تعلیق مجوز «عصر داستان» در دست بررسی است

علی شجاعی صایین گفت: بعد از مشکل پیش آمده برای انتشارات عصر داستان، مجوز نشر این انتشارات برای تعلیق یا عدم تعلیق در دست بررسی قرار گرفته است و بعد از تشکیل جلسه‌ای در همین ارتباط تصمیم می‌گیریم.

به گزارش خبرنگار ادبیات شبستان، نشست خبری «سیدعباس صالحی» معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور وی و «محمودرضا برازش» مدیرکل دفتر امور چاپ، «علی شجاعی صایین» مدیر اداره کتاب و کتابخوانی ارشاد، «امیرمسعود شهرام نیا» مدیر مؤسسه نمایشگاه های فرهنگی، «نجفعلی میرزایی» مدیر خانه کتاب، «مهدی قزلی» مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی و «علی اصغر سیدآبادی» مدیر دفتر مطالعات صبح امروز 8 شهریور ماه در سالن شورای فرهنگ عمومی برگزار شد.

 

«علی شجاعی صایین» مدیرکل دفتر کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به سوال خبرنگار شبستان درباره روشن شدن تکلیف وضعیت مجوز نشر انتشارات عصر داستان، گفت: بعد از مشکل پیش آمده برای انتشارات عصر داستان در خصوص انتشار کتاب «داوزدهم» و انتشار برخی شبهات درباره امام زمان عج، مجوز نشر این انتشارات برای تعلیق یا عدم تعلیق در دست بررسی قرار گرفته است و بعد از تشکیل جلسه‌ای در همین ارتباط تصمیم می‌گیریم. نامه این بررسی همچنین به انتشارات عصر داستان و بنیاد شعر و ادبیات داستانی ارسال شده است تا در زمان مقتضی جلسه تشکیل شود.

 

وی در این نشست طی سخنانی گفت: رویکرد اصلی ما اجرای کامل مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی است؛ جنبه های سلبی و اثباتی قانون به یکجا باید دیده شوند و ما هم دغدغه داریم که اگر اثری غیرمجاز است به آن اجحاف نشود و نسبت به آثاری که مجوز می دهیم، حساسیت داریم. همچنین اجرای زمان بندی قانونی برای ما و به عنوان یک هدف مهم است. دوری از سلایق با حضور اعضای هیات نظارت بر کتاب با تشکیل این هیات های تخصصی فراهم شد.

 

شجاعی با اشاره به هیات های استانی و مشارکت ناشران در امر ممیزی، خاطرنشان کرد: در این راستا تلاش می کنیم زمان رسیدگی به صدور مجوز نشر کتاب را کاهش دهیم؛ خوشبختانه در حوزه کتاب بزرگسال به میانگین 25 روز و حوزه کتاب کودک و نوجوان به میانگین 10 روز رسیده است. بنابراین هیچ کتاب حوزه کودک و نوجوان نیست که در بازه ای کمتر از 15 روز پیش ما بماند.

 

وی با بیان اینکه عناوین چاپ شده افزایش 20 درصدی داشته است، گفت: این رقم با توجه به مشکلات صنعت نشر، آمار خوبی داشته است و تا مردادماه، 29 هزار و 66 عنوان مجوز به کتاب داده شده است. به همین منظور تلاش کردیم با افزایش بازه زمانی اعتبار پروانه های نشر، نیاز به مراجعه ناشران را کمتر کنیم.

 

مدیر دفتر کتاب و کتابخوانی وزارت ارشاد در ادامه افزود: در ابتدای ورودم به معاونت فرهنگی، 500 ناشر امکان ثبت الکترونیک داشتند اما امیدواریم این تعداد به 1500 برسد.

 

وی در پاسخ به سوالی درباره واگذاری ممیزی به ناشران گفت: هیات نظارت،هیاتی بالادستی برای نظارت بر کتاب ها خواهد بود و پروسه واگذاری به این صورت است که ناشر بعد از چاپ کتاب، پاسخگو باشد اما چیزی که در آیین نامه وجود دارد با عملکردی که پیش خواهد آمد متفاوت است. به همین دلیل همانند مسیری که در ادراه کتاب برای ارائه مجوز کتاب وجود دارد، برای ناشران هم پیش بینی می شود.

 

پایان پیام/

کد خبر 397771

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha