمایت خواهد شد. بنابراین از هم اکنون آمادگی پذیرش فیلمنامه‌ها و طرح‌های فیلمسازان تربتی هستیم  و امید است با این حرکت بتوانیم زمینه بروز استعدادها و فیلمسازان دفتر تربت حیدریه را فراهم کنیم.

 

به گزارش شبستان، در پایان این نشست خبری از پوستر پنجاه و یکمین جشنواره منطقه ای سینمای جوان تیژ- تربت حیدریه رونمایی به عمل آمد.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 400025

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha