حج و خودباوری // حج گنج دنیای اسلام برای رسیدن به خودباوری است

خبرگزاری شبستان: آیت الله محمدتقی پورمحمدی با بیان اینکه اجتماع عظیم حج به مسلمانان خودباوری می دهد گفت: مسلمانان می توانند در موسم حج با شناخت بهتر از توانمندی های خود به باوری درست از از قدرت خویش برسند.

آیت الله محمدتقی پورمحمدی عضو مجلس خبرگان رهبری در گفت‌وگو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان؛ به بررسی مسئله "حج و خودباوری" پرداخت و گفت: حج باعظمت ترین همایش اسلامی است که هر ساله میلیون ها مسلمان را حول محور توحید حاضر می کند و اهمیت آن بر هیچ کس پوشیده نیست. مسئله حج مسئله بسیار مهمی است و همواره کنگره عظیم حج جایگاه عظیم و بی نظیری در مجامع اسلامی و غیر اسلامی دارد که بایستی با اهتمام بیشتری به آن توجه گردد.

 

وی افزود: در این کنگره عظیم از همه نقاط جهان و از هر فرهنگ و نژادی به سوی یک نقطه واحد حرکت می کنند و برای یک عبادت واحد و برای یک هدف واحد و پرستش واحد به حج می آیند.

 

نماینده بعثه مقام معظم رهبری در شمالغرب کشور با بیان اینکه همواره مسئله حج از دو جهت حایز اهمیت است؛ خاطرنشان کرد: فریضه حج ابتدا از لحاظ معنوی و جنبه "خودسازی" آن از اهمیت بالایی برخودار است، بدین صورت که افراد عازم به بیت الله الحرام بایستی قلب خود را از کینه و عداوت و دشمنی بیرون کنند و به نوعی خود را به لحاظ معنوی آماده حضور نماید و حاجی واقعی چه مرد چه زن، پیر و جوان باید به این مسایل توجه داشته باشند.

 

وی در توضیح این مطلب با بیان روایتی گفت: در حدیثی از امام صادق (ع) داریم « القلب حرم الله فلا تسکن حرم الله غیر الله» بدین معنا که دل حرم خداست، پس در حرم خدا، غير خدا را ساكن مكن و در واقع باید با این نگاه انسان دل و وجود خود را برای سفر حج آماده کند و همه هستی را مظهر خدا ببیند و تصور غیریت را از وجود خود پاک کند تا بتواند در ایام حج به بهره کافی به جهت خودسازی برسد.

 

وی در این خصوص ادامه داد: در روایات داریم که حضرت امام سجاد علیه السلام در آغاز حج منقلب می‌شد و حالت اضطراب پیدا می کردند و وقتی لباس احرام می‌پوشیدند، از یاد خدا و جلال او رنگشان تغییر می کرد و چنان در جذبه معنویت حق قرار می گرفت که از گفتن «لبّیک» نیز ناتوان می شدند. وقتی همراهانشان علت این دگرگونی  را می‌پرسیدند که «چرا لبّیک نمی گویید؟» امام می‌فرمود: « بیم آن دارم که لبّیک بگویم ولی خداوند جواب رد بدهد و ندا دهد: «لا لبیک  و لا سَعدَیک» و حتی امام پس از لبیک گفتن هم غش می کنند و از مرکب خود بر زمین می افتاند. در واقع انسان اینگونه باید در مناسک حج حاضر شود. به قول امام سجاد (ع) انسان باید بیم آن را داشته باشد که طاعت سوری او پذیرفته نشود و اینگونه با دلی مطمئن باید در حج حاضر شود.

 

وی اشاره کرد: حج جزء مکان هایی است که باید انسان در آن تدبر و تفکر نماید و نفس خود را مورد ارزیابی قرار دهد تا بتواند به شناخت از نفس خود برسد. انسان باید در ایام حج با توجه به اسوه های حج مانند پیامبر (ص)، حضرت علی (ع)، حضرت فاطمه (س) و حضرت ابراهیم (ع) هاجر و اسماعیل درس ها بگیرد چرا که دقت در نکات و ابعاد عبادی این فریضه به انسان معنویت، معرفت و نورانیت خاصی می دهد.

 

آیت الله پورمحمدی در خصوص بُعد مهم دیگر حج گفت: جنبه دیگر حج "خودباوری" است که غیر از مسئله خودسازی می باشد. مسلمانان از نقاط مختلف جهان برای انجام فریضه عبادی سیاسی حج در کنار هم جمع می شوند و این فرصت خوبی است که مسلمانان یکدیگر را بشناسند، با توانمندی های یکدیگر آشنا شوند، هم اندیشی کنند و با تدبیر به بررسی مشکلات جهان اسلام بپردازند تا بتوانند با شناسایی مشکلات و بررسی امکانات خود برای حل مسایل و معضلات موجود چاره سازی نمایند.

 

وی با بیان اینکه فریضه حج گنج دنیای اسلام است، بیان کرد: مسلمانان چنانچه از موقعیت و فضای حج استفاده کنند می توانند در این اجتماع بزرگ به انسجام و اتحاد برسند. مسلمانان باید با کنار هم قرار دادن افکار، ایده ها و حتی سرمایه های خود به انجام کارهای مشترک بپردازند و اینگونه است که می توانند از این گنج عظیم بهره مند شوند.

 

این عضو مجلس خبرگان تصریح کرد: استفاده از موهبات گنج موجود در حج می تواند مسلمانان را به خودباوری برساند بدین معنا که آنها می توانند با شناخت جایگاه خود و توانمندی های خود به باور قدرت خود برسند.

 

وی اشاره کرد: مسلمانان باید بتوانند در ایام حج که کنگره سالانه جهان اسلام است مسایل موجود مسلمانان را به روز کنند و از لحاظ سیاسی، فرهنگی و حتی اقتصادی با تبادل نظر و همفکری مکمل یکدیگر باشند.

 

وی تأکید نمود: حج برای انسان خودباوری می آورد چرا که همنشینی با دیگر مسلمانان و دیدن قدرت موجود در اجتماع مسلمانان به انسان باوری از قدرت و اعتبار می دهد.

 

آیت الله پورمحمدی در پایان با بیان سخنی از رهبر کبیر انقلاب امام خمینی (ره) گفت: امام خمینی (ره) همیشه تاکید بسیاری بر مسئله حج و رسیدن مسلمانان به خودباوری در این ایام داشتند. ایشان همیشه تاکید بر اتحاد داشتند و از اینکه مسلمانان به باور توانایی های خود نمی رسند نگران بودند. امام خمینی (ره) در این زمینه می فرمودند: «مسلمانان می‏ دانند که دست های اجانب در بین است که اینها را متفرق از هم بکند، می‏ بینند که با این تفرقه‏ ها ضعف و نابودی نصیب آنها می‏ شود، می‏ بینند که یک دولت پوشالی اسرائیل در مقابل مسلمین ایستاده ـ که اگر مسلمین مجتمع بودند، هرکدام یک سطل آب به اسرائیل می‏ ریختند او را سیل می‏ برد ـ مع‏ذلک در مقابل او زبون هستند.» و به راستی اگر مسلمانان بتوانند از اجتماع عظیم حج به درک نیازهای خود و واقعیت ها و معضلات جهان اسلام برسند می توانند از این رمز پیروزی بهترین استفاده را برده باشند.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 398028

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 1
  • سلیمی IR ۱۸:۳۴ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۳
    0 0
    خدا استاد مارو از تمام بلیات حفظ کنه . یک مجتهد به تمام معناست که قدرشو نمیدونیم