ضرورت ساماندهي اوقات فراغت جوانان با هدف پيشگيري از اعتياد

خبرگزاری شبستان: مشاور وزير ورزش و جوانان با اشاره به اينكه اوقات فراغت بدون برنامه‌ريزي 30 درصد جوانان را به سمت آسيب‌هاي اجتماعي نزديك مي‌كند، تاكيد داشت: ساماندهي اوقات فراغت جوانان جهت پيشگيري از اعتياد امري مهم و ضروري است.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر، محمد رضا رستمی ،مشاور وزير ورزش و جوانان تنها راه حل برون رفت از مشكلات و معضلات اجتماعي را غيردولتي كردن موضع و اجتماعي كردن آن دانست و گفت: معضل مواد مخدر و اعتياد زماني كه دغدغه داوطلبانه وعمومي مردم شود، مبارره با آن بسيار راحت‌تر، كيفي تر و نتيجه بخش خواهد بود.

وي با بيان اينكه اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر رويكرد بسيار مناسب است، اظهار داشت: بايد زمينه هاي تحقق اين رويكرد توسط مردم و جامعه مدني از طريق دولت فراهم شود و با فرهنگ سازي در سطح كلان جامعه را بليه خانمان سوز اعتياد مصون سازد.

مشاور وزير ورزش و جوانان ساماندهي اوقات فراغت جوانان را ضروي برشمرد و افزود: دولت بايد حمايت قانوني جهت پركردن اوقات فراغت جوانان به صورت هدفمند را انجام دهد.

رستمی در رابطه با موضوع اوقات فراغت گفت: از لحاظ زماني اوقات افراد به دو قسمت زمان قانوي يا اجباري و فراغت تقسيم مي‌شود كه تحصيل، كار در زمره اوقات الزامي و زماني كه فرد براي پروراندن علايق و نيازهاي دروني مي‌گذارند را اصولا اوقات فراغت مي‌گويند. ورزش، توانمندي و فعاليت در فضاي مجازي نيز از جمله علايق افراد در زمان اوقات فراغت است.

وي ادامه داد: اگر برنامه‌ريزي و طراحي درست براي اوقات فراغت جوانان انجام نگيرد علايق و توانمندي‌هاي فرد به تدريج بدون پاسخ مانده و سبب شكل گيري كانون‌ها زيرزميني و آسيب‌هاي فردي و اجتماعي مي‌شود.

مشاور وزير ورزش و جوانان با تاكيد بر اينكه عدم توجه و برنامه ريزي فردي و اجتماعي نسبت به اوقات فراغت آسيب‌هاي اجتماعي همچون اعتياد را به همراه دارد، بيان داشت: دولت، جامعه مدني و بخش خصوصي بايد با همكاري يكديگر اوقات فراغت افراد جامعه را ساماندهي كنند. نبود برنامه منسجم براي اوقات فراغت اعتياد، روابط ناسالم و سوق يافتن افراد جامعه را به اقدامات ضد اجتماعي به همراه دارد.

وي با اشاره به اينكه دولت مي تواند با سياست‌گذاري درست و ايجاد بسترمناسب سرمايه گذاري براي بخش خصوص و نهادهاي مدني فضاي توسعه اوقات فراغت را ارتقاء بخشد، افزود: بايد موانع دست و پاگير در اين رابطه برداشته شود تا شاهد مصون سازي جامعه از آسيب هاي اجتماعي باشيم.

رستمی با اشاره به اينكه وقتي از خانواده ها سوال مي كنيم كه چه برنامه‌اي براي زمان غيراجباري خود داريد اكثرا ايده مشخصي ندارند، گفت: اين بي‌هدفي نابسامان بودن افراد در فرصت هاي فراغتي را نشان مي دهد. متاسفانه بيشتر خانواده‌ها از جايگاه و شان اوقات فراغت آگاه نيستند.

وي عنوان داشت: وظيفه دولت است كه با فرهنگ سازي موضوع اوقات فراغت را اطلاع رساني كرده و خانواده ها را نسبت به برنامه ريزي صحيح و مناسب آگاه سازد. در حال حاضر مشكل جدي در آگاهي جامعه نسبت به اهميت اوقات فراغت داريم. در رابطه با ساماندهي اوقات فراغت جوانان، رسانه ها به ويژه صدا وسيما نقش مهمي را مي‌توانند ايفا كنند. همچنين نيازمند بازنگري فعاليت‌ها در اين رابطه هستيم.

مشاور وزير ورزش و جوانان با بيان اينكه متاسفانه تاكنون صدا و سيما تاثير شگرفي در ساماندهي اوقات فراغت جوان نداشته است، اظهار داشت: رفع كمبودهاي بستر عمومي اعم از فضا اجتماعي و سياست گذاري حمايتي براي ترويج اوقات فراغت مناسب از ديگر راهكارها جهت مصون ماندن جامعه از آسيب هاي اجتماعي ناشي از نابسامان بودن اوقات فراغت است.

