پیمایش ملی برای بررسی انتظارات جوانان باید صورت گیرد

معاون مرکز امور زنان در ریاست جمهوری گفت: نیاز به یک پیمایش ملی برای بررسی انتظارات، باورها و ارزش های جوانان داریم تا یک برنامه ریزی صحیح کنیم.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، شهین دخت ملاوردی، معاون رییس جمهور در امور زنان در گردهمایی توجیهی – آموزشی مدیران آموزش و پرورش و کارشناسان و مسئولان امور زنان استان ها که از صبح امروز در باشگاه فرهنگیان در حال برگزاری است، گفت: 23 میلیون نفر از جمعیت کشور را جوانان تشکیل می دهند.

 

وی افزود: نیمی از آن دختران هستند که به آن پدیده پنجره جمعیتی می گویند که یک فرصت به شمار می آید اگر بهره وری لازم داشته باشیم به یک سود جمعیتی می رسیم در غیر این صورت با چالش ها روبرو می شویم.

 

وی با تاکید بر اینکه جوانان امروزی از لحاظ کیفیتی نسبت به جوانان دهه پیش افزایش پیدا کرده است، اظهار کرد: این مسئله می تواند منشأ تحول سیاسی، اجتماعی، فرهنگی که موجب تغییر اجتماعی می شود، باشد.

 

ملاوردی اظهار کرد: نسبت تجرد در میان جوانان در حال گسترش است، امروزه آمار تجرد در بازه زمانی 60 تا 90 در میان مردان از 60 به 70 و از 36 به 48 درصد در زنان رسیده است که در بازه سنی 15 تا 24 سال مطرح است و روند افزایش تجرد بین 25 تا 29 به ویژه در زنان را داریم البته ازدواج های زیر 15 سال هم امروزه متأسفانه مطرح است.

 

وی علل تأخیر در ازدواج را عدم دسترسی به همسر مناسب، ملاک های انتخاب، امکان پذیری ازدواج با توجه به شرایط اقتصادی، تمایل با توجه به انگیزه های فردی برشمرد.

 

وی با بیان اینکه در سال های اخیر افزایش طلاق نگران کننده است، اظهار کرد: از هر 100 ازدواج در سال 90، 3.16 درصد طلاق صورت گرفته که 42 درصد در مردان و 60 درصد برای زنان بوده که بیش از نیمی از طلاق ها قبل از پنج سال زندگی است.

 

وی با بیان اینکه میزان باروری جوانان به حداقل رسیده است، اظهار کرد: الگوی سنی باروری در سال های اخیر از الگوی زودرس فرزندآوری به الگوی دیررس باروری تبدیل شده است و سن 30، 34 و 35 تا 39 است.

 

وی افزود: البته سن زیستی دختران 30 تا 35 سال برابر با سن زیستی دختران 20 ساله 50 سال پیش است.

 

وی با اشاره به ریسک پذیری در افراد گفت: از لحاظ بهداشتی به ویژه بهداشت جنسی و باروری باید مسایلی مورد توجه قرار گیرد که این ریسک پذیری برای دختران 33.4 و برای مردان 9.5 است.

 

وی با اشاره به 4 نوریسک و رفتار پرخطر گفت: سیگار، الکل، مواد مخدر، سوانح و حوادث ترافیکی، روابط جنسی ناسالم مشمول رفتارهای پرخطر می شوند.

 

ملاوردی اظهار کرد: 70 درصد بیکاران کشور جوانان هستند که فقر را در جوانی تجربه می کنند.

 

وی ادامه داد: میزان مشارکت مردان جوانان 5 برابر بیشتر از زنان است و بیکاری زنان جوان دو برابر مردان شده است.

 

وی با بیان اینکه با بیکاری فارغ التحصیلان دختر روبرو هستیم، اظهار کرد: تعادل جنسیتی در بازار کار نداریم و میزان بیکاری در جوانان تحصیلکرده در حد هشدار است. از سال 35 تاکنون باسوادی پسران از 26 درصد به 96 و دختران از 10 درصد به 97 درصد رسیده است و 28 درصد زنان و 22 درصد مردان تحصیلات دانشگاهی دارند.

 

ملاوردی تصریح کرد: میزان ترک تحصیل مردان بیشتر از زنان است و در خانواده های بی سواد ترک تحصیل بیشتر صورت می گیرد.

 

به گفته وی، افراد در سنین 15 تا 29 سال نابرابری فضایی، جنسیتی، طبقاتی و قومیتی را تجربه می کنند.

 

وی با بیان اینکه دسترسی به اینترنت که عمده کاربران آن جوانان هستند افزایش پیدا کرده است، گفت: طبق مطالعات جوانان امروز به ارزش های فرامادی بیشتر از مادی اهمیت می دهند.

 

وی با بیان اینکه جایگاه نهاد رسمی سیاست گذاری برای جوانان مشخص نیست، اظهار کرد: در نظام بودجه ریزی برای برنامه ریزی جوانان ابهام وجود دارد و در برنامه ها فقدان ضمانت اجرایی دیده می شود.

 

وی یکی دیگر از چالش ها را به اجرا درنیامدن آیین نامه تسهیل و ساماندهی ازدواج دانست و گفت: طبق این آیین نامه صندوق اندوخته کمک به ازدواج باید تشکیل می شد که در دولت قبل با صندوق مهر رضا ادغام شد و مشکلاتی را به وجود آورد.

 

وی تاکید کرد: نیاز به یک پیمایش ملی برای بررسی انتظارات، باورها و ارزش های جوانان داریم تا یک برنامه ریزی صحیحی صورت گیرد.

 

ملاوردی تاکید کرد: تامین نیاز جوانان را باید در اولویت کاری خود قرار داد تا بتوانیم به یک اقتصاد قوی و پایدار برسیم.

 

پایان پیام/

 

 

 

 

 

 

 

کد خبر 398367

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha