به گزارش خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان، نشست خبری "دومین جشنواره طرح ملی ملکوت" صبح یکشنبه، نهم شهریور با حضور حجت الاسلام والمسلمین مرتضی جوادی آملی، رییس بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء، سیدعباس صالحی، معاون وزیر ارشاد، حجت الاسلام والمسلمین قریشی، معاون فرهنگی و سیاسی نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه ها و جمعی از اصحاب رسانه در نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه ها برگزار شد.
در این نشست، حجت الاسلام جوادی آملی با بیان اینکه طرح ملی ملکوت طرحی است برآمده از یک مدرسه عظیم فکری مبتنی بر یک مکتب وسیع اسلامی، اظهار کرد: اندیشه ای که در این طرح وجود دارد مبتنی بر مدرسه فکری آیت الله جوادی آملی است که این مدرسه ویژگی ها و مختصات خاصی دارد.
وی ادامه داد: از جمله ویژگی های این مکتب آن است که به لحاظ روش های مختلف دانشی در این مدرسه روش عقل، نقل و شهود کاملا پذیرفته شده و همه دانش ها به قرارگاه قرآن منتهی می شود و آنچه در جشنواره امسال کتاب قرآن در قرآن مورد بهره برداری قرار می گیرد آن است که قرآن پژوهی مناسبی برای علاقه مندان قرار داده شود.
حجت الاسلام جوادی آملی با اشاره به ویژگی دیگر این مدرسه افزود: عقل گرایی و عقلانیت وحیانی دینی در این مدرسه به چشم می خورد و عقلانیت آن به گونه ای تفسیر می شود که کاملا هماهنگ با نقل است؛ شأن عقل و نقل دیدگاه آیت الله جوادی آملی، شأن کشف حقایق است و از نظر ایشان دانشی که بر همه این علوم سیطره می یابد، وحی است.
وی انسجام و هماهنگی که در مکتب های گوناگون و دانش های گوناگون تولید شده است را یک ویژگی این مدرسه برشمرد و عنوان کرد: آیت الله جوادی آملی معتقد است هیچ دانشی با دانش دیگر در تضاد نبوده و ممکن است عالمان از دیدگاه شخصی خود تضادهایی را مشاهده کنند اما حقیقت آن است که علوم همدیگر را تکمیل کرده و این هم افزایی دانش تولید می کند.
رییس بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء ابراز کرد: نوآوری هایی که در اندیشه های آیت الله جوادی آملی وجود دارد بر اساس ویژگی های یاد شده است به طور مثال در این دیدگاه هرگز علم فقه در برابر فلسفه و کلام و اخلاق نبوده بلکه هر یک در جایگاه خود اثربخش هستند، هرچند برخی از علوم بر برخی از علوم دیگر سلطه دارند و دیگری را شرافت می آفرینند همانطور که وقتی فلسفه بر اخلاق سایه افکند مقاصد برتری را برای آن رقم می زند.
وی با تاکید بر اینکه این مدرسه از آن جهت که از عمق وسیعی برخوردار است نیاز به آن دارد در محافل علمی و خبری اطلاع رسانی شود، بیان کرد: فعالیت های فرهنگی در کشور ما کم نیست اما فعالیت های عمیق و ریشه دار که در اصول ما ریشه داشته و دانش های بنیادین آن را طراحی کند، کم است؛ طرح ملکوت از چنین مدرسه ای است که از عمق دانش قرآنی نشأت می گیرد و برای افرادی که می خواهند به لایه های عمیق تری از این مدرسه فکری دست یابند زمینه را فراهم می کند.
حجت الاسلام جوادی آملی تاکید کرد: جامعه اسلامی ما خصوصا جامعه حوزوی و دانشگاهی با آثار آیت الله جوادی آملی آشنا بوده و بیش از سه دهه است که صدای ایشان در فضای علمی و فرهنگی و دینی کشور طنین انداز است و جامعه آن را می شناسد اما ارتباط با عمق این فرهنگ نیاز به برگزاری چنین محافلی دارد.
وی با بیان اینکه آنچه به عنوان جشنواره ملکوت مطرح می شود عقبه های فکری و علمی دارد که در بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء بر اثر 30 سال فعالیت علمی و آثار آیت الله جوادی آملی تولید شده است، گفت: ایشان در حوزه تفسیر بیش از 50 جلد اثر دارند و این رقم منهای بیش از 5 هزار جلسه قرآنی است که آیت الله جوادی آملی برای جامعه قرآنی ما ارایه کرده است.
وی با اشاره به اینکه آیت الله جوادی آملی قرآن را قرارگاه علوم می داند و دانش کلام، فلسفه، اخلاق و ... را منتهی به قرآن می کند، افزود: تا این علوم با ابزار قرآنی هماهنگ نشود، هرگز مورد پذیرش نیست.
وی ابراز کرد: این طرح برای نشان دادن و ارایه بیش از 30 سال فعالیت های فرهنگی و انتشار بیش از 120 اثر علمی است.
حجت الاسلام جوادی آملی با تأکید بر اینکه جشنواره طرح ملی ملکوت با رسالت انتقال این اندیشه ها با صنعت تبدیل و جریان صحیح به جامعه است، یادآور شد: این اندیشه، اندیشه اصیل اسلامی است که از زمان امام (ره) می درخشد و این بسط علمی و فرهنگی ادامه دارد.
پایان پیام/
نظر شما