وی افزود: تاثیر گذاری ایران در موضوعات کلان منطقه ای بخصوص مباحث محیط زیست که همه بخش های مردم با آن در ارتباط هستند و در تمامی قسمت های زندگی مردم بروز می کند طبیعتاً مورد توجه ویژه در دنیا قرار می گیرد.
رییس دانشگاه محیط زیست اضافه کرد: خوشبختانه آنچه که توسط دبیرخانه دائمی مجمع مجالس آسیا و اقیانوسیه در خصوص محیط زیست که در شهر سئول در کره جنوبی مستقر هستند پیش بینی شد تهیه گردید و ما بیشتر نقش میزبان را داشته ایم و به صورت عمده ای در بحث های محتوایی مداخله نکردیم.
دبیر محتوایی اجلاس مجالس آسیا و اقیانوسیه خاطر نشان کرد: به تعبیر ما در اجلاس تهران نه تنها برنامه های پیش بینی شده توسط دبیر خانه مجمع مجالس اجرا شد بلکه مباحث و رویکرد جدیدی نیز به آن اضافه شد و شاید بتوان گفت نمایندگان محترم مجالس بطور عمیق وارد مباحث محیط زیست شدند.
فاضل افزود: در حقیقت یکی از تلاش های انجام شده چگونگی ارائه مطالب به زبان قابل درک و ایجاد علاقه برای نمایندگان بود. اساساً چارچوب اجرایی اجلاس بر این شکل استوار است که در روز نخست نشست، کشورها گزارشات ملی خودشان را مطرح می کنند.
وی ادامه داد: خروجی روز اول در اختیار کمیته تهیه بیانیه قرار گرفت که طبق روال این گونه نشست ها این کمیته مفاهیم را تبدیل به یک بیانیه قابل تایید همه کشورها می کند، البته پیش نویس بیانیه ماه ها قبل تهیه شده بود. در حقیقت دبیر خانه از کشورها می خواهد موضوعاتی که برایشان اهمیت دارد را ارسال کنند.
فاضل گفت: بیانیه مقدماتی در ۱۷ بند تهیه و تحویل کمیته تهیه بیانیه قرار گرفت که براساس مباحث بحث شده در اجلاس بندهای بیانیه پیش نویس اصلاح می شود. در کمیته بندهای حذف شد و چند بند در اجلاس تهران به بیانیه اضافه شد.
رییس دانشگاه محیط زیست مطرح کرد: چند موضوع بطور خاص در این اجلاس مورد توجه قرار گرفت و طبیعتاً چون لبه های فنی و سیاسی ایجاد می شود کار سختی است اما نکته مهم این است که جلب توجه و وفاق عمومی ایجاد کند که موضوعات وارد کشورهای عضو شود و افراد اقداماتی را در کشورهای خود انجام بدهند و سال آینده در مجمع بعدی گزارش ارائه بدهند و با هم همگرا بشوند.
وی ادامه داد: تمام این کارها برای آن است که کشورها یک رویکرد اخلاقی به محیط زیست برای ایجاد یک عدالت اجتماعی در جامعه جهانی داشته باشند و اینگونه اجلاس ها مکان های خوبی برای معرفی این موضوع به پارلمان هاست چون پارلمان ها تجلی اراده مردم هستند.
اصغر محمدی فاضل بیان داشت: در سخنرانی های افتتاحیه جناب آقای دکتر لاریجانی مشخصاً در خصوص اقداماتی که در منطقه صورت می گیرد، خصوصاً کارهایی که توسط گروه های افراطی در مورد زیرساخت ها حیاتی صورت میگیرد سخنانی را مطرح کردند و انتظار داشتند کشور ها از منظر محیط زیست به آن بپردازند. همچنین سرکار خانم ابتکار در خصوص ارتباط اخلاق،صلح و محیط زیست را نکات بسیار خوبی را بیان داشتند و به نامه ای که به آقای بان کی مون ارسال کردند اشاره شد و اعلام آمادگی ایران برای میزبانی نشست استرار موضوع محیط زیست در غزه را عنوان کردند.
در پایان فاضل افزود: البته ما انتظار داشتیم نمایندگان کشورها از این موضوع حمایت کنند اما برخی بخاطر مسایل سیاسی موافق نبودند که خوشبختانه با اصرار جمهوری اسلامی ایران و حمایت کشورهای همچون مالزی، سوریه و اندونزی موفق شدیم بندی را مشخصا در خصوص تخریب های حیاتی در حال انجام در غزه، سوریه و عراق درج کنیم و شاید بتوان یکی از ویژگی های مهم اجلاس تهران را پیغام صریح که به سازمان ملل مبنی بر انتظار کشور ها برای مطرح شدن این موضوع در اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد که چند هفته آینده قرار است برگزار شود و جناب آقای روحانی هم حضور دارند بطور ویژه پرداخته بشود.
پایان پیام/
نظر شما