صادرات سالانه 5 میلیون دلار  غذای حلال از کشور

خبرگزاری شبستان: دبیرکل موسسه جهانی حلال با بیان اینکه اکثر کشورهای جهان استاندارد حلال را به رسمیت می‌شناسند، گفت:سالانه 5 میلیون دلار غذای حلال از کشور صادر می شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از مشهد، عبدالحسین فخاری، دبیرکل موسسه جهانی حلال عصر روز گذشته (22مرداد) در مراسم افتتاح دفتر نمایندگی موسسه استاندارد حلال در مشهد، اظهار کرد: استاندارد جهانی حلال در سال 2008 میلادی در کنفرانس سازمان همکاری‌های اسلامی مطرح و پس از انجام مطالعات فراوان، در سال 2010 میلادی به تصویب رسید.


وی افزود: پس از تصویب استاندارد غذای حلال توسط سازمان همکاری‌های اسلامی، موسسه جهانی حلال فعالیت خود را به بخش‌های جدیدی از تبیین علم حلال، مقررات حلال و اخلاق حرفه ای حلال توسعه داد.


فخاری با اشاره به اینکه در حال حاضر استانداردهای حلال در بیش از هزار برند معروف صنایع غذایی ایران رعایت می شود، تصریح کرد: در حال حاضر استاندارد جهانی حلال از سوی 57 کشور مسلمان به صورت کامل مورد پذیرش قرار گرفته و اکثر کشورهای جهان نیز این استاندارد را به رسمیت می شناسند.


وی افزود: اگر برخی صنایع غذایی انطباق لازم با استانداردهای حلال را نداشته باشد، آنها را رد نمی کنیم بلکه در قالب برگزاری دوره های آموزشی ضرورتها را به آنها ارائه می کنیم تا این انطباق را در تولیدات خود انجام دهند.


دبیرکل موسسه جهانی حلال در ادامه با اشاره به میزان صادرات کنونی کشور در حوزه صادرات صنایع غذایی حلال اظهار کرد: در حال حاضر سالانه پنج میلیون دلار صادرات غذای حلال از کشور انجام می گیرد که با همین امکانات و شرایط موجود امکان ظرفیت 30 میلیارد دلار صادرات حلال از ایران وجود دارد که اگر حمایت و تشویق های صورت گیرد، این رقم تا 100 میلیارد دلار هم قابل افزایش است.


وی افزود: فرهنگ سازی و توسعه آموزش‌های مربوط به استاندارد حلال نه تنها در بین تولیدکنندگان بلکه در میان اقشار مختلف مردم ضروری است و باید در دستور کار قرار گیرد.


فخاری خاطرنشان کرد: امروز نمایندگی های موسسه جهانی حلال در قطب‌های صنعتی همچون تهران، اصفهان، خراسان رضوی ایجاد شده و از طریق این دفاتر تمامی کارخانجات با استانداردهای حلال انطباق می یابند.


فخاری ادامه داد: طی هشت سال گذشته که این موسسه در ایران فعال شده است اقدامات موثری در گسترش تجارت حلال برداشته که نخستین آن انطباق برندهای عمده صنایع غذایی ایران با این استاندارد است.


وی افزود: علاوه بر آن در حوزه آموزش و تربیت ارزیاب هم تاکنون 9 دوره مختلف برگزار شده که در دو مقطع آشنایی با استاندارد حلال و تربیت ارزیاب اجرا شده است.


دبیرکل موسسه جهانی حلال برنامه ریزی و انجام مقدمات ایجاد کنسرسیوم صادراتی حلال در بخشهای مختلف و محصولات متعددد را نیز از جمله تلاشهایی عنوان کرد.


وی خاطرنشان کرد: همچنین موسسه حلال جهانی دارای دو کمیته فقهی و علمی است که آن را در امر مبانی حلال از نظر انطباق با موازین شرعی و روشهای علمی کمک می کنند.
 

پایان پیام/

کد خبر 393341

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha