سامان خلیلیان اهداف برگزاری جشنواره تئاتر خیابانی بهزیستی را تشریح کرد

خبرگزاری شبستان: سامان خلیلیان – دبیر اجرایی نخستین جشنواره تئاتر خیابانی سازمان بهزیستی - اهداف برگزاری جشنواره را تشریح کرد.

 

به گزارش خبرگزاری شبستان ، سامان خلیلیان که هم اکنون ریاست هیأت مدیره انجمن نمایشگران خیابانی خانه تئاتر را نیز به عهده دارد،  مهمترین هدف برگزاری این جشنواره خیابانی را ، آگاهی و آشنایی مردم با جامعه‌ی هدف سازمان بهزیستی  عنوان کرد و اظهار داشت: به محض اینکه از سازمان بهزیستی اسم برده می‌شود؛ همه مردم، فرد معلول به ذهنشان متبادر می‌شود؛ اما وظایف این سازمان و کارهایی که انجام می‌شود؛ فراتر و بیشتر از توانبخشی جامعه‌ی معلولان است.

 

وی تفاوت این جشنواره با جشنواره تئاتر معلولان را  تشریح کرد و گفت: جشنواره تئاتر معلولان ، اختصاصا به بحث معلولیت و پیشگیری از آن و مشکلات آنها می‌پردازد؛ اما جشنواره تئاتر خیابانی بهزیستی، نگاهی عام‌تر و گسترده‌تر نسبت به افراد تحت حمایت این سازمان دارد؛ کودکان کار، زنان سرپرست خانوار، مساله ایدز، پیشگیری از معلولیت و ....

 

این کارگردان و نویسنده تئاتر در بخش دیگری از سخنان خود، تأثیر بیشتر مفاهیم در قالب هنر را یادآور شد و اظهار داشت: به دلیل اینکه تئاتر خیابانی، ارتباط مستقیم و بلاواسطه‌ای با مخاطب برقرار می‌کند، مردم از هر طیف و طبقه‌ای نمایش را می‌بینند و مفاهیم، به مردم جامعه منتقل می‌شود. در واقع در این گونه‌ی نمایشی، تماشاگر، انتخاب نمی‌شود بلکه هر رهگذری می‌تواند بالقوه یک تماشاگر و مخاطب نمایش میدانی باشد. یه دلیل همین پتانسیل؛ مناسبترین راه برای انتقال مفاهیم مورد نظر سازمان بهزیستی، اجرای تئاتر خیابانی، تشخیص داده شد. البته سازمان هم پس از چهارماه کارشناسی موضوع، با برگزاری جشنواره موافقت کرد.

 

دبیر اجرایی جشنواره تئاتر خیابانی در مورد اولویتهای مدنظر جشنواره یادآوری کرد: اولویت جشنواره، استفاده و بهره‌گیری از ظرفیتهای هنری جامعه هدف سازمان بهزیستی و همچنین فراهم‌کردن شرایط مناسب برای حضور هنرمندان فعال عرصه تئاتر خیابانی است.

سامان خلیلیان درباره تئاتر شورایی که برای اولین بار در جشنواره تئاتر خیابانی بهزیستی، به کار گرفته می‌شود؛ عنوان کرد: در تئاتر شورایی، هنرمندان، مردم را درگیر اجرای نمایش و موضوعات آن می‌کنند؛ تماشاگر به جای بازیگر قرار می‌گیرد و چالش‌های جامعه در اختیار او قرار می‌گیرد تا با ایده‌های خود، برای رفع چالش، راهکار ارایه کند. با این شیوه، ما به بخش عظیمی از جشنواره که فرهنگ سازی و درگیرشدن مردم با معضلات اجتماعی است، دست می یابیم.

وی در پایان اظهار امیدواری کرد این جشنواره و اهداف آن در سالهای آتی برای داشتن جامعه‌ای بهتر و سالم‌تر و آشنایی با فعالیتهای سازمان بهزیستی، ادامه یابد.

نخستین جشنواره تئاتر خیابانی بهزیستی (طلوع امید) 19 تا 24 مهر ماه 1393 برگزار می‌شود که فرم فراخوان و سایر شرایط شرکت آن بر روی سایت ایران تئاتر http://www.theater.ir/fa/call.php?id=41151  و سایت سازمان بهزیستی behzisti.ir قرار دارد.

 

پایان پیام/

کد خبر 398096

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha