به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان، علی اکبر سیاری،معاون وزارت بهداشت عصر امروز(11 شهریور) در نشست خبری با اصحاب رسانه استان گیلان که در سالن کنفرانس معاونت بهداشت و درمان گیلان برگزار شد، گفت: در حوزه سلامت کشور دستاوردهای بسیار مطلوبی انجام شده ولی به علت تغییر سیمای بیماری با مشکلاتی مواجهیم و این سیستم پاسخگوی نیاز مردم نیست.
وی با بیان اینکه مرگ و میر نوزادان در کشور کاهش و امید به زندگی داشته به اجرای طرح تحول اشاره کرد و افزود: با اجرای این طرح در بیمارستانهای کشور، هزینههای پرداختی توسط مردم کاهش یافته است.
سیاری اذعان کرد: در کشورهای توسعه یافته 80 درصد بیمه را دولت و 20 درصد را مردم پرداخت میکنند ولی در کشور ما 60 درصد را مردم و 40 درصد را بیمه و دولت پرداخت میکند که با اجرای طرح تحول پرداختهای مردمی کاهش یافت.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه 18 میلیون نفر جمعیت کم تحرک در کشور شناسایی شده است اظهارکرد: کم تحرکی یکی دیگر از عوامل افزایش بیماری در کشور است و سالانه 19 هزار نفر بر اثر کم تحرکی میمیرند.
وی یکی دیگر از عوامل بیماری را تعذیه نامناسب دانست و گفت: مردم کشور ما 2 برابر کشورهای دیگر نمک مصرف میکنند و همین عامل باعث فشار خون میشود.
معاون بهداشت وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی کشور اضافه کرد: 19 میلیون فرد مبتلا به فشار خون در کشور شناسایی شده که خود خبر ندارند و سالانه 80 هزار نفر بر اثر فشار خون بالا جان خود را از دست میدهند.
وی به مصرف روغن و قند اشاره و اذعان کرد: چربی و قند یکی دیگر از مواد مصرفی است که هفت میلیون نفرمبتلا به دیابت و 15 میلیون نفر چربی خون دارند.
سیاری اضافه کرد: برای جلوگیری از بیماریها در حال حاضر آموزش به مردم برای از خود مراقبتی بهترین راه حل است تا خود مسئول رفتار غذایی خود باشند.
وی به مشکلات پیش روی درمان اشاره کرد و گفت: بیماریهای واگیردار و غیر واگیر و آسیبهای اجتماعی و هزینه درمان از جمله مشکلاتی است که توسط وزارت بهداشت و درمان در دست پیگیری است.
معاون وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی کشور با اشاره به اینکه در حال حاضر بیشترین قربانی بیماریها در حاشیه شهر هستند اظهار کرد: 9 میلیون نفر در حاشیه شهر سکونت دارند که بر اثر فقر در معرض انواع بیماریها و مرگ قرار دارند.
سیاری تاکید کرد: راه اندازی سیستم درمانی در حاشیه شهرها یکی از مهمترین برنامه های وزارت بهداشت است که 40 هزار نفر تحت پوشش برنامه های آموزشی آن قرار می گیرند.
این مقام مسئول با اشاره به کمبود ویتامین D گفت: در10 سال اخیر کمبود ویتامین D زنان 6 برابر شده و 80 تا 90 درصد کمبود این ویتامین در زنان باردار شناسایی شده است.
وی با تاکید بر مصرف ویتامین Dو ورزش روزانه گفت: بر اثر کمبود ویتامین Dافراد به مرور زمان دچار فاصله بین استخوانهای زانو، آرتروز و انواع دردهای استخوانی میشوند که قابل درمان نیستند.
پایان پیام/
نظر شما