مشکل ایجاد شده در بیمه توسعه ناشی از بی نظارتی 5 سال قبل است

خبرگزاری شبستان: امین در ادامه نشست خبری درباره مشکلاتی که در بیمه توسعه در جامعه بیمه‌ای کشور ایجاد شد گفت: این بی نظارتی ها و مشکلات به دلیل مسایل دیروز و امروز نیست و ناشی از 5 سال پیش است.

به گزارش خبرنگار شبستان، محمد ابراهیم امین، رییس کل بیمه مرکزی در ادامه نشست خبری درباره مشکلاتی که در بیمه توسعه در جامعه بیمه‌ای کشور ایجاد شد گفت: این بی نظارتی ها و مشکلات به دلیل مسایل دیروز و امروز نیست و ناشی از 5 سال پیش است.

 

رییس کل بیمه مرکزی درباره اینکه ایا بیمه ایران دچار رکود و ضرر شده است گفت: بنگاههای اقتصادی در طول حیاتشان ممکن است سود یا زیان داشته باشند و مجموعه ترکیب دارایی ها و بدهیهای آنها باید در کلیت قرار بگیرد و آنهایی که حسابرسی رسمی و بازرسی قانونی صورتهای مالی و سود و زیان را ارایه کرده اند ما می توانیم به دقت و جرات اظهارنظر کنیم. و می توانیم بگوییم که ایا این بیمه ضرر می دهد یا نه؟

 

وی تصریح کرد: مساله بیمه ایران مربوط به ذخیره مطالبات مشکوک الوصول یا لاوصول است که به دلیل دولتی بودن ان باید تعامل بیشتری با مشتریانش کند و بر وصول حق بیمه مدت یا تقسیط قائل می شود و بعضی مواقع حتی تا انقضای بیمه نامه وجهی دریافت نمی کند و برای اینها باید ذخیره گرفت و اگر نگرفت این مساله سودش را بیشتر نشان می دهد.

 

وی گفت: با دولت جدید شفاف سازی مدنظر است و صورتهای مالی باید شفاف کنترل شود. ما نمی توانیم مدیران را مجبور به اصلاح اسناد حسابرسی شان کنیم اما هر جا بتوانیم اقدام می کنیم.

 

وی درباره مشکلات ایجاد شده در صنعت بیمه گفت: اگر یک شرکت دچار مشکل شود مربوط به یک ماه و یکسال نیست باید آسیب شناسی شود که چه اتفاقی افتاده است راس کار قرار دادن مدیری که تسلط حرفه ای ندارد و به تصور اینکه باید فروش بالایی داشته باشد 2 هزار نمایندگی می گیرد و اجازه تخفیف می دهد باعث می شود یک میلیون بیمه نامه در سال تولید می شود و چون کنترلی بر روی این نمایندگی ها نبوده است بسیاری از اینها حق بیمه ها را نریخته اند و شرکت در حال حاضر به دلیل اینکه درآمدی نداشته دچار مشکل شده البته ما تلاش کردیم تا شورای عالی بیمه برای نظارت بیشتر بر این گونه مسایل اقدام کنیم و با استفاده از سیستمهای مکانیزه نظارتهای بیشتری انجام می گیرد.

 

وی درباره پرونده بیمه توسعه ادامه داد: شرکت های بیمه ای حق ندارند منابعشان در پروژه های دیربازده یا غیر نقدشونده هزینه کنند این شرکت در چنین پروژه هایی شرکت داشته و این بدان معنی نیست که دارایی ندارد اما توان مدیریتی و اراده مدیریت برای اینکه پروژه ها را نقد کند و نظم دهد در این شرکت وجود ندارد و در حال حاضر شرکت بیمه توسعه دچار بحران شده است.

 

امین افزود:‌بیمه مرکزی قدرت قضایی ندارد و تنها می تواند در شورای عالی بیمه مجوز و صلاحیت مدیران را لغو کند و در نهایت صنعت بیمه باید این مشکل را در راستای منافع مشتریان حل کند و ما مشغول بررسیهای حقوقی و قضایی و اداری هستیم تا راه حلی برای این مساله پیدا کنیم و احقاق حقوق مردم مهمترین اولویت ماست.

 

وی درباره زیان ده بودن و سودده بودن بیمه شخص ثالث گفت: باید به آمار ارایه شده از سوی بیمه مرکزی اعتماد کرد در بیمه شخص ثالث از هر صد بیمه نامه 11 بیمه نامه به مشکل می خورند و به واقع 110 هزار پرونده در سال 91 جریان یافته است که بخش عمده ای از آن مالی 30 درصد جانی است که نتیجه ان به سالهای آینده موکول می شود و باید برای همه اینها چاره اندیشی شود.

 

وی تاکید کرد: در ماده 44 قانون بیمه مرکزی آمده است که چنانچه یک شرکت پروانه‌اش توسط شورای عالی بیمه لغو شود تمام حقوق آن به بیمه ایران منتقل می شود و در مورد بیمه توسعه تا 15 شهریور تصمیم گیری می شود.

پایان پیام/

 

کد خبر 395954

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha