به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روزنامه السفیر، در سال های اخیر بسیاری از شهروندان اهل سنت بحرین به قطر مهاجرت کرده اند و این مسأله باعث بروز تنش میان آل خلیه و قطر شده است و بحرین دائماً مهاجرین را به انحاء گوناگون تهدید می کند به جای آنکه به ریشه مشکل بپردازد و هدف از این تهدیدات، فرافکنی و مرتبط کردن مشکلات داخلی بحرین به عوامل خارج از این کشور و افزایش فشار به قطری ها در راستای اتخاذ سیاست های خصمانه کشورهای حوزه خلیج فارس علیه دوحه در چند ماه اخیر است.
عباس بوصفوان می افزاید : بحرین با حمایت عربستان و امارات، افکار عمومی را از دلایل حقیقی مهاجرت اهل سنت به قطر منحرف می سازد و در رسانه های عمومی با اتهام زنی به قطر اعلام می کند: "دوحه سعی در تغییر تابعیت بحرینی ها دارد و می خواهد منامه را خالی از سکنه کند. "
اما واقعیت این است که دلایل مختلفی اهل سنت و حتی شیعیان را وادار به مهاجرت می کند که از جمله آنها می توان به دستگیری و سرکوب شیعیان و معترضان به سیاست های آل خلیفه و نیز تنگناهای معیشتی و اقتصادی آنان اشاره کرد.
این مسأله به حدی بغرنج شده است که به یکی از محورهای اساسی اختلاف میان کشورهای عربی و قطر بدل شده است در صورتی که طی سال های متمادی پیش از این نیز فرآیند مهاجرت جریان داشته است و هدف از برجسته کردن این مشکل، کمرنگ کردن معضل لغو تابعیت معترضان و مخالفان بحرینی توسط آل خلیفه و تلاش برای مخدوش کردن وجهه دوحه درجهان عرب می باشد.
روابط اهل سنت با خاندان حکومتی آنچنان که آل خلیفه ادعا می کند نزدیک نیست و مقامات این کشور با اعطای تابعیت به بیگانگان و به کار گماردن آنان در سازمان های امنیتی باعث عقب ماندگی بحرین شده اند و در کمال تعجب سنی های مهاجر را متهم به خیانت به بحرین و تسلیم شدن در برابر وسوسه قطری ها می کند.
البته در گذشته میان دوحه و منامه تنش هایی بوجود آمده است اما دامن زدن به این مسائل از سوی بحرین، به دلیل تبعیت کورکورانه آل خلیفه از اصول عربستان سعودی در حوزه سیاست داخلی و روابط با کشورهای حوزه خلیج فارس بویژه قطر است.
تداوم روند فعلی و نفوذ روز افزون سعودی ها در بحرین و اعطای تابعیت به 40000 عربستانی همین توازن شکننده موجود در منطقه را نیز بر هم می زند و در آن اختلال ایجاد می کند و موجب بی ثباتی در کشورهای منطقه می شود.
نظر شما