به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از ساری، محمدفوقی، مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد مازندران در جلسه آموزشی مدیران کانون های فرهنگی و هنری جدیدالتاسیس و نشست توجیهی برنامه های ابلاغی 93 شهرستان های قائمشهر و سیمرغ که در مسجد موسی بن جعفر(علیهم السلام) اسلام آباد برگزار شد، با اشاره به جایگاه مسجد در انقلاب ها و تشکیل حکومت های اسلامی، اظهار داشت: وقتی امام خمینی(رحمت الله علیه) می فرمایند مسجد سنگر است سنگرها را حفظ کنید این جمله تعارف نیست بلکه یک استراتژی و قدرت نرم در نظام جمهوری اسلامی است.
وی با اشاره به فرموده مرحوم طالقانی که همه کارها باید در مسجد انجام شود، افزود: مسجد فقط جای دعا و مجلس ترحیم نیست بلکه مسجد مورد نظر اسلام، پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) و اهل بیت مسجدی است که قلب ابرقدرت ها را بلرزاند؛ اگر مسجدی اینگونه بود آن مسجد ارزشمند است.
فوقی با بیان اینکه مقام معظم رهبری در سفر خراسان شمالی تاکید کردند که برای انجام فعالیت های مساجد باید اطلاع دقیق از جمعیت منطقه، سن و جنس مردم داشته باشیم، گفت: تنوع و جذابیت در برنامه های کانون ها و نیازسنجی از نوجوانان و جوانان موجب خروجی مناسب فعالیت های این کانون ها می شود.
وی با اشاره به فعالیت 106 کانون فرهنگی و هنری در309 مسجد شهرستان های قائمشهر و سیمرغ، خاطرنشان شد: در چهارهزار و 103مسجد مازندران یکهزار و 500روحانی به فعالیت های دینی و فرهنگی مشغول هستند و از آنجایی که مسجد فاقد امام جماعت همانند کلاس درس دانش آموزان بدون معلم است، باید تلاش شود تا تمامی مساجد استان از وجود روحانی برخوردار شوند.
فوقی با اشاره به فعالیت 59کانون فرهنگی و هنری روستایی و 47کانون مساجد شهری در این شهرستان ها، تصریح کرد: کانون مصلی قائمشهر با جمع آوری شبهات دینی و تحویل به امام جمعه و بیان پاسخ شبهات در خطبه های نماز جمعه و هماهنگی با تعدادی از کانون فرهنگی و هنری مساجد هر هفته جهت حضور منسجم در نماز جمعه، خدمات ارزشمندی را در کارنامه خود دارد.
وی، خواستار تشکیل کانون مصلی در سیمرغ شد و گفت: مقام معظم رهبری در حرم مطهر امام رضا(علیه السلام) فرمودند که دشمن ایمان مردم را مورد هدف قرار داده است و کانون ها مساجد باید برای افزایش عبودیت مردم به ویژه نسل جوان برنامه داشته باشند.
فوقی با اشاره به جمعیت 320هزار و 741نفری شهرستان های قائمشهر و سیمرغ، افزود: با توجه به تمرکز جمعیت در شهر، باید افزایش کانون های مساجد شهری در دستور کار اداره فرهنگ و ارشاد این شهرستان ها قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه اعتبارات فرهنگی در مجلس تصویب می شوند، افزود: فعالان کانون های فرهنگی و هنری زمینه ارتباط نمایندگان مجلس شهرستان ها را با فعالیت های کانون فرهنگی و هنری فراهم کنند.
فوقی با اشاره به فعالیت5کانون تخصصی، 40 کتابخانه عمومی، 5 کتابخانه باز، 6 خانه نور، اجرای 115 طرح تفسیر همراه و 222طرح تلاوت نور در مساجد این شهرستان، گفت: به جهت اهمیت فعالیت های فرهنگی و دینی در دانشگاه ها، در یکی از دانشگاه های این شهرستان کانون دانشگاه تشکیل شود.
وی، همچنین با اشاره به فعالیت خانه دیجیتال در کانون فرهنگی و هنری شهید آستان قائمشهر، کانون های فرهنگی و هنری برای دریافت اعتبارات فرهنگی باید دوماه قبل از آغاز سال جدید برنامه های کانون را به دبیرخانه استان تحویل دهند.
فوقی، کل اعتبارات کانون فرهنگی و هنری مساجد کشور در سال 93 را 500 میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: امسال توانستیم تفاهم نامه بیش از 10 میلیارد ریالی را برای کانون های مساجد استان مازندران امضا کنیم.
صادق زارعی، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان های قائمشهر و سیمرغ نیز در این نشست با اشاره به فعالیت 106کانون فرهنگی و هنری در مساجد این شهرستان ها، گفت: جذب جوانان به مساجد و حضوری پررنگ در فعالیت های دینی و فرهنگی از مهمترین اهداف تشکیل کانون ها در جوار مساجد است.
وی با بیان اینکه 88کانون فرهنگی و هنری در قائمشهر و 18کانون در سیمرغ فعالیت می کنند، اظهار داشت: کانون های مساجد در این شهرستان ها برای تحقق دغدغه مقام معظم رهبری درخصوص فرهنگ تلاش کنند.
پایان پیام/
نظر شما