به گزارش خبرگزاری شبستان، فاصله زمانی ولادت حضرت معصومه (س)، بزرگداشت احمدبن موسی شاه چراغ(ع) و ولادت ثامن الائمه (ع) با عنوان دهه کرامت نامگذاری شده که مقارن است با جشن ها و آیین های شادباش در سراسر ایران به یمن قدوم موالید نورانی این دهه؛ کرامت به معنای بزرگواری است و اصل کرامت در روایات ائمه معصوم (ع) ملاک دینداری انسان ها شناخته می شود، آنچنان که پیامبر اکرم (ص) فرمودند: بزرگواری مرد همان دین او است.
همچنین، از پیامبر اکرم (ص) روایت است که کرامت دوری از گناهان است. بنابر روایاتی دیگر، کرم آن است که انسان دنیا را کوچک بشمارد. علاوه بر این، امیرالمومنین (ع) می فرمایند: هر که برای خود کرامت قائل باشد، دنیا در نظرش خوار و کوچک می شود.
اما برای پاسخ دقیق به چرایی تقارن دهه کرامت با ایام ولادت باسعادت ثامن الائمه (ع) و حضرت معصومه(س) باید گفت کرامت و بزرگواری ایشان در مزین کردن ایران به وجود مبارکشان، اصلی ترین دلیل این نامگذاری است چراکه حضور نورانی و مقدس آن حضرات (ع) ایران را مرکز حقیقی تشیع و اسلام ناب قرار داد؛ علاوه بر این به برکت علی بن موسی الرضا(ع) و اعتقاد به امامت آن حضرت (ع) است که شیعه اثنی عشری هویت می یابد یعنی هر کسی که به امامت ایشان معتقد باشد، شیعه عثنی عشری است.
همه ساله جشن های دهه کرامت از اول تا یازدهم ذی القعده از میلاد باسعادت حضرت معصومه(س) تا میلاد امام رضا(ع) در سراسر کشور به صورت مردمی و خودجوش برگزار می شود.
برنامه ریزی، سیاستگذاری و هماهنگی برنامه های دهه کرامت توسط شورای هماهنگی جشن های مردمی دهه کرامت صورت می گیرد این شورا فعالیت خود برای برنامه ریزی ایام دهه کرامت را از سال1387 با مدیریت ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور و با همکاری 15 دستگاه و نهاد فرهنگی آغاز کرد و در حال حاضر و با گذشت شش سال از تشکیل این شورا بیش از 30 دستگاه و نهاد فرهنگی با عضویت در شورای هماهنگی جشن های رضوی در راستای جهت دهی و هدف گذاری برای جشن های دهه کرامت برنامه ریزی می کنند.
در شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت 18 کارگروه تخصصی فعالیت دارد که یکی از این کارگروههای تخصصی شورا، کارگروه محتوایی است که با مسئولیت آستانه مقدس حضرت معصومه(س) شکل گرفته است.
یکی از مهمترین وظایف این کارگروه علاوه بر تلاش بر بحث و بررسی درباره سیاستهای کلی، بحث نامگذاری شعار سال و عناوین روزهای دهه کرامت است که باید گفت یکی از مهمترین موضوعات مورد بحث کارگروه محتوایی است.
جشن های دهه کرامت تنها در ایران اسلامی برگزار نمی شود بلکه در حال حاضر 75 کشور جهان میزبان برگزاری جشن های دهه کرامت هستند و می بینیم که سال به سال به شکوه و گستردگی برگزاری جشن های این ایام در سراسر جهان افزوده می شود.
امسال شورای هماهنگی جشن های مردمی دهه کرامت 12 نشست با حضور نمایندگانی از 31 دستگاه به منظور برنامه ریزی و جهت دهی به برنامه های دهه کرامت برگزار کرد که تولید آثار هنری بویژه سرود با موضوعات مرتبط با دهه کرامت با مشارکت و همکاری همه دستگاه های فعال و ذی ربط و همکاری در طرح جاده ولایت از مرز شلمچه تا مشهد مقدس از مهم ترین این برنامه ها است.
تهیه محتوای ویژه نامه تخصصی دهه کرامت ویژه جوانان و نوجوانان و نیز افزودن نهادهایی همچون نهاد کتابخانه های عمومی، جمعیت جوانان هلال احمر جمهوری اسلامی و نیز کمیته امداد امام خمینی(ره) به شورای هماهنگی جشن های مردمی از مهم ترین مصوبات این شورا بوده است.
برنامه و اقدامات برخی از دستگاه های عضو شورای هماهنگی جشن های مردمی دهه کرامت به شرح زیر است: دیدار اعضای شورای هماهنگی جشن های مردمی دهه کرامت با مراجع عظام تقلید، برپایی جشن های دهه کرامت در 200 نقطه و مسجد دنیا، ارسال قرآن صحیفه سجادیه، نهج البلاغه و چندین کتاب فقهی به ارادتمندان اهل بیت (ع) به چند زبان زنده دنیا، بر افراشتن پرچم در ميادين همنام امام رضا(ع)، برگزاري همايش « رايحه حجاب»، قرائت صلوات خاصه امام رضا(ع) در مساجد،برپایی جشن های دهه کرامت در مساجد همنام امام رضا(ع) در تهران بخشی از برنامه هایی است که همزمان با دهه کرامت برگزار می شود.
برگزاری پنجمین همایش «جاده ولایت»،برگزاری اولین دوره مسابقات قرآن کریم کشوری،برنامه زیارت از اماکن متبرکه و امام زادگان با حضور ورزشکاران، برگزاری مسابقات ورزشی با عنوان «جام کرامت» بخش دیگری از برنامه هایی بوده است که در طول ایام دهه کرامت بنا بود در ایام دهه کرامت برگزار شود.
آنچه گفته شد تنها مروری بر بخشی از فعالیت های دستگاه های عضو این شورا بود. در کنار تمام اقدامات کوچک و بزرگ که در ابن دهه در سراسر کشور شاهد آن بودیم، شاید مهمترین دستاورد این شورا فرهنگ سازی این دهه و ایجاد عزمی ملی برای پاسداشت سه مناسبت ارزشمند دینی در کشور است به گونه ای که امروز نه تنها مردم ایران بلکه بسیاری از شیعیان جهان این دهه را می شناسند و مناسبت های متبرک آن را گرامی می دارند.
پایان پیام/
نظر شما