طراحی دروغ سنج برای شبکه های اجتماعی

خبرگزاری شبستان: سلیمی معتقد است شکل گیری رسانه های اجتماعی زمینه انقلاب رسانه های اجتماعی را فراهم کرد که این امر ناشی از روزنامه نگاری اجتماعی است.

به گزارش خبرنگار شبستان، نشست تخصصی خبررسانی در شبکه های اجتماعی امروز چهارشنبه 22 مرداد با حضور الهام باقری، دکتر حسین امامی، مریم سلیمی، سلطانی‌ فر در دفتر مطالعات و برنامه ریزی رسانه ها برگزار شد.

 

مریم سلیمی در این نشست گفت: قبلا گفته می شد که تصاویر انقلاب را می شود بر صفحه تلویزیون مشاهده کرد اما در حال حاضر رویدادهای مهم را می توان بر روی شبکه های اجتماعی داشت. اخبار مربوط به کشته شدن بن لادن را قبل از رسانه های خبری توئیتر منتشر کرد.

 

سلیمی با بیان اینکه در حال حاضر جریان اطلاع رسانی به سرعت در شبکه های اجتماعی در حال شکل گیری است، عنوان کرد: این سرعت روزنامه نگاران را به خستگی رسانده است و جنبش خبررسانی آهسته را فراهم کرده است.

 

وی تصریح کرد: ممکن است نقص اطلاعات و فضای موجود در شبکه های اجتماعی به خاطر محدودیت در استفاده از واژه ها به اصل خبر لطمه بزند که این امر باعث زحمت روزنامه نگاران می شود که اخبار مبتنی بر شایعات را به اصطلاح جمع کنند.

 

سلیمی با بیان اینکه دو نگاه متفاوت به شبکه های اجتماعی وجود دارد، اظهار داشت: یک نگاه این شبکه ها را لازمه عصر حاضر می داند و آنها را تأیید می کند اما نگاه دیگر که متمایل به جنبش خبر آهسته است با این شبکه ها مخالف است زیرا در تلاش است از سرعت بکاهد و صداقت، جامعیت و مانعیت در خبر را منتقل کند.

 

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر نمی توان شبکه های اجتماعی را نادیده گرفت، خاطرنشان کرد: شرایط موجود باعث تعامل رسانه های جمعی با شبکه های اجتماعی شده است و این تعامل طوری شده که روزنامه نگاران در برخی از مواقع اطلاعاتی را از کانال شبکه های اجتماعی استفاده می کنند و به هر حال این رفت و برگشت بین شبکه های اجتماعی و رسانه های خبری وجود دارد.

 

سلیمی معتقد است شکل گیری رسانه های اجتماعی زمینه ای را فراهم کرده که امروز با انقلاب رسانه های اجتماعی مواجه هستیم که این ناشی از روزنامه نگاری اجتماعی است.

 

وی ادامه داد: روزنامه نگاران اجتماعی برای تولید محتوا از شبکه های اجتماعی استفاده می کنند و البته بیشتر از محتویات این شبکه ها استفاده می کنند. شکل گیری شبکه های اجتماعی به معنی مرگ روزنامه ها نیست بلکه شکل گیری شکل جدیدی از رسانه هاست.

 

وی در مورد آینده روزنامه نگاری اظهار داشت: اینکه روزنامه نگاری به چه سمتی می رود بستگی به این دارد که دستگاه های ارتباطی دچار چه تحولاتی خواهند شد به هر حال اگر تا دیروز روزنامه نگاری در اختیار کسانی بود که صاحب قدرت بودند الان دیگر قصه تغییر کرده است.

 

سلیمی در مورد شایعه سازی در اخبار و رسانه ها گفت: برای تشخیص شایعات در شبکه های اجتماعی دروغ سنجی طراحی شده است که مشخص می کند آن شبکه مورد نظر چقدر در شایعه سازی دخیل است.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 393071

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha