نقش مهم مودت در تحکیم بنیان خانواده/حسن خلق، مهم ترین راهکار ثبات مودت

خبرگزاری شبستان: کارشناس مذهبی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در اصفهان با تاکید بر نقش مهم مودت در تحکیم بنیان خانواده گفت:در آموزه های اسلامی،حسن خلق، مهم ترین راهکار ثبات مودت است.

یزدان رضوانی، کارشناس مذهبی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در اصفهان در رابطه با نقش اخلاق در زندگی خانوادگی به خبرنگار خبرگزاری شبستان در اصفهان گفت: اسلام پیروان خود را با تأکید فراوان به خوش‌خلقی، روی باز و تبسم در خانواده و اجتماع فرا می‌خواند.


وی با اشاره به اینکه حسن خلق، به معنای نرم خویی، پاکیزه گفتاری، گشاده رویی و منش زیباست، تصریح کرد: خداوند از روی رحمت بی نهایت خود، همزمان با تشکیل خانواده، نعمت بزرگ مودت و رحمت را در میان زن و شوهر قرار می دهد تا از این مسیر بتوانند در جهت تعالی و رسیدن به تکامل و سیر الی الله گام بردارند.


وی با تاکید بر نقش مهم مودت در تحکیم بنیان خانواده افزود: با تشکیل خانواده، خداوند تنور گرم و آماده محبت و مودت را در اختیار همسران قرار می دهد، اما برای تدوام و تامین این گرما، خود همسران باید در طول زندگی با رفتار صحیح تلاش کنند.


این کارشناس علوم دینی و مذهبی ادامه داد: در آموزه های اسلامی راهکارهایی برای ثبات مودت و رحمت در بنیان خانواده بیان شده که مهم ترین آن داشتن حسن خلق است.


رضوانی گفت: طبق آیات شریفه قرآن کریم، مرد باید با حسن معاشرت با زن رفتار کند و زن نیز حسن التبهل داشته باشد.


وی با بیان اینکه حسن التبهل به معنای خوب همسرداری کردن است اظهار داشت: از مهم ترین شاخصه هایی که برای ایمان ذکر شده، داشتن اخلاق خوش و حسنه است.


مولف کتاب از من تا او ( پاسخ به مهم ترین پرسش ها در زمینه نماز) گفت: یکی از ظلم هایی که به ایمان شده آن است که برخورداری از ایمان، تنها به مسجد و نماز و روزه محدود شده، در حالی که تنها یکی از جلوه های ایمان، نماز و رورزه است.


وی گفت:اگر بخواهیم ملاک های رشد ایمان و مسلمانی فردی را بسنجیم، اخلاق مداری(مهربانی ومحبت) از مهم ترین ملاک های رشد ایمان است.


رضوانی ادامه داد:جلوه مهم ایمان، داشتن اخلاق خوش در خانواده است و امام صادق (ع) می فرماید: گمان نمی کنم در ایمان مردی افزوده بشود مگر مهربانی نسبت به همسر و فرزندانش.


وی به حکایت شهادت سعدبن معاذ اشاره کرد و افزود: هفتاد هزار فرشته در تشییع جنازه ی او شرکت کردند و وقتی مادر او گفت که بهشت گوارای وجود تو باشد، پیامبر فرمود: زود قضاوت نکن. الان قبر، سعد را فشار داد زیرا او با خانواده اش بد اخلاق بود و عذاب قبر از او برداشته نشد.


رضوانی تصریح کرد: کسی که با خانواده اش خوش اخلاق نیست، ایمانش دارای مشکل است و خوش اخلاقی در خانواده به معنای تامین و فراهم کردن امکانات و رفاه نیست، بلکه اولین شاخصه اخلاق خوب، نرم خویی و انعطاف داشتن با خانواده است.


وی با اشاره به اینکه نرم خویی عاملی بود که افراد را به پیامبر خدا(ص) جذب کرد، افزود: در حقیقت، خوى نرم پیامبر(ص) بود که دل‏ها را جذب کرد و الفت بخشید و خداوند به ایشان می فرماید به همین دلیل هم توانستی در دلها نفوذ کنی و آنها را پیرامون خود گرد آوری و در دعوت خویش موفق عمل کنی" فبما رحمه من الله لنت لهم و او کنت فظا غلیظ القلب لانفضوا من حولک" چون در پرتو رحمت و لطف خدا با آنها مهربان و نرم خو شده ای، اطرافت گرد آمدند و اگر خشن و سنگ دل بودی، هر آینه از گردت پراکنده می شدند.


رضوانی اظهار داشت: خوش گفتاری، دومین شاخص برای حسن خلق محسوب می شود و طبق آیه 83 سوره مبارکه بقره و قُولُوا لِلنّاس حُسنًا.


وی با تاکید بر اینکه گفتار باید محترمانه و با محبت باشد تا تاثیر گذاری خود را روی افراد داشته باشد، تصریح کرد: ادبیات و نحوه سخن گفتن در خانواده اگر از روی محبت و مودت و نه دستوری باشد، بر قلب افراد تاثیری غیرقابل تصور خواهد گذاشت.


این کارشناس مذهبی، خوش رویی را دیگر مشخصه حسن خلق دانست و گفت: اولین چیزی که در تعامل با دیگران مورد توجه قرار می گیرد، خوش رویی و گشاده رویی است و از رسول خدا(ص) روایت شده که فرمود: از جمله اموری که موجب محبت می‌شود، ملاقات با گشاده‌رویی است.


وی افزود: نرم خویی و مهربانی با مردم، در سیره رفتاری پیامبر(ص) فراوان به چشم می خورد و برخوردهای نرم و ملاطفت آمیز آن حضرت با دیگران، مایه قوام مناسبات اجتماعی و عنصری مهم در اصلاح جامعه بوده است.


پایان پیام/

 

کد خبر 393605

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha