به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، نمایندگان مجلس با نظر دولت قرار است چهارشنبه 29 مرداد ماه استیضاح رضا فرجی دانا وزیر علوم، تحقیقات و فناوری را به رای گیری بگذارند. این جلسه در حالی برگزار می شود که رئیس جمهور احتمالا به دلیل سفر استانی به اردبیل در آن حضور نخواهد یافت و فرصت حمایت از وزیر خود را در صحن علنی مجلس از دست می دهد.
محمدصالح جوکار، نماینده یزد در مجلس با اشاره به بحث استیضاح وزیر علوم به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: امروز بحث امنیت در دانشگاهها برای ما بسیار حائز اهمیت است و اگر قرار است وقایعی که در سال 87 اتفاق افتاد در دانشگاهها مجددا تکرار شود برای جامعه و ملت مصیبت است زیرا در حال حاضر به اندازه کافی مسایل اقتصادی مشکل آفرین شده است.
وی اظهار کرد: اینکه عده ای در دانشگاهها به سمت تشویش اذهان مردم حرکت کنند صلاح نیست و در مورد استیضاح وزیر علوم نیز باید بگوییم این موضوع ابزار قانونی است که مجلس در اختیار دارد و می تواند از ان استفاده کند.
جوکار ادامه داد: استیضاح و سوال حق نماینده است اینکه عده ای در این میان به این استیضاح دامن می زنند و ان را سیاسی می خوانند درست نیست زیرا در حال حاضر همه فراکسیون ها در این استیضاح نقش دارند.
وی تاکید کرد: یک ماه قبل ما در جلسه ای با اقای فرجی دانا فرصت دوباره ای دادیم که وی کارهایی را انجام دهد اما وی به این موارد توجه نکرد و در حال حاضر ما استیضاح را مطرح کردیم و تصمیم گیری مجلس در مورد استیضاح وزیر علوم نیز به جواب دادن وی بستگی دارد که تا چه مقدار می تواند مجلس را قانع کند.
اما از آن سو، حامیان دولت نظر دیگری دارند. آنها معتقدند افشای برخی تخلفات صورت گرفته در وزارت علوم دولت قبل شائبه انگیزه و علت حذف فرجی دانا از وزارت علوم را تقویت کرده است. در پرونده یاد شده که در کمیته آموزش عالی مجلس در حال پیگیری است، ادعا شده مسئولان وزارت علوم دولت قبل ضوابط قانونی برای بورسیه کردن دانشجویان مقطع دکتری را رعایت نکرده و برخی دانشجویانی که معدل و سن آن ها اجازه بورسیه شدن را نمی داده، بورسیه گرفته اند.
افشای این تخلف که گفته می شود شامل حال 3000 نفر شده، انعکاس گسترده ای در رسانه ها یافت. به موازات اعلام این خبر و تأکید برخی مسئولان دولتی همچون معاون اول رئیس جمهوری بر پیگیری آن و ورود مجلس به بررسی آن، مخالفان وزیر علوم هم طرح استیضاح وی را کلید زدند.
در این خصوص گفته می شود، بخشی از مشکلات این بورسیهها، این است که طبق مقررات باید قبل از جایابی و شروع تحصیل، از مرکز جذب اعضای هیئت علمی هم درخواست تایید صلاحیت عمومی شود که این قانون در بسیاری از موارد رعایت نشده است. وزیر علوم توصیه کرده با این قضیه تا حدی که امکان دارد با مسامحه برخورد شده و بورسیهها تایید شدند و در حال حاضر یک آمار 3002 نفر و یک آمار 700 نفر بر سر زبانها است که جمعا حدود 3702 نفر میشود که مشکل حدود هزار نفر آنها تا کنون برطرف نشده و درمسیر برطرف شدن هم قرار نگرفته و همچنان ابهام درمورد آنها وجود دارد.مشکل 70 الی 80 نفر غیر قابل حل است زیرا اظهاراتی کردند که با مدارک آنها مطابقت ندارد، اما آن زمان بنا بر این شده بود که این افراد به سرعت بورس شوند و در بعضی موارد به محض بورس کردن فرد هزینه بورسیه که 30 الی 40 میلیون تومان بود به حساب دانشگاه مربوط واریز شده است. برخی افراد هستند که مدارک خود را با معدل پایین اخذ کردهاند و این اصلا قابل توجیه نیست البته آقای وزیر دستور دادند تحصیل این افراد به هیچ وجه متوقف نشده و سعی میشود افراد تحصیل خود را به طرق مختلف ادامه دهند. یعنی برخی ملزم شدند هزینه تحصیل را خودشان پرداخت کنند.
اسماعیل جلیلی، عضو شورای مرکزی فراکسیون رهروان ولایت مجلس با اشاره به استیضاح وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در شرایط کنونی به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: از نظر ما در حال حاضر شرایط استیضاح به دلیل اینکه دانشگاه ها و مراکز علمی و تحقیقاتی ما مناسب نیست زیرا در حال حاضر دانشگاه ها برای سال آینده شان نیازمند برنامه ریزی و برنامه کار مدون هستند و این استیضاح اخلال در روند هدایت دانشگاه ها ایجاد می کند.
وی اظهار کرد: چند ماه قبل نیز بحث استیضاح فرجی دانا مطرح شد به نوعی در سامانه مدیریتی دانشگاه ها اخلال جدی ایجاد کرد و به جای اینکه دانشگاهها وقت خود را برای برنامه ریزی تحصیلی و فعالیت های علمی متمرکز کنند به مسایل حاشیه ای استیضاح پرداختند.
جلیلی تاکید کرد: شاید تا حدودی با این استیضاح جناحی و گروهی برخورد شده است و ما نیز باید منتظر بمانیم تا سوالات و مستندات استیضاح کنندگان و همچنین پاسخ های وزیر را برای اقناع مجلس و موضوعات مطرح شده ببینیم.
وی تاکید کرد: برخی استیضاح کنندگان بحث انتخاب و انتصابات در وزارت علوم را مطرح می کنند و شائبه هایی در مورد فعالیت های وزیر دارند اما ما باید ببینیم آقای فرجی دانا تاکنون در سمت وزارت علوم به خوبی عمل کرده است و در طول چند ماه گذشته عملکرد وی مناسب بوده است.
این عضو فراکسیون رهروان ولایت مجلس خاطرنشان کرد: از نظر ما حوزه عملکردی فرجی دانا چه در مسایل اداری و چه فنی قابل دفاع است ولی در هر صورت جو روز استیضاح به پاسخ های وی در مورد ابهامات استیضاح کنندگان برمی گردد.
گفتنی است وزیر علوم روز یکشنبه در جلسه ای شرکت کرد که دو نایب رئیس مجلس به همراه علیرضا زاکانی، محمد مهدی زاهدی و الیاس نادران در آن شرکت داشتند. برخی نمایندگان مخالف دولت همچون جواد کریمی قدوسی و الیاس نادران در گفت و گوهایی بعد از این جلسه بر اصرار استیضاح کنندگان برای اعلام وصول آن تأکید کردند.
پایان پیام/
نظر شما