به گزارش خبرگزاري شبستان از اصفهان و به نقل از واحد اطلاع رسانی دبیرخانه اجلاس و جشنواره بینالمللی میراث فرهنگی ناملموس، مسعود حسین میرزایی، دبير اجرائي اجلاس و جشنواره بين المللي ميراث فرهنگي ناملموس با توجه به نقش فعال زنان در حفظ و پاسداشت میراث فرهنگی ناملموس اظهار داشت: برای نخستین بار اجلاس و جشنواره بینالمللی میراث فرهنگی ناملموس به نفع کشور میزبان، موضوعات پیشنهادی خود را حذف و موضوعات پیشنهادی ایران را برای طرح در مجمع عمومی پذیرفت.
وی با اشاره به اینکه همواره موضوعات مجمع عمومی از سوی سازمان بینالمللی ICCN ارائه و کشور میزبان مسئول برگزاری اجلاس بوده، افزود: با توجه به میزبانی اصفهان برای برگزاری این دوره از اجلاس با توجه به داشتههای ایران در حوزه میراث فرهنگی ناملموس و مسائل و مشکلات جامعه ایرانی در زمینه محیط زیست و اصلاح الگوی سبک زندگی، "پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس" در برنامهریزی شهری، نقش "میراث فرهنگی ناملموس" در بهبود محیط زیست و کیفیت زندگی، راهکارهای ترغیب گردشگری "میراث فرهنگی ناملموس" جهت ارتقای دیپلماسی شهری و نقش "میراث فرهنگی ناملموس" به منظور اصلاح سبک زندگی جوامع و هویت شهری بهعنوان موضوعات اجلاس مجمع عمومی در اصفهان از سوی ایران پیشنهاد شد، که خوشبختانه سازمان ICCN با موضوعات پیشنهادی موافقت و موضوعات خود را برای طرح در اجلاس مجمع عمومی به نفع موضوعات پیشنهادی ایران حذف کرد.
دبیر اجرایی اجلاس و جشنواره بینالمللی میراث فرهنگی ناملموس با اشاره به نقش پر رنگ زنان در حفظ، پاسداشت و انتقال میراث فرهنگی ناملموس بیان کرد: امسال برای نخستین بار و به ابتکار ایران اجلاس زنان برگزار می شود.
وی گفت: امسال اجلاس جوانان برگزار نشده و به جای آن" 17 مهر" نخستین اجلاس زنان در اصفهان برگزار می شود، اما از سالهای آینده اجلاس جوانان و اجلاس زنان به طور مستقل و همزمان برگزار می شود، بهگونهای که در تلاش هستیم تا دبیر خانه دائمی اجلاس زنان در اصفهان بماند.
میرزایی در باره نحوه برگزاری اجلاس زنان خاطرنشان کرد: با توجه به نقش فعال زنان در احیا حفظ و ترویج میراث فرهنگی ناملموس از کشورهای میهمان خواسته شده تا یک بانوی برگزیده در حوزه میراث فرهنگی ناملموس را معرفی کرده، و برای پررنگ کردن نقش زنان ایرانی با همکاری سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری تلاش شده تا از هر استان کشور نیز یک بانوی فعال در حوزه میراث ناملموس برای حضور در اجلاس برگزیده و معرفی شود.
وی با اشاره به برگزاری نمایشگاه دستاوردهای زنان در حوزه میراث فرهنگی ناملموس در اصفهان افزود: اجلاس زنان در پایان بیانیهای دارد، که این بیانیه در اجلاس مجمع عمومی قرائت می شود.
دبیر اجرایی اجلاس و جشنواره بینالمللی میراث فرهنگی ناملموس با اشاره به برگزاری نخستین جشنواره بینالمللی ICCN در شهر گانگ نئونگ کره جنوبی اظهار کرد: امسال با مشارکت شهروندان اصفهانی و به منظور پاسداشت از میراث فرهنگی ناملموس موضوعاتی چون مهارتهای مربوط به ساخت صنایع دستی، هنرهای سنتی و تجسمی مرتبط، معماری و هنرهای وابسته، هنرهای نمایشی، موسیقی سنتی و محلی، آداب و رسوم و ورزش و بازیهای محلی در قالب جشنواره برگزار میشود.
وی افزود: بهعنوان مثال با توجه به ثبت نقالی، تعزیه و آئین پهلوانی و زورخانهای ایران در فهرست میراث فرهنگی ناملموس جهانی به منظور آشنایی بیشتر شهروندان و مهمانان با این آیینها در بخش جشنوارهای هنرمندان و ورزشکاران از سراسر کشور به اجرای نقالی، تعزیه و انجام ورزش زورخانه ای میپردازند.
میرزایی با اشاره به چاپ کتاب 2 زبانه غذای ایرانی و ملل گفت: در بخش جشنواره ذائقه ایرانی و بازارچه غذای ایرانی از هر استان 5 غذای سنتی در طول زمان برگزاری جشنواره پخت و توزیع شده و در صورت تمایل هر کدام از کشورهای شرکت کننده نیز میتواند غذای سنتی خود را پخت و به بازدیدکنندگان معرفی کنند.
وی با اشاره به فراخوان برگزاری مسابقه بینالمللی میراث فرهنگی ناملموس در نقاشی کودکان بیان کرد: فراخوان مسابقه نقاشی برای کودکان 7 تا 14 سال از طریق دفاتر رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در سراسر دنیا اطلاعرسانی شده و همزمان با روز جهانی کودک شاهد برگزاری نمایشگاه نقاشی کودکان در اصفهان هستیم.
در حال حاضر حضور بیش از 30 کشور از جمله ایتالیا، اسپانیا، جمهوری چک، کره جنوبی، روسیه، برزیل، مکزیک، الجزایر و موریتانی در اجلاس و جشنواره بینالمللی میراث فرهنگی ناملموس قطعی شده، که برگزاری این اجلاس فرصت مناسبی را فراهم کرده تا پیام صلح و دوستی ملت ایران به جهان عرضه شود.
پايان پيام/
نظر شما