به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین به نقل از روابط عمومی استانداری قزوین، مرتضی روزبه در جلسه کارگروه کشمش استان بیان کرد: یکی از جدی ترین کارهایی که در دستور کار داریم، مسئله کشمش با توجه به اهمیت این محصول است که باید به صورت جدی و اساسی به این موضوع بپردازیم و تصمیم گیری های صورت گرفته را در جلسات بعدی بررسی کنیم تا به یک نتیجه خوب و کامل برسیم.
وی ادامه داد: رقابت درخصوص صادرات کشمش در بین کشورهای جهان بسیار جدی است و ما باید به این واقعیت توجه داشته باشیم.
استاندار قزوین تصریح کرد: عرصه رقابت به معنای عرصه هوشیاری، آگاهی، به روز بودن، شکار فرصت ها، فرصت طلب بودن، استفاده از فرصت ها وغیره است و ما باید به این امور بپردازیم و اگر تا به حال به رقابت فکر نکرده ایم از اکنون باید ساز و کارهایمان را عوض کرده و به ساز و کارهای رقابتی تبدیل کنیم.
وی عنوان کرد: ما نباید به هیچ وجه و در هیچ زمان و موقعیتی بازار خود را در صحنه جهانی و بین المللی از دست بدهیم و در عرصه رقابت در بخش داخلی و خارجی برای پابرجا و سرپا ماندن باید کار کنیم و در راستای تقویت محصولات بکوشیم در حالی که به غیر از کشمش خیلی از محصولات استان قابلیت رقابت را در عرصه صادرات دارند.
روزبه بر تلاش در راستای حل مشکل آفت زیتون در استان تاکید کرد و افزود: ما محصولات بسیار با اهمیت قابل رقابتی در استان داریم که باید در راستای صادراتی کردن این محصولات با هدف رقابت تلاش کنیم.
وی یادآور شد: براساس شاخص های بین المللی میزان بهره برداری از زمین های قابل کشت را نیز باید احصاء کنیم تا به یک رقم قابل قبول دست یابیم.
استاندار قزوین با اشاره به اهمیت منابع موجود آبی دراستان توضیح داد: در حوزه استفاده از منابع موجود آبی باید براساس معیارها و استانداردهای بین المللی عمل کنیم و در راستای توسعه شیوه های آبیاری نوین در استان در بخش کشاورزی بکوشیم.
وی اعلام کرد: در گام بعدی نیز در بحث فراوری، نگهداری، حمل و نقل، تبدیل و بسته بندی محصولات باید با یک بررسی کارشناسی مشکلات را احصاء کنیم و در راستای رفع آنها بکوشیم زیرا در دنیای کنونی در حیطه رقابت توجه به این موارد بسیار مهم است و برای هر کدام از موارد ذکر شده باید جلسات کارشناسی گذاشته و روی آنها کار شود.
روزبه تأکید کرد: با توجه به اهمیت غذایی کشمش در افزایش مصرف در داخل کشور نیز باید بکوشیم و بررسی کنیم که میزان مصرف سرانه کشمش در دنیا چه مقداراست و برای این امر نیز در کشور و استان فرهنگ سازی کنیم.
وی افزود: ما اگر بخواهیم به مصرف سرانه کشمش براساس شاخص های علمی برسیم ناگزیر هستیم تلاش های کارشناسی داشته باشیم و در خصوص تقویت فراوری این محصول مهم بکوشیم و بعد از فرهنگ سازی در تلاش سرانه کشمش در داخل باید به تقویت صادرات بیاندیشیم و به طور جدی راهکارهای مناسب را احصاء کنیم تا پذیرای این محصولات از کشورهای دیگر نباشیم زیرا بازار رقابت رحم ندارد و از خواب و غفلت ما استفاده می کند و این امر درخصوص تمامی محصولات صدق می کند.
استاندار قزوین با بیان اینکه استان در حوزه شورای ارتباطات خارجی بسیار ضعیف عمل کرده است، گفت: ما باید از هر فرصتی برای تقویت صادرات استفاده کنیم و درحال حاضر نیز حضور سفرا در تهران بهترین موقعیت بود که حداقل چند تن از این سفرا را به استان دعوت می کردیم و به معرفی محصولات می پرداختیم.
وی عنوان کرد: باید استان قزوین را به یک استان مطرح در سطح بین المللی تبدیلی کنیم و این یک امر واجبی است که در این راستا باید تلاش کنیم.
روزبه خاطر نشان کرد: ضروری است که از ظرفیت های داخل کشور نیز در دیگر استان ها استفاده کنیم و بهره ببریم و خواهرخواندگی را نباید درخصوص استان های کشورهای خارجی آنهم به صورت صوری انجام دهیم بلکه این امر را با هدف هم افزایی با استان های داخلی انجام دهیم و با مشارکت یکدیگر به بازارهای جهانی و بین المللی دست یابیم.
وی ایجاد دبیرخانه داخلی کشمش استان را یک امر مهم دانست و یادآور شد: این امر یک مساله مهمی است که بهتر است به زودی ایجاد شود.
پایان پیام/
نظر شما