به گزارش خبرگزاری شبستان،هنگامی که در ماه ژوئن تلخ ترین روزها برای مردم عراق به ویژه ساکنان مناطق شمالی رقم خورد و تروریست های وابسته به گروه داعش مغول وار به این مناطق سرازیر شدند موجی از ترس همراه با نوامیدی بر عراقی ها حاکم شد.
ترسی که این گروهک در دل مردم ایجاد کرده بود سبب می شد که همگان از مقابل این افراد خونریز فرار کنند اما در ناحیه آمرلی از توابع طوز خرماتو مردمانی شیعی می زیستند که با مقاومت خود درسی جاودانه به مهاجمان دادند.
مردم این ناحیه به خوبی می دانستند که اگر داعشی ها به این سرزمین و محل سکونت آنها بیایند همه را خواهند کُشت بنابراین تصمیم به مقاومت تا پای جان گرفتند.مردمان این منطقه بیش از دو ماه و اندی مقاومت کردند.
در این مدت از حملات هوایی جنگنده های آمریکایی مشابه آنچه در سنجار و سد موصل و برخی مناطق دیگر رخ داد خبری نبود و عراقی ها نیز تمایلی برای مداخله آمریکا نشان ندادند.
طی روزهای گذشته رسانه های عراقی از جمع شدن نیروهای زیاد در اطراف ناحیه آمرلی برای شکستن محاصره آن خبر دادند.در این میان گردانهای صلح وابسته به جریان صدر، سازمان بدر به فرماندهی هادی العامری وزیر حمل و نقل، نیروهای مردمی و نیروهای امنیتی نقش موثری ایفا کردند.
نماینده آیت الله سیستانی در خطبه های نماز جمعه کربلا ضرورت شکسته شدن حصر آمرلی را مورد تاکید قرار داد.از شب گذشته ساعت صفر برای عملیات شکسته شد و صبح روز نهم شهریور ماه مطابق با سی و یک آگوست2014 عملیات گسترده از چند محور آغاز شد.
عملیات به علت شگردهای کثیف گروهک داعش یعنی بمبگذاری های گسترده درابتدا با کندی پیش می رفت تا اینکه که جاسم محمد جعفر از شکسته شدن محاصره ناحیه آمرلی و روستاهای اطراف آن و بازگشایی جاده مواصلاتی طوز خورماتو و آمرلی در شرق تکریت خبر داد.
این عملیات به نوبه خود موفقیتی بزرگ برای نیروهای امنیتی و مردمی عراق محسوب می شد.در واقع این عملیات نوعی قدرت نمایی شیعیان نیز محسوب می شد زیرا ساکنان آمرلی که روزهای زیادی زیر فشار تروریستهای داعش داوم آوردند شیعه بودند و بیشتر نیروهای مردمی، گردانهای صلح و سازمان بدر را نیز شیعیان نشان می دادند.قبل از آن بیشتر موفقیت ها علیه داعش نصیب کُردها شده بود و آنهم در سایه حملات هوایی آمریکایی ها.
به دنبال شکسته شدن محاصره آمرلی پاکسازی مناطق اطراف این ناحیه آغاز شد و نیازی معمار اوغلو نماینده پارلمان عراق اعلام کرد: دولت مرکزی باید سریعا کمکهای غذایی و دارویی به ناحیه آمرلی پس از شکسته شدن محاصره آن ارسال کند.
منطقه آمرلی منطقه زیبایی است. بر اساس آمار اعلام شده در سال 1977 تعداد ساکنان آن 15104، در سال 1987 تعداد آنها 22522 نفر در سال1997 تعداد 30173 نفر اعلام شده است که در حال حاضر این آمار را نزدیک به بیست هزار نفر می دانند.
روستاهای وابسته به این منطقه بوسطاملی، پیر احمدلی، عبود، زنگیلی، پیرآوچولو،قره ناز، چارداغلی، بیگ البو حسن، دره اوباسی، ثعیلب هستند.
ساکنان این منطقه را عمدتا شیعیان ترکمن تشکیل می دهند و بسیاری از اماکن مذهبی را از جمله امام صادق(ع)، امام حسین(ع)، امام مهدی(عج) امام علی(ع) و رسول اکرم(ص) است. مقام امام حسن(ع)، داده مردان خادم امام حسن، تکیه سی، مقبره کومت، تپه سی از آثار تاریخی آن است.
شکسته شدن محاصره آمرلی تحسین نوری المالکی نخست وزیر و حیدر العبادی که مامور کابینه جدید است را به دنبال داشت به ویژه که العبادی خرسند از این پیروزی خواستار مساعدت بیشتر برای آزادی مناطق دیگر تحت اشغال داعش شد.
نظر شما