به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد و به نقل از روابط عمومی جامعه المصطفی العالمیه مشهد، حجت الاسلام والمسلمین صالح، معاون فرهنگی تربیتی جامعه المصطفی العالمیه با بیان اینکه افراد بسیاری در سراسر دنیا از ادیان و مذاهب مختلف آرزوی لحظه ای حضور در شهر مقدس مشهد و این موقعیت را دارند، افزود: باید قدر این نعمت را دانست و به خاطر آن شکرگزار بود و مراقبت کرد مبادا همجواری و همسایگی با ولی نعمتمان حضرت علی ابن موسی الرضا(علیه السلام) تبدیل به حجاب میان ما و ایشان گردد و به این سبب دچار غفلت نسبت به درک این نعمت بیکران شویم.
ایشان در سخنانی پیرامون تفسیر سوره شمس با اشاره به اینکه این سوره یکی از سوره هایی است که بزرگترین و عالیترین رسالت انبیای الهی، که همان تزکیه نفس است، در آن مطرح شده تصریح کرد: خورشید کانون نور در عالم است و تمام موجودات حیات خود را از او می گیرند؛ آثار و برکات خورشید بسیار زیاد است به گونه ای که این ارزش در سوره شمس با محوریت خورشید در قسم های بعدی کاملا مشهود است.
ایشان یادآور شد: نکته ای که از آیات ابتدایی سوره شمس اقتباس می شود شیوه هایی است که ما به عنوان مبلغان علوم دینی باید از آن بهره ببریم و آن، آغاز بیان و شروع ارتباط با مخاطب است که شروع اول این آیه با قسم، همان شیوه ای است که خدای متعال برای تربیت شروع و استفاده کرده است.
معاون فرهنگی تربیتی المصطفی(صلی الله علیه وآله وسلم) افزود: خدا پس از ذکر شش قسم در آیات ابتدایی این سوره به نفس انسان می پردازد و می گوید: قسم به نفس آدمی و قوام و تعادل دهنده آن، که فسق و فجور و تقوا را به قلب انسان الهام کرد، به این مفهوم که خدا راه را به انسان آموخته و یک الهام دورنی، برای تشخیص درونی خوب و بد در نهاد وی قرار داده است و لذا تفکرات مثبت و منفی قابل تشخیص اند.
وی متذکر شد: یکی از بزرگترین آیات محتوایی قرآن که بسیار شفاف و روشن است آیه « قد افلح من زکها» در این سوره است که یک نسخه تعالی عمومی برای همگان محسوب می شود.
ایشان با اشاره به اینکه ارائه الگوها و نسخه های قرآن همواره به گونه ای است که همه بتوانند از آن استفاده کنند، تصریح کرد: معرفی الگوهایی مافوق حد طاقت افراد، برای مردم نظیر پیروی از شخصیت عارفانی مثل مرحومان آیات عظام قاضی، بهجت و ... به جز تأثیرات کوتاه مدت در اکثریت چیزی در بر ندارد لذا الگوها باید در حد توان و راهگشا باشند.
ایشان با اشاره به اینکه همه چیز را از خدا دانستن، انجام واجبات و ترک محرمات و تفویض امور به خدای عزوجل اولین و کاربردی ترین راه های طی مسیر به سمت عبودیت و طهارت است، تصریح کرد: پس از رعایت این موارد اگر کسی میل به کمال دارد باید به تزکیه نفس بپردازد و تزکیه همان دور کردن و پاک کردن نفس از چیزی یا از آلودگی ها است، اینکه ما نسبت به رفع آلودگی های خود تلاش کنیم مرحله نهایی تربیت است.
حجت الاسلام والمسلمین صالح یادآور شد: اصل مراقبت برای تشخیص آلودگی هاست و به گفته آیت الله سید علی قاضی طباطبایی مراقبت دو نوع صغری و کبری است، مراقبت از اعضا و جوارح مراقبت صغری و مراقبت از قلب، کبرای مراقبت است.
ایشان در پایان خاطر نشان کرد: یکی از آسیب ها و رذائلی که ما را بیشتر تهدید می کند حس قدرت طلبی، حب ریاست و اوج گرفتن است و اگر این جهت در قلب ما شکل گرفت و تبدیل به یک هدف شد آسیب های جدی را بدنبال خواهد داشت. چرا که دلبستگی و وابستگی به قدرت، بسیار خطرآفرین است و این محبت ایمان را غارت می کند.
پایان پیام/
نظر شما