حجت الله اميني، معاون اداري، مالي و حقوقي مركز رسيدگي به امور مساجد استان اصفهان به خبرنگار خبرگزاری شبستان در اصفهان گفت: نداشتن پشتوانه قانونی برای حمایت از مساجد، مهم ترین مشکل پیش روی مساجد است.
وی با اشاره به ضرورت ايجاد ساختارهاي مناسب در تعامل بين نهادهاي فرهنگي حاضر در مساجد گفت: ساماندهي و نهادينه سازي روابط مسجد و ساير نهادها و ارگان ها از رسالت هاي مركز رسيدگي به امور مساجد است.
وي، سياستگذاري و ارائه الگوي مناسب براي ساخت، تجهيز و تعمير مساجد و ساماندهي وضعيت ائمه جماعت، هيات امنا و خُدام و ايجاد مديريت واحد توسط ائمه جماعت را از دیگر فعالیت های مركز رسيدگي به امور مساجد عنوان کرد.
معاون اداري، مالي و حقوقي مركز رسيدگي به امور مساجد استان اصفهان گفت: از مشكلات فعلي مساجد، عدم تمركز بر مديريت مساجد است كه نياز به قانوني جامع و كامل در اين زمينه احساس مي شود كه بايد توسط مجلس و شوراي عالي انقلاب فرهنگي تدوين شود.
وي با اشاره به اينكه درحال حاضر تعداد ۴ هزار و ۹۱۵ مسجد در استان اصفهان فعال است، بيان داشت: سرانه برخورداری از مسجد در استان 930 نفر است که به يك هزار و ۶۰۰ مسجد در استان نیاز داریم.
اميني از احداث 3 مسجد در شهر اصفهان خبر داد و گفت: مراحل ساخت این مساجد شوع شده است.
وی افزود: تناسب وجود مسجد با تعداد شهروندان و در نظر گرفتن تراکم شهری در ساخت مساجد جدید بسیار با اهمیت است.
اميني با اشاره به اينكه نياز به ساخت مساجد کوچک و بدون هزینه های گزاف وجود دارد، گفت: دولت مي تواند با فعاليت هايي همچون اختصاص زمين، معافيت پرداخت حق بيمه ساختماني و ارائه تسهيلات فني و مهندسی، راهگشاي افزایش سرانه مسجد در کشور باشد.
معاون اداري، مالي و حقوقي مركز رسيدگي به امور مساجد استان با اشاره به اينكه در يك چهارم مساجد استان اصفهان نماز جماعت صبح برگزار مي شود، يادآور شد: در ۳ هزار و ۵۰۰ مسجد در سطح استان يك وعده نماز جماعت برگزار مي شود.
وي با اشاره به اينكه با الحاق خوراسگان به شهر اصفهان، تعداد يك هزار و ۴۸ مسجد در شهر اصفهان فعال است، گفت: به ازاي هر يك هزار و ۷۷۰ نفر در شهر اصفهان، يك مسجد فعال است.
اميني با اشاره به اينكه سرانه مسجد در كشور يك هزار نفر است، يادآور شد: به ازاي هر ۹۳۰ نفر در استان اصفهان يك مسجد وجود دارد.
پايان پيام/
نظر شما