به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان، و به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان، فاضل عبادی، مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان در مراسم بزرگداشت روز صنعت چاپ با بیان اینکه 103 واحد چاپی دارای مجوز در استان همدان فعال است، بیان کرد: 43 واحد چاپ افست، 30 واحد چاپ دیجیتال، 14 واحد چاپ سیلک و هفت واحد جعبه سازی در استان همدان فعالیت می کنند.
وی با بیان اینکه 62 واحد چاپی در شهر همدان، 17 واحد در ملایر، هشت واحد در بهار، پنج واحد در تویسرکان، سه واحد در اسدآباد، دو واحد در نهاوند، سه واحد در کبودرآهنگ و سه واحد در رزن مشغول به کار هستند، ادامه داد: استان همدان در مقایسه با سایر مناطق کشور سابقه خوبی در حوزه چاپ و نشر دارد.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان با بیان اینکه استان همدان در حوزه چاپ و نشر جزو 10 استان برتر کشور است و در این زمینه ظرفیت مطلوبی دارد، بیان کرد: همدان استانی فرهنگی و تاریخی است و اهالی فرهنگ و هنر در پایه گذاری تاریخ و تمدن نقش ویژه ای داشته اند.
عبادی با بیان اینکه فرهنگی بودن استان همدان می طلبد که جزو نقاط قوت چاپ و نشر باشد، عنوان کرد: وجود دانشگاه های خوب و داشتن موقعیت جغرافیایی خاص جزو نقاط مثبت چاپ و نشر در استان همدان محسوب می شود.
وی با بیان اینکه هم اکنون به طور میانگین فعالیت 85 درصد چاپخانه داران کشور مربوط به تبلیغات و 15 درصد مربوط به چاپ کتاب و نشر است، اظهار داشت: در استان همدان کاستی هایی از جمله کم بودن سرانه مطالعه و نهادینه نبودن فرهنگ کتابخوانی وجود دارد.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان با بیان اینکه اگر در مراکز فرهنگی و آموزش و پرورش برای فرهنگ کتابخوانی برنامه ریزی وجود داشته باشد می تواند موجب رونق و توسعه صنعت چاپ شود، عنوان کرد: طولانی بودن صدور مجوز کتاب نیز باعث عدم رغبت به حضور در این حوزه شده است.
فاضل عبادی نبود همکاری موثر و تعامل بین دستاندرکاران صنعت چاپ و نشر در استان همدان را از نقاط ضعف این صنعت عنوان کرد و ادامه داد: گردهمایی سالانه برای صنعت چاپ و نشر اثر بخش نیست و باید به صورت ماهانه و یا فصلی برگزار شود و باید فصلی یکبار نشست تخصصی برگزار شود.
وی با بیان اینکه تشکیل اتحادیه در زمینه صنعت چاپ و نشر نیز می تواند در حل مشکلات این صنعت موثر باشد، افزود: به طور میانگین روزانه یک کتاب در استان همدان چاپ می شود و حوزه نشر نیازمند توسعه است.
پایان پیام/
نظر شما