رستمي با اشاره به اينكه وزارت ورزش و جوانان وظيفه قانونگذاري و هماهنگي دستگاه هاي دولتي و نظارت بر اجراي درست برنامه ها توسط دستگاه هاي دولتي مسئول جوانان را عهده دار است، اظهار داشت: 24 دستگاه در كشور مسئول امور جوانان هستند كه با هماهنگي ستاد ملي ساماندهي امور جوانان بايد وظايف خود را براي جوانان و اوقات فراغت آنها انجام دهند. وزارت ورزش و جوانان هر سال سياست و راهبرد اوقات فراغت را ميان اين 24 دستگاه در استان‌هاي كشور ابلاغ مي‌كند و برنامه الگويي پيشنهاد مي‌دهد.

وي ادامه داد: در حال حاضر برنامه‌هايي را براي دستگاه هاي دولتي در اين رابطه فرستاده‌ايم و 24 دستگاه اقدامات خود در رابطه با اوقات فراغت را آغاز كرده و وزارت ورزش و جوانان هم بر آنها نظارت دارد. همچنين هر سال اقدامات پژوهشي در اين رابطه انجام مي‌گيرد ولي در يك سال گذشته هنوز چنين پژوهشي انجام نداده ولي در دستور كار داريم.

مشاور وزير ورزش و جوانان با بيان اينكه پژوهش ها انطباقي انجام مي‌شود و در اين رابطه از تجربه ساير كشورها نيز جهت برنامه ريزي اوقات فراغت جوانان استفاده مي‌شود، گفت: بخش عمده اوقات فراغت جوانان در دنيا در فضاهاي مجازي سپري مي‌شود لذا وزارت ورزش و جوانان يكي از كار ويژه‌هايش را برنامه ريزي در اوقات فراغت حوزه جوانان در فضاي مجازي قرار داده است.

رستمي تاكيد كرد: توجه جدي به موضوع اوقات فراغت جوانان در فضاي مجازي در دستور كار قرار گرفته است كه اميدواريم با ربرنامه ريزي هاي منسجم گام هاي اساسي در اين رابطه برداشته شود همچنين طرح هايي براي كسب و كار در فضاي مجازي مطرح شده كه در صورت تصويب دولت به سمع و نظر موطنان مي رسانيم.

وي در ادامه با اشاره به فعاليت گروهي از جوانان در حوزه موسيقي افزود: وقتي اجازه بروز و فعاليت در فضاي اجتماعي به اين افراد داده نشود فعاليتشان به سمت زيرزميني شدن پيش مي رود و اين موضوع سبب شده سمت آسيب‌هاي اجتماعي به دليل قرار گرفتن در جمع هاي ناسالم كشانده شوند.

مشاور وزير ورزش و جوانان با تاكيد بر اينكه بايد شرايط را براي حضور اجتماعي افراد به ويژه جوانان افزايش دهيم، اظهار داشت: جوانان هنرمند در حوزه موسيقي و هنر بايد با آزادي و در چارچوب قانوني در پارك ها حضور يابند و مردم اجراي آنها را تماشا كنند. اين موضع بر خلاف فعاليت زيرزميني رشد اجتماعي جوانان را به همراه دارد.

رستمي در رابطه با اين موضوع كه برخي معتقدند كمبود شادي سبب گراش جوانان به مواد مخدر از نوع صنعتي شده است؛ چرا كه در دنيا در رتبه هاي آخر شادي قرارداريم، گفت: البته در مورد كمبود شادي در جامعه آمارهاي بر اساس مطالعات خارج از كشور ارائه شده است كه نمي توان زياد به آن استناد داشت ولي اين موضوع واضح و مبرهن است كه در جامعه اي كه اجازه بروز علايق و توجه به اشتياق فردي كمتر مشاهده شود جامعه نااميد و تقريبا مي توان گفت نيمه شاد است.

مشاور وزير ورزش و جوانان با بيان اينكه اوقات فراغت يعني عشق افراد به زندگي خاطر نشان كرد: اينكه برخي مي‌گويند مشكلات اقتصادي سبب شده مردم شور اجماعيشان اندك شود را صد درصد تائيد نمي‌كنم چرا كه برخي با حداقل امكانات در اواخر هفته به دنبال يافتن فرصتي براي دور هم بودن و شاد بودن با حداقل امكانات را دارند البته مسائل اقتصادي موضوعي كليدي در افزايش و كاهش شادي خانواده ها است ولي همه موضوع اين نيست چرا كه در كشور فقر فرهنگي و اجتماعي در موضوع شور اجتماعي براي شاد زيستن داريم و لازم است در اين رابطه فرهنگ سازي انجام شود.

 

پایان پیام/

کد خبر 398647

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha