بیش از 110 هزار تعاونی فعال در کشور داریم

خبرگزاری شبستان: کلانتری با بیان اینکه بیش از 110 هزار تعاونی فعال و حدود 80 هزار تعاونی نیمه فعال، ناتوان و تعطیل شده داریم، تصریح کرد: باید تعاونی های غیرفعال را اصلاح، تقویت، بازسازی و یا تعطیل کنیم.

 

به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، سیدحمید کلانتری، معاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در نهمین جشنواره تعاونی های برتر که امروز 15 شهریور در سالن 17 شهریور وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حال برگزاری است، گفت: ایجاد ظرفیت فعالیت، کار، تلاش، مشارکت فکری، علمی و اقتصادی برای همه آحاد جامعه در قالب تعاونی ها باید ایجاد شود.

 

وی با بیان اینکه با تولید ملی به رشد اقتصادی خواهیم رسید، خاطرنشان کرد: هر وقت شهروندان عضو تعاونی ها در قالب یک تشکل کنار هم قرار بگیرند و با نگاه همبستگی به امر تولید بپردازند به رشد اقتصادی سازنده و خوبی خواهیم رسید.

 

کلانتری با بیان اینکه هنوز فاصله زیادی با آنچه که در اصل 44 قانون اساسی بر بخش تعاون تکلیف شده است وجود دارد، اذعان داشت: بخش تعاون باید 25 درصد در تولید ناخالص ملی سهیم باشد که این رقم در حال حاضر حدود 5 درصد است و باید با رفع نواقص و کاستی های گذشته بتوانیم موانع را برطرف کنیم و به افقی که در اصل 44 برای بخش تعاون ترسیم شده، برسیم.

 

معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی توسعه سرمایه اجتماعی را یکی از مهمترین دستاوردهای بخش تعاون برشمرد و افزود: با رشد تعاونی همبستگی اجتماعی را تقویت می کنیم و اعتماد مردم به دولت، بانک ها و شبکه های اجتماعی از دستاوردهایی است که در بخش تعاون باید دنبال شود.

 

کلانتری با بیان اینکه بیش از 110 هزار تعاونی فعال و حدود 80 هزار تعاونی نیمه فعال، ناتوان و تعطیل شده داریم، تصریح کرد: باید تعاونی های غیرفعال را اصلاح، تقویت، بازسازی و یا تعطیل کنیم.

 

وی تأکید کرد: اینکه در کشور 40 درصد از 198 هزار تعاونی ثبت شده در کشور غیرفعال و غیرکارآمد باشد، پسندیده نیست.

 

کلانتری با بیان اینکه شبکه آمار و اطلاع کشور در بخش تعاون باید کاملا دقیق شود، اذعان داشت: ادارات تعاون در استان ها در کنار اتاق تعاون باید دست به دست هم دهند تا تعاونی های غیرفعال را تعیین تکلیف کنند.

 

کلانتری افزایش سهم بخش تعاون در تولید ناخالص ملی از پنج درصد به 25 درصد را مسئولیت و مأموریت جدی تعاونگران عنوان کرد و گفت: اطلاع رسانی موثر، تعامل با سیستم بانکی، تعامل با شبکه بانکی، تعاملات بین بخشی در بین تعاونی ها از مهمترین مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

 

وی با اشاره به برنامه ها و رویکرد اصلی بخش تعاون در راستای توسعه تعاونی ها اذعان داشت: ترویج فرهنگ تعاون، توسعه مدیریت و توانمندسازی بخش تعاون، تقویت تعاملات بین شبکه ای، توسعه همکاری های بین بخشی، تأمین منابع و توسعه مشوق ها، توسعه بازار و برند تعاونی ها و تأمین نظارت هفت رویکرد مهم این وزارتخانه در بخش تعاون است.

 

در ادامه، نمایندگان تعاونی های برتر دیدگاه ها، نقطه نظرات و دغدغه های خود را پیرامون مسایل مربوط به حوزه تعاون مطرح کردند.

 

پایان پیام/

کد خبر 399645

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha