به گزارش خبرنگار شبستان، هفدهمین مجمع عمومی کنفرانس نمایندگان مجالس کشورهای حوزه آسیا و اقیانوسیه با موضوع « محیط زیست و توسعه » به میزبانی جمهوری اسلامی ایران از اول تا سوم شهریور ماه در هتل اسپیناس تهران برگزار می شود.
کمیته محتوایی متشکل از برجستهترین اساتید محیط زیست، سازمان محیط زیست، وزارت صنعت، معدن و تجارت، نفت، خارجه و جهاد کشاورزی تشکیل شده است تا به برگزاری هر چه پربارتر این اجلاس کمک کنند. همچنین دستور کار، پیشنویس بیانیه پایانی و مواضع جمهوری اسلامی در این اجلاس مرور شد و کمیته اجرایی نیز زیر نظر معاونت اجرایی ریاست مجلس شورای اسلامی تشکیل شده است.
هفدهمین دوره این اجلاس روز شنبه به ریاست علی لاریجانی آغاز میشود و ضرورت همگرایی منطقه برای محیط زیست، شرایط خاص توسعه آسیا و اقیانوسیه، جلب توجه پارلمانها نسبت به تصویب قوانین که دولتها را در زمینه محیط زیست یاری کند، بحرانهای غزه، سوریه و افغانستان و پیامدهای انسانی و آثار مخرب زیست محیطی که در این کشورها بر جای میماند، بحران آب، بحران انرژی، تخریب جنگلها و پدیده گرد و غبار و همچنین مقابله با آپارتاید علمی، اعتراض به عدم دسترسی دانشمندان غیر غربی به آخرین یافتههای علمی و رعایت اخلاق زیست محیطی از مهمترین مواردی است که در هفدهمین اجلاس مجمع عمومی نمایندگان کشورهای حوزه آسیا و اقیانوسیه پیرامون محیط زیست و توسعه بحث و بررسی خواهد شد.
با هماهنگی که توسط وزارت خارجه صورت گرفته، سفرای کشورهای عضو در افتتاحیه حضور خواهند داشت و در ادامه نهادهای علمی مرتبط آخرین گزارشها را در زمینه زیست محیطی ارائه خواهند کرد.
براساس این گزارش، بازدید از مرکز ایرانشناسی، گیاهشناسی، پارک پردیسان و ساختمان قدیم مجلس شورای اسلامی برای مهمانان در نظر گرفته شده است.
گفتنی است، این کنفرانس در سال 1993 و در سالگرد اجلاس ریو که اجلاس مهمی در زمینه محیط زیست است، توسط پارلمان کره جنوبی و با حضور 8 کشور بنیانگذاری شد.
دوره گذشته مجمع عمومی کنفرانس نمایندگان کشورهای حوزه آسیا و اقیانوسیه پیرامون محیط زیست و توسعه در کشور نپال برگزار شد و هفدهمین دوره این اجلاس با موافقت اعضا، به میزبانی ایران برگزار می شود و دبیر کل اجرایی آن نیز برعهده کشورمان شد.
46 کشور عضو مجمع عمومی کنفرانس هستند و در شانزده دوره گذشته میانگین حضور پارلمانها 15 کشور بوده و در این دوره نیز تاکنون 15 پارلمان برای حضور اعلام آمادگی کردند و این میزان افزایش می یابد.
همچنین تاکنون پارلمان کشورهایی همچون مالزی، کره جنوبی، چین، سریلانکا، فیلیپین، اندونزی، هند، مغولستان، نپال، تایلند، مالدیو، جزایر سلیمان و دیگر گروههای وابسته به پارلمانهای مختلف حضور خواهند یافت و صندوق جمعیت ملل متحد نیز به عنوان ناظر حضور خواهد داشت.
پایان پیام/
نظر شما