جلوگیری از خام فروشی زعفران/تعدد سازمان‌ها و دستگاه‌هاي تصميم گير در بحث زعفران يك آفت است

خبرگزاري شبستان: رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بيرجند با تاكيد بر اينكه بايد عزم جدي در فرايند زعفران به وجود آيد تا از خام فروش جلوگيري شود، افزود: تعدد سازمان‌ها و دستگاه‌هاي تصميم گير در بحث زعفران يك آفت است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري شبستان از بيرجند، محسن احتشام در نشست خبري در خصوص شركت‌هاي دانش بنيان و نقش‌ آنها در توسعه محصولات استراتژيك خراسان جنوبي اظهار داشت: در روزگار كنوني دانش جوهره اصلي شركت‌ها را تشكيل مي‌دهد و رقابت شركت‌ها بر اساس سطح و دانش موجود در آن‌ها تعيين مي‌شود.

 

وي با بيان اينكه شركت‌ها امروز از دانش صاحب ثروت مي‌شوند، افزود: البته هر دانشي براي شركتها مفيد نيست بلكه بايد دانش كاربردي و تجاري‌سازي شود.

 

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بيرجند منظور از تجاري‌سازي دانش را تبديل آن از حالت خام به حالتي بازار پسند دانست و گفت: شرکت هاي دانش بنیان در قالب خصوصی یا تعاونی فعالیت دارند و به منظور هم افزایی علم و ثروت، توسعه اقتصاد دانش محور، تحقق اهداف علمی و اقتصادی (گسترش و کاربرد اختراع و نوآوری) و تجاری سازی نتایج تحقیق و توسعه (طراحی و تولید کالا و خدمات) در حوزه فناوری های برتر و با ارزش افزوده فراوان به ویژه در تولید نرم افزارهای مربوط تشکیل می شوند.

 

احتشام با بيان اينكه علم، فناوري و توليد هر كدام اضلاع مثلثي هستند، بيان كرد: اين سه همواره سه اصل مكمل و جدايي‌ناپذير هستند.

 

وي ادامه داد: فناوري كاربرد علم براي ارزش تجاري است و علم مهارت‌ها و منبع را به وجود مي‌آورد و منابع و علم، ارزش افزوده را به دنبال دارد

 

 98 درصد زرشك كشور در خراسان جنوبي توليد مي‌شود

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بيرجند با اشاره به اينكه 98 درصد زرشك كشور در خراسان جنوبي توليد مي‌شود، تصريح كرد: اما متاسفانه علارغم ظرفيت فراوان وجود محصولات استراتژيكي مانند زرشك، زعفران و عناب در ارزش افزوده و اقتصادي اين محصولات در استان ضعف داريم و به عنوان مثال زعفران استان در اسپانيا بسته‌بندي مي‌شود و هنوز زرشك خراسان جنوبي در دنيا ناشناخته است.

 

احتشام به اهميت و جايگاه شركت‌هاي دانش بنيان در توليد و افزايش صادارات محصولات استراتژيك خراسان جنوبي اشاره كرد و گفت: با توجه به كشت محصولات استراتژيك زرشك و زعفران و خشكسالي‌هاي چندين ساله در استان با حمايت از شركت‌هاي دانش بنيان مي‌توان در اين زمينه به كشاورزان و توليد ثروت براي عامه مردم استان كمك كرد.

 

وي با تاكيد بر اينكه برخي جوامع با وجود علم بازاريابي داراي اقتصاد شكوفايي هستند، افزود: يكي از نقش‌هاي شركت‌هاي دانش‌بنيان مي‌توانند ارتباط و فراهم كردن زمينه انتقال تجربيات و فناوري‌هاي نو از خارج كشور به داخل كشور باشد.

 

اعلام آمادگي اتاق بازرگاني براي حمايت از شركت‌هاي دانش‌بنيان خراسان جنوبي

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بيرجند از همكاري با پارك علم و فناوري استان خبر داد و بيان كرد: اتاق بازرگاني آمادگي حمايت از شركت‌هاي دانش بنيان در زمينه بازاريابي، حضور در نمايشگاه‌هاي بين المللي، مشاركت در هيات‌هاي تجاري و بازديد از نمايشگاه‌هاي بزرگ غذايي در سطح دنيا را دارد تا اين شركت‌ها بتوانند خود را در سطح بازار جهاني معرفي كنند.

 

احتشام با بيان اينكه در عصر حاضر توليد اطلاعات و خدمات جاي كالا را مي‌گيرد، يادآور شد: اما هر ايده‌اي قابل تجاري سازي و توليد كالا نيست.

 

سه ماهه نخست امسال؛ صادرات زعفران 19 درصد افزايش داشته است

وي با اشاره به نزديكي فصل برداشت زعفران در كشور، عنوان كرد: با توجه به اينكه عوارض گمرکی از بسته‌های زعفران صادراتی بالای 30 گرم حذف شده آمار سه ماه نخست سال جاري نشان مي‌دهد صادرات زعفران 19 درصد افزايش داشته است.

 

پيش بيني برداشت 250 تن زعفران در كشور

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بيرجند با بيان اينكه سطح زیر کشت محصول زعفران در كشور حدود 85 هزار هکتار است، گفت: پيش بيني مي‌شود امسال بيش از 250 تن زعفران برداشت شود.

 

احتشام با تاكيد بر اينكه بايد عزم جدي در فرايند زعفران به وجود آيد تا از خام فروش جلوگيري شود، افزود: تعدد سازمان‌ها و دستگاه‌هاي تصميم گير در بحث زعفران يك آفت است.

 

وي با اشاره به اينكه بايد به سمت تنوع سازي محصولات زعفران برويم، بيان داشت: سال گذشته از 232 تن زعفران توليدي در كشور تنها 137 تن آن صادره شده است.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 396000

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha