توجه به ظاهر مسجد را به عنوان عامل اثرگذار بر جذب جوانان بپذیریم

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام غرویان معتقد است که باید رسیدگی به ظاهر مسجد را به عنوان عامل اثرگذار بر مسجد بپذیریم که در اثر بی توجهی به این امر کارکرد مساجد به اقامه نماز و برگزاری مجلس ختم تقلیل می یابد که چنین رویکردی با روحیه جوانان سازگاری ندارد.

حجت الاسلام «محسن غرویان»، عضو هیئت علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) در گفت وگو با خبرنگار سرویس مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، با بیان  اینکه مسجد مهم ترین مرکز دینی اسلام محسوب می شود، اظهار کرد: با توجه به این مساله باید از ظرفیت عظیم مسجد برای آگاهی بخشی به اقشار مختلف مردم بهره جست.

 

وی ادامه داد: جوان ریشه پویایی است که سبب رشد یک جامعه می شود، حال اگر مسیر این رشد در بستر دین شکل گیرد قطعا شاهد خواهیم بود که سبک زندگی اسلامی در بطن اجتماع نهادینه شود، اما این مهم نیازمند آن است که نیازهای جوانان در حوزه دین از بعد روان شناختی نیز مورد توجه قرار گیرد که در این راستا بهترین ماوا همان مسجد و مراجعه به امام جماعت است.

 

این محقق و استاد حوزه با بیان اینکه امام جماعت و مسئولان مسجد باید به خوبی با عوامل ایجاد انگیزه در روحیه جوانان آشنا باشند، افزود: جوانی سنی است که جاذبه های ظاهری برای فرد از اهمیت بالایی برخوردار است بنابراین حتی در حوزه امور دینی نیز ظاهر اهمیت پیدا می کند.

 

وی گفت: مثلا اگر جوانی به مسجد بیاید و ببیند که بعد از اقامه نماز جماعت چند دانه برنج به لباس اش چسبیده است ممکن است نگاه اش نسبت به فضا تغییر کند و شاید حتی دیگر به مسجد نرود، پس باید به امور ظاهری مساجد رسیدگی شود.

 

آیت الله غرویان تصریح کرد: باید مسئله اهمیت رسیدگی به جاذبه های مساجد و ظاهر را به عنوان یک عامل تاثیر گذار در جوان بپذیریم، این مسئله یک واقعیت است اما متاسفانه دیده می شود برخی مسئولان مساجد به دلیل آشنا نبودن با خلق و خوی جوانان یا به جهت اینکه سن و سالی از آنها گذشته است اساسا حوصله جوانان را ندارند و نسبت به بُعد روان شناسی رفتار با جوان توجه نمی کنند این است که می بینیم گاهی کارکرد مساجد خلاصه به اقامه نماز جماعت و برگزاری مجلس، ختم می شود که قطعا چنین رویکری با روحیه نسل جوان سازگاری ندارد.

 

وی با اشاره به اینکه باید بتوانیم نسبت به مسئله جذب جوانان به مساجد برنامه های متعدد و جذابی را طراحی کنیم، خاطر نشان کرد: باید در وهله اول از ابزار هنر کمال استفاده را ببریم. به هرحال انسان فقط عقل و اندیشه نیست و عاطفه و احساس هم دارد بنابراین می توان از مسیر طراحی کلاس های متعدد در مسجد زمینه ای را برای جذب جوان و همچنین پر کردن مفید اوقات فراغت این قشر در مسجد فراهم کرد.

 

این پژوهشگر گفت: نسل امروز مانند نسل گذشته نیست بنابراین باید بروز باشیم در حدی که هم اصول دین و مذهب را به جوان منتقل کنیم هم بتوانیم توامان از ابزارهای روز بهره ببریم و روش های نوینی را برای ارایه آموزه های دین در دستور کار قرار دهیم.

 

آیت الله غرویان ضمن تاکید بر نقش اثرگذار کانون های فرهنگی هنری مساجد در جذب جوانان به مسجد، اظهار کرد: کانون ها می توانند در حوزه ارایه مباحث دینی از مسیر هنر و فرهنگ فعالیت های متعددی داشته باشند چراکه به هرحال می دانیم که انرژی و پتانسیل مسجد همان ظرفیت مذهب است.

 

وی اظهار کرد: با توجه به این ظرفیت در وهله اول اگر امام جماعت و مسئولان مسجد و کانون هایی که در جوار مساجد قرار دارند نسبت به مسایل متعدد جوانان بروز باشند می توانند در برنامه روزانه یک جوان، مسجد را به عنوان یک اصل قرار دهند به ویژه در اوقات فراغت.

 

پایان پیام/

 

 

 

 

کد خبر 397912

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha