به گزارش خبر نگار آموزش و پرورش خبرگزاری شبستان ، نهصد و يكمين جلسه شوراي عالي آموزش و پرورش با حضور وزير آموزش و پرورش ، دبيركل شوراي عالي و ساير اعضاي آن روز دوشنبه در سالن جلسات دفتر وزير برگزار شد.
بنابراين گزارش ، مهدي نويد دبيركل شوراي عالي آموزش و پرورش با اشاره به تصويب اساسنامه پژوهش سراهاي دانشآموزي ، گفت: با توجه به رسالت آموزش و پرورش در زمينه شناسايي و شكوفايي استعدادها و ارتقاي شايستگي هاي دانش آموزان و در راستاي اجراي مفاد سند تحول بنيادين آموزش و پرورش و سند راهبري كشور در امور نخبگان، مصوب شوراي عالي انقلاب فرهنگي، اساسنامه پژوهش سراهاي دانش آموزي تهيه و تصويب شد.
وي با اشاره به تعريف پژوهش سراي دانش آموزي، گفت: اين پژوهش سراها ، مراکزی هستند علمی – پژوهشی كه زير نظر آموزش و پرورش و به منظور شناسايي و فراهم آوردن زمینه رشد و هدایت استعدادها و پرورش خلّاقیتهای فردی و گروهی دانش آموزان و گسترش فرهنگ مطالعه، تحقیق و پژوهش در بین آنان، تأسیس و به صورت هيئت امنايي اداره مي شوند.
دبيركل شوراي عالي آموزش و پرورش اظهار داشت: پژوهش سرا هاي دانش آموزي در چارچوب اهداف و وظايف آموزش و پرورش و در زمينه هاي علمي- پژوهشي و آموزشي از جمله : آموزش روش هاي مبتني بر پژوهش، طراحي و انجام پروژه هاي تحقيقي ، پژوهشي و فناوري دانش آموزي ، برگزاري جشنواره ها و مسابقات علمي و پژوهشي و فناوري ، حمايت مالي و معنوي از دانش آموزان براي حضور در جشنواره ها و برنامه هاي علمي و پژوهشي داخلي و خارجي ، آزمايش و تجربه ايده هاي پژوهشي دانش آموزي ، جمايت از كاربست و توليد ايده ها و يافته هاي علمي و پژوهشي و تجاري سازي آنها و تعامل اثر بخش پارك
هاي علم و فناوري و مراكز رشد، فعاليت مي كنند.
نويد با اشاره به شرايط تأسيس و نحوه اداره اين پژوهش سراها، گفت: پژوهش سراهاي دانش آموزي به صورت دولتي و غيردولتي تأسيس مي شوند و در دو وقت صبح و بعد از ظهر به فعاليت هاي علمي- پژوهشي مي پردازند.
وي افزود: مراکز دولتي بر اساس شاخص ها و استانداردهاي ابلاغي شوراي سياستگذاري، با پیشنهاد اداره آموزش و پرورش(شهرستان/ منطقه/ ناحيه) و با تاييد شوراي آموزش و پرورش استان و مجوز معاونت آموزش متوسطه، تأسيس و راه اندازي مي شوند و اداره آموزش و پرورش(شهرستان/ منطقه/ ناحيه) موظف است نسبت به تأمين کادر اداري، آموزشي، پرورشي، پژوهشي و فناوري اين مراكز، مطابق درجه بندي و ضوابط ابلاغي وزارت آموزش و پرورش اقدام نمايد.
دبيركل شوراي عالي آموزش و پرورش، خاطر نشان كرد: تأسيس و راه اندازي مراکز غيردولتي براساس شاخص ها و استانداردهاي ابلاغي از شوراي سياستگذاري و در چارچوب قانون تاسيس و اداره مدارس، مراکز آموزشي و مراکز پرورشي غيردولتي برابر دستورالعملي خواهد بود كه توسط وزارت آموزش و پرورش تهيه و ابلاغ مي شود.
نويد با اشاره به ارکان پژوهش سراهاي دانش آموزي، افزود: سياستگذاري، برنامه ريزي و نظارت بر حسن اجراي فعاليت هاي پژوهش سراهاي دانش آموزي، از طريق: شوراي سياستگذاري ، شوراي آموزش و پرورش استان ، هيئت امناي پژوهش سرا و مدير پژوهش سرا صورت مي گيرد.
وي اظهار داشت: دانش آموزان دوره هاي ابتدايي ، متوسطه ، هنرجويان واجد شرايط و علاقهمند به مطالعه و پژوهش، می توانند در این مراکز ثبت نام نموده و از خدمات پژوهش سرا بهره مند شوند.
نويد درباره تغيير كاربري و انحلال پژوهش سراهاي دانش آموزي ، خاطر نشان كرد: انحلال پژوهش سراهاي دانش آموزي در صورت عدم انطباق با مفاد اين اساسنامه یا ضوابط ابلاغي، با تاييد شوراي سياستگذاري صورت خواهد گرفت و هرگونه تغییر کاربری و جابه جايي اين مراكز ممنوع است و در موارد خاص با پيشنهاد شوراي آموزش و پرورش استان و تاييدشوراي سياستگذاري انجام می شود.
دبيركل شوراي عالي آموزش و پرورش گفت: اين اساسنامه در 15 ماده و 7تبصره پس از 7 جلسه بحث و بررسي كارشناسي در شوراي عالي آموزش و پرورش به تصويب رسيده كه پس از تاييد رئيس جمهور و رئيس شوراي عالي آموزش و پرورش جهت اجراء به وزارت آموزش و پرورش ابلاغ خواهد شد.
پایان پیام/
نظر شما