به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان، علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شب گذشته(یکم شهریور) در جمع اصحاب فرهنگ و هنر در مجتمع شهید آوینی همدان گفت: در طول سالهای گذشته اقدامات مناسبی در این صندوق صورت گرفت اما در عین حال خود این صندوق نتوانست صندوق خودگردان باشد.
وی با اشاره به بدهی 24 میلیارد تومانی صندوق حمایت از هنرمندان، افزود: زمانی که این صندوق را تحویل گرفتیم بدهی بیست و چند میلیارد تومانی داشت که در ادامه مسیر هماکنون این بدهی به بیش از 30 میلیارد تومان رسیده است.
وی تصریح کرد: باید صندوق حمایت از هنرمندان به یک بنگاه اقتصادی سودده تبدیل شود و برای همین امر نیز برخی از فعالان اقتصادی و مدیران بانکها به عضویت هیئت امنای این صندوق درآمدند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از تشکیل معاونت قرآن و عترت در وزارتخانه خبرداد و اظهار داشت: این معاونت با هدف تقویت مجامع قرآنی برای گسترش فرهنگ قرآنی ایجاد شده است.
جنتی افزود: سیاست دولت واسپاری اموری است که انجام آنها را به عهده دارد تا بر مبنای این سیاست، بتواند برگزاری و اجرای جشنواره ها و نمایشگاه های مختلف را به بخش خصوصی واگذار کند.
در دولت یازدهم، شاهد آزادی بیان و قلم هستیم
وی گفت: در طی یکسال گذشته فضای ایجاد شد تا اهالی فرهنگ و هنر بتوانند اندیشهها، افکار و هنر خود را عرضه کنند زیرا در دولت یازدهم، شاهد آزادی بیان و قلم هستیم.
وی دولت تدبیر و امید سعی دارد اقدامات خود را براساس عقلانیت، دیدگاه کارشناسی و مشاوره با اهل نظر و صاحب نظران پیش ببرد و در سیاست خارجی به خصوص کشورهای همسایه رابطه منطقی و عقلانی مبتنی بر منافع ملی کشور برقرار می کند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص مجوز و نشر کتب، ابراز کرد: در گذشته برخی افراد به دلیل عدم دانش کافی و با خرده گیری نا به جا بسیاری از کتاب ها مجوز لازم را دریافت نمی کردند.
جنتی با بیان اینکه هیئت نظارت بر کتاب سه سال تشکیل نشده بود، اظهار داشت: با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید جمع کثیری از شخصیتهای بارز عهده دار مجوز و چاپ در حوزه کتاب کودک، سیاست، دین و اقتصاد شدند.
وی با اشاره به حقوق مولفان و مالکیت فکری و ادبی، افزود: لایحه حفظ حقوق مالکیت مولفان به مجلس فرستاده خواهد شد و با تصویب این لایحه حقوق مولفان تا حدود بسیاری رعایت خواهد شد.
اختصاص 17میلیارد تومانی به معاونت فرهنگی و هنری این وزارتخانه
وی از اختصاص17میلیارد تومانی به معاونت فرهنگی و هنری وزارتخانه فرهنگ و ارشاد اسلامی خبرداد و گفت: بودجه فرهنگی بسیار کم است و این مهم هم صرف ساختن فیلم سینمایی می شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: سینما یکی از ابزار ایجاد رونق اقتصاد فرهنگ و هنر است و باید فیلم هایی در خور تمدن و فرهنگ ایرانی و اسلامی ساخته شود.
جنتی با بیان اینکه اعتبار خوبی در زمینه فرهنگ و هنر برای استان همدان تخصیص داده شده است، افزود: با تخصیص ابن اعتبار و حمایت های استاندار همدان امید دو چندانی در بین 100 انجمن فرهنگی هنری فعال در استان رقم می خورد.
بدهی 3 میلیارد و 500 هزار تومانی به اهالی تئاتر
وی با اشاره به مشکلات مالی و اقتصادی انجمن های فرهنگی هنری، گفت: وظیفه داریم که این انجمن ها را دریابیم تا بتوانند با دلگرمی کار کنند و به کار آموزش و فعالیت های گسترده هنری خود بپردازند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین از بدهی 3 میلیارد و 500 هزار تومانی به اهالی تئاتر خبرداد و افزود: وزارتخانه ارشاد بدهی از گذشته به اهالی تئاتر دارد و سعی در حل مشکلات مالی آنان می کند.
جنتی با بیان اینکه همدان مهد پرورش عالمان، دانشمندان و فرهیختگان است، ابراز داشت: این در حالیست که این استان به عنوان استانی با پیشینه فرهنگی و تمدنی چندین هزار ساله در جهان معروف است.
بوعلی سینا بزرگترین افتخار برای جهان اسلام است
وی خاطرنشان کرد: شخصیت بارز جهانی، طبیب و فیلسوف و عالم و عارفی چون ابوعلی سینا به عنوان یکی از فرهیختگان و اندیشمندان همدان بزرگترین افتخار برای ایران و دنیای اسلام مطرح است.
وی بیان کرد: برگزاری همایش "عقلانیت در حکمت سینوی" بسیار به موقع صورت گرفت، بطوری که دولت یازدهم خودش را دولت تدبیر و امید نامیده تا حرکتش براساس عقلانیت باشد.
پایان پیام/
نظر شما