به گزارش خبرگزاری شبستان، علیرضا قزوه مدیر مركز آفرینش ادبی حوزه هنری در دومین یادواره سید محمود گلابدره ای، كه شنبه هشتم شهریورماه با حضور محسن مومنی شریف رییس حوزه هنری و جمعی از نویسندگان و هنرمندان كشور در تالار مهر حوزه هنری برپا شد؛ با بیان این كه نسل های بعد از انقلاب باید بخشی از واقعیت های دهه های 30 و 40 را از امثال این نویسنده كسب كنند، اظهار كرد: یكی از كسانی كه تنهایی جلال آل احمد را در روزگاری كه از غرب زدگی برائت می جست برای نسل ما روایت كرده است محمود گلابدره ای است.
وی ادامه داد: نخستین بار سال 1380 زمانی كه مدیر فرهنگسراهای شهرداری تهران بودم، گلابدره ای را دیدم. روزهایی كه به نویسنده و شاعرها برای هر جلسه ای كه در فرهنگسراها برگزار می كردند ، حدود 5 هزار تومان می دادند. نخستین بار عبدالجبار كاكایی، ایشان را معرفی كردند. گلابدره ای خیلی علاقه مند بود تجربیاتش را به نسل جوان بیاموزد.
قزوه گفت: در همان سال ها بود كه گلابدره ای می خواست خاطرات آمریكایش را بنویسد و ناشر با او همكاری نمی كرد. در حالی كه اگر با او همكاری می شد تا 10 جلد ایده و داستان برای نگارش از 10 سال حضورش در آمریكا داشت.
مدیر مركز آفرینش های ادبی حوزه هنری با تاكید بر این كه محمود گلابدره ای روحیات "شمسی" داشت، عنوان كرد: او هم روحیاتی همچون مرحوم سید حسن حسینی و یوسفعلی میرشكاك داشت و این روحیات از روح نا آرام انسان هایی بر می خیزد كه خیلی سخت با روزگار خود كنار می آیند و به نوعی می توان گفت این افراد در روزگار خود قلندر هستند.
وی خاطرنشان كرد: این روحیات را همیشه دوست داشتم و همیشه سعی می كردم با این روحیات بیگانه نباشم. روزگاری آقای خلیلی دوست مرحوم گلابدره ای پیش من آمد و گفت كه گلابدره ای شرایط مالی خوبی ندارد و آنچه در توانم بود خانه كوچكی در جنوب شهر تلاش كردم برایش مهیا كنم اما گلابدره ای متعلق به همان فضای شمیران بود شاید هم مناعت طبعش باعث شد خانه را از من قبول نكند.
قزوه با اشاره به این كه محمود گلابدره ای تا به حال 30 و اندی كتاب منتشر كرده است، گفت: اگر به بازار كتاب برویم اغلب اثار او یافت نمی شود و مخاطبان ادبیات به درستی این شخصیت ادبی را نشناخته اند. البته بخشی از نوشته های گلاب دره ای چاپ نشده است و فكر نمی كنم چاپ شود چرا كه با صراحت به طور مثال از شهردار وقت انتقاد كرده است و نوشته هایش را بر نمی تابند.
این شاعر با اشاره به این كه حوزه هنری و نهادهای فرهنگی خوب است كه سهمی در انتشار آثار محمود گلابدره ای كه در زمینه انقلاب اسلامی و حتی جنگ تحمیلی هم بوده است داشته باشند، عنوان كرد: اگر زندگی بهتری برای گلابدره ای فراهم كرده بودیم الان باید بزرگداشت او را با حضور خودش برگزار می كردیم.
پایان پیام/