شبکه های اجتماعی ظرفی برای ترویج بدحجابی/برگشت به حیا عامل بهبود حجاب

خبرگزاری شبستان: یک استاد دانشگاه با اشاره به ترویج بی حیایی در شبکه های اجتماعی موبایل مانند وایبر گفت:برگشت به باورها و ارزش های دینی و برگشت به حیا از عوامل مهم بهبود وضعیت حجاب در جامعه است.

حجت الاسلام سیدمحی الدین میرمرشدی، استاد حوزه و دانشگاه در گفتگو با خبرنگار اجتماعی شبستان با بیان اینکه جامعه ما از یک دوره گذار از حجاب برتر به سمت حجاب رضاخانی در حال حرکت است، گفت: به این معنای که در گذشته جنگی میان فرهنگ اسلامی و فرهنگ پهلوی وجود داشت که این جنگ با رشد مبارزات مردم در سال های 57 و 58 به اوج خود رسید به طوری که رژیم پهلوی از هر حیث ،مغلوب نظام فکری اسلامی شد و به تبع آن مردم کشف حجاب را کنار گذاشتند و در یک مقطعی اعلام کردند که ما می خواهیم همان حجاب برتر را داشته باشیم و کسی هم مردم را اجبار نکرده بود.

 

وی اظهار کرد: اگر شما تصاویر سال های اواخر 56، 57 و اوایل 58 را نگاه کنید، کاملا مشهود است که یک جنگ خانمانسوز بر تفکر پهلوی ایجاد شد که قالب این تفکر را مردم مدیریت می کردند و باور اجتماعی شده بود که اسلام می تواند و می خواهد که حجاب را به عنوان یک پایه مبانی فکری در جامعه حاکم کند و مردم هم با جان و دل پذیرفتند.

 

حجت الاسلام میرمرشدی با بیان اینکه به وقوع پیوستن سه اتفاق ناگوار باعث دگرگونی مسئله حجاب شد، تصریح کرد: از سال های 59 تا 67 آرام آرام یک دوگانگی در رفتارهای جامعه نمود پیدا کرد، تفکری که طرفداری از لیبرالیسم را دنبال می کرد بر مدیریت و ابعاد مختلف کشور حاکم شد و بعضی از عناصر نوکیسه های اقتصادی در همان بحران جنگ در کشور شکل گرفتند که با استفاده از موقعیت دفاع مقدس ، شرایط حاکم بر کشور و رانت هایی که در اختیارشان بود، توانستند ابعاد مختلفی از انحرافات فکری و عملی را وارد این سرزمین کنند.

  

این استاد دانشگاه گفت: همچنین سخنرانی برخی از مسولان در مورد حجاب ،موجب ایجاد زمینه های بی اعتمادی و سوءظن نسبت به اندیشه ها و افکار ارایه شده توسط نخبگان کشور شد و به مرور مشاهده کردیم که روسری های رنگی جایگزین مقنعه ها و چادرهای مشکی شدند.

  

این استاد حوزه ادامه داد: تفاوت در اظهار نظر در مبانی اسلامی و دینی توسط بعضی از اندیشمندانی که خط دهنده بر افکار عمومی جامعه بودند یک چندگانگی در حجاب به وجود آوردند به گونه ای که بعضی ها بر حجاب برتر تاکید داشتند و برخی هم حجاب را مانتو می دانستند.

 

عدم مدیریت صحیح برخی مسولان، عامل بدحجابی در جامعه بود

حجت الاسلام میرمرشدی در ادامه خاطرنشان کرد: وقتی مسئولان و اندیشمندان یک جامعه در خستگی فرهنگی دچار یک اشتباه تاکتیکی شوند و نتوانند جامعه را به طور صحیح و درست مدیریت کنند، افکار عمومی دچار یک تزلزل فکری می شود، بنابراین بخشی از این بدحجابی امروز جامعه به رانت خواران و نوکیسگان و بخشی هم به مدیران فرهنگی که خط نادرست به جامعه القا کردند، برمی گردند.

 

وی با اشاره به عامل دیگر بدحجابی در جامعه اظهار کرد: ما بعد از جنگ تحمیلی یعنی از سال 58 یا 75 شاهد یک نوع تسامح و تساهل بر رفتارهای اجتماعی بودیم و بعضی ها هم بدشان نمی آمد که این مسئله را مدیریت کنند.

 

فروشگاه های شهروند و رفاه از عوامل بدحجابی و ابتذال فرهنگی در جامعه

این استاد دانشگاه ایجاد فروشگاه های شهروند و رفاه در جامعه را از دیگر عوامل بدحجابی و ابتذال فرهنگی در جامعه عنوان کرد و افزود: زمانی که آقای کرباسچی شهردار وقت تهران بودند. یکی از همکاران وی در دادگاه علنی ابراز کردند که ایجاد فروشگاه های شهروند و رفاه بستری برای زمینه سازی ابتذال فرهنگی در جامعه بود بعد استناد آوردند، برای اینکه مدیران ما پس از بازگشت از کشورهای اروپایی تصمیم به راه اندازی این فروشگاه ها در کشور شدند. دستور هم این بود که در بدو ورود کلیه این فروشگاه ها ،لوازم مربوط به خانم ها در معرض دید و فروش گذاشته شوند از همین جا فرهنگ بی حیایی و فرهنگ کنار زدن حجاب درونی، خواسته و ناخواسته مدیریت شد.

 

این استاد حوزه با بیان اینکه در دوره ای جامعه ما با ترویج بی حیایی، رواج تفکر حیازدگی و شکستن حریم های معنوی درونی روبرو شد، گفت: وقتی جامعه از درون تهی شود ، مردم اعتقادات سابق خود را نپذیرند و همچنین از سنت های خود فاصله بگیرند، آرام آرام باورهای گذشته در درونشان زنده می شود همان طور که در قرآن کریم نیز به بازگشت جاهلیت اشاره شده است.

 

وی برگشت به باورها و ارزش های دینی را مهمترین عامل در بهبود وضعیت حجاب جامعه عنوان کرد و افزود: برگشت به حیا عامل دیگر در بهبود وضعیت حجاب است.

 

شبکه های اجتماعی موبایل عاملی مهم در ترویج بی حیایی و بد حجابی در جامعه

این استاد حوزه با اشاره به ترویج بی حیایی در شبکه های اجتماعی موبایل مانند وایبر تصریح کرد: مواردی که مخاطبان در مجموعه های مختلف موبایل بدون هیچگونه معانی به یکدیگر انتقال می دهند باعث ایجاد بی حیایی و فاصله گرفتن جامعه از مبانی و ارزش های دینی می شود.

 

پایان پیام


 

کد خبر 393679

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha