به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر علی اکبر سیاری، معاون بهداشتی وزیر بهداشت در اجلاس رؤسای دانشگاه های تهران با اشاره به تشریح بسته های بهداشتی طرح تحول نظام سلامت اظهار کرد: یکی از محورهای این بسته ها تحول در ساختار است که با تقویت پزشک خانواده روستایی، تقویت خدمات بهداشتی در حاشیه شهرها و تکمیل خدمات در شهرهای زیر 50 هزار نفر صورت می گیرد.
وی با اشاره به کمبود پزشک اظهار کرد: 37 هزار پست بهورز داریم که 5 هزار پست آن خالی است. همچنین بیش از 3800 پزشک نیز برای ارایه خدمات کمبود داریم.
وی با تاکید بر لزوم تعمیر و تجهیز خانه های بهداشت سراسر کشور گفت: بسیاری از خانه های بهداشت در شرایط نامناسب فیزیکی قرار دارند که باید نسبت به تأمین و تجهیز آنها اقدام شود.
به گفته سیاری، بر اساس محور تحول در برنامه و خدمات ادغام بسته های خدماتی از قبیل بیماری های غیرواگیر، خودمراقبتی، توسعه برنامه واکسیناسیون و ارایه خدمات دندانپزشکی در برنامه پزشک خانواده روستایی اجرایی خواهد شد.
وی از توسعه برنامه واکسیناسیون در قالب بسته های بهداشتی خبر داد و گفت: واکسن پنتاوالان تا مهر به سیستم واکسیناسیون اضافه می شود و امیدواریم واکسن پنوموکوک نیز تا پایان سال به واکسیناسیون کشوری اضافه شود.
معاون وزیر بهداشت با اشاره به اینکه رژیم غذایی نامطلوب، عدم تحرک کافی و توده بدنی از جمله عوامل خطر محسوب می شوند، اظهار کرد: 47 میلیون نفر در کشور غذای ناسالم مصرف می کنند. همچنین باید سعی کنیم تا مردم از رونق سالم آنهم به میزان کم مصرف کنند.
به گفته سیاری، در حال حاضر 19 میلیون نفر در کشور کم تحرک، 5 میلیون سیگاری، 15 میلیون دچار چربی خون و 7 میلیون نفر دیابتی وجود دارد.
وی ادامه داد: همچنین 19 میلیون نفر در کشور دارای فشار خون هستند که 50 درصد آنها از بیماری خود بی خبر بوده و 83 هزار مرگ به طور مستقیم و غیرمستقیم با فشار خون در ارتباط است.
وی ادامه داد: خدمات کارشناسی تغذیه و تحرک فیزیکی، کارشناسان روان و کارشناسان اجتماعی به سیستم بهداشتی اضافه خواهند شد که بر این اساس هر سه تا چهار هزار نفر تحت پوشش خدمات مراقب سلامت قرار می گیرند.
شیوع 91 درصدی کمبود ویتامین D در زنان باردار
معاون بهداشتی وزیر بهداشت در ادامه با اشاره به روند شیوع کمبود ویتامین D در کشور اظهار کرد: در سال 80 میزان شیوع کمبود ویتامین D در کشور 4 درصد بود که در سال 91 با رشد شش برابری به 24 درصد رسیده است. همچنین میزان کمبود ویتامین D زنان باردار در برخی از استان ها به 91 درصد نیز می رسد.
وی تصریح کرد: شیوع کمبود D همچنین در سال 91 در مادران باردار پنج ماهه 86 درصد و در نوجوانان به 76 درصد می رسد.
به گفته سیاری، استان گیلان بالاترین میزان سزارین و شیوع کوتاهی قد در استان سیستان و بلوچستان از لحاظ فراوانی بیشترین تعداد را به خود اختصاص داده اند.
وی ادامه داد: متوسط کشوری کوتاهی قد یعنی بی عدالتی و میزان شیوع آن در 6.8 کودکان مشاهده می شود.
پایان پیام/
نظر شما