حجت الاسلام محسن غرویان مدرس حوزه علیمه قم در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان درقم، با اشاره به روز جهانی مساجد و اهمیت آن گفت: مساجد در گذشته دارای جایگاه بسیار مهم و پایگاهی اصلی برای رفع مشکلات جامعه بوده است.
وی افزود: متاسفانه در عصر حاضر مساجد ما گروهی و جناحی شده و بسیاری از مساجد حتی تریبون نماز جمعه نیز سمت و سوی حزبی و جناحی پیدا کرده است که این امر به یک آفت تبدیل شده است که آسیبی جدی به جامعه و مردم وارد خواهد ساخت.
حجت الاسلام غرویان ادامه داد: نقش مسجد در سیاسیت بسیار مهم است چرا که سخنانی که در مسجد و نماز جمعه مطرح می شود تاثیر زیادی بر تفکر و اندیشه مردم دارد لذا متن سخنان گویندگان و ائمه جماعت باید فرا جناحی و عام پسند باشد.
مدرس سطوح عالی حوزه علمیه قم تصریح کرد: اگر اینگونه موارد در مساجد دیده و شنیده شود دیگر کسی میل و رغبت به مسجد آمدن را ندارد اما اگر تمام مسائل روز جامعه چه سیاسی، فرهنگی، اجتماعی با دیدی وسیعی و فراجناحی بیان شود مسجد مکانی برای حضور همه اقشار جامعه می شود.
وی اظهار داشت: مسجد یک فضای مقدس است که اگر بتوانیم کارهایی که قبلا در گذشته در مساجد انجام می شده است انجام دهیم یا در کنار مساجد تعبیه کنیم مسجد مرکزیت و محوریت خود را حفظ خواهد کرد.
عضو هئیت علمی جامعه المصطفی العالمیه یادآور شد: وجود مسجد در کنار ادارت و نهادهای دولتی بسیار تاثیر گذار بوده و سبب می شود مسائل روز جامعه به سرعت حل و فصل یابد.
مدرس سطوح عالی حوزه علمیه قم خاطر نشان ساخت: متولیان مساجد اگر بتوانند در کنار مسجد محلی برای خرید، تفریح و نگهداری فرزندان فراهم سازند خانواده با خیال راحت و فراغ بال بیشتری در نماز جماعت و مساجد حضور پیدا خواهند کرد.
حجت الاسلام غرویان اذعان کرد: یکی دیگر از مسائل مهمی که متولیان مساجد باید به آن توجه داشته باشند امنیت وسائل مروبط به نمازگزاران از جمله کفش نماز گزار است که به جهت عدم امنیت در برخی مساجد نمازگزار کفش خود را به داخل مسجد آورده و در کنار مهر عبادت قرار می دهد که این امر جلوه مناسب و خوبی ندارد که باید راهکارهای مناسبی در این راستا در نظر گرفته شود.
عضو هئیت علمی جامعه المصطفی العالمیه بیان داشت: مساجد می توانند به عنوان پایگاه مهم وقدرتمند در جهت تربیت دینی دانش اموزان نقش ارزشمندی ایفا کند که این ارتباط در سایه برنامه ریزی و تشکیل کانونهای فرهنگی و آموزشی می تواند گام مؤثری در مسیر جذب جوانان به مساجد باشد.
مدرس سطوح عالی حوزه علمیه قم گفت: برای اینکه بتوانیم کارکردهای مناسب مساجد را مانند گذشته فراهم سازیم باید با دیدی کارشناسی و برنامه ریزی دقیق در عرصه های فرهنگی و دینی زمینه های لازم را برای حضور اقشار مختلف جامعه ایجاد کنیم که این امر نیازمند همیاری و مشارکت نهادهای دولتی و متولیان امر فرهنگی در جامعه است.
پایان پیام/
نظر شما