ابوالفضل غلامی پیشکسوت و داور بین المللی مسابقات قرآنی در گفتگو با خبرگزاری شبستان در قم، اظهار داشت: بر اساس آیات و روایات مسجد بهترین محل آموزش قرآن است.
مساجد برای قرآن ساخته شده اند / اهمیّت مسجد با موسسات قرآنی و فرهنگی قابل مقایسه نیست
وی با اشاره به این روایت نبی اکرم(ص) که فرمود:" مساجد برای قرآن ساخته شده اند"، بیان داشت: در قرآن کریم همه مباحث اعتقادی، اخلاقی، آدابی و اجتماعی به چشم می خورد، اگر بتوانیم مکانیزمی ایجاد کنیم که فعالیت های قرآنی مساجد و اماکن متبرکه نهادینه شود با کمترین هزینه به هدف خود در زمینه توجه مردم به قرآن کریم دست پیدا کرده ایم.
غلامی تاکید کرد: شرافت مکان موضوعی است که اهمیّت فراوانی دارد، ارزش و اهمیّت مساجد با منازل و موسسات فرهنگی و قرآنی قابل قیاس نیست، انسان در مسجد حضور قلب و نشاط بیشتری دارد.
حفظ قرآن در یک بستر جمعی اتفاق می افتد
وی با بیان این که حفظ قرآن از جمله کارهایی ست که در بستر یک حرکت جمعی اتفاق می افتد، عنوان داشت: حفظ قرآن تلاش زیادی می خواهد و امکان حفظ همه آیات قرآن به صورت انفرادی کم است.
داور بین المللی قرآن کریم یادآور شد: اگر کسی به هر دلیلی نمی تواند بیاید مسجد باید بر اساس شرایطی که دارد تا هر جایی که می تواند برای حفظ و درک قرآن تلاش کند، تلاوت و حفظ قرآن در منزل هم خوب است و موجب نورانی شدن منزل می شود.
غلامی افزود: یکی دیگر از مزایای حفظ و تلاوت قرآن در منزل مشارکت دیگران و ایجاد انگیزه برای حفظ قرآن در بین اعضای خانواده است.
وی با اشاره به تاثیرات مادی و معنوی وسیع حفظ و ارتباط با قرآن، ابراز داشت:یکی از آثار مثبت حفظ قرآن این است که معمولا قاری تا حدودی با معانی آیات آشنا می شود و در مسائل مختلف قدرت بازدارندگی را برای وی ایجاد می کند، به عنوان مثال در هنگام غیبت به یاد آیه غیبت می افتد و از انجام آن خود داری می کند.
قرآن در انسان خود مراقبتی ایجاد می کند
غلامی خاطرنشان کرد: بر اساس آیات قرآن کریم، قرآن در انسان خودمراقبتی ایجاد می کند، انسانی که قران را در سینه خود دارد به آن استشهاد می کند، هرگاه دیده می شود حقی در حال ضایع شدن است حافظ و قاری قرآن ناخودآگاه آیه ای از قرآن را تلاوت می کند که موجب تاثیر و بازدارندگی درعامل تضییع حق است.
قرآن دعوت به خوبی هاست و جامعه را پالایش می کند / خواندن بدون فهم قرآن بزرگترین ظلم به این کتاب است
وی ادامه داد: قرآن دعوت به خوبی هاست و جامعه را پالایش می کند، دور کردن جامعه از رذایل اخلاقی تنها با قرآن محقق می شود و برای این که انگیزه کافی را برای اهتمام به حفظ و تلاوت قرآن ایجاد کنیم ابتدا باید در جامعه احساس نیاز به قرآن بوجود آوریم.
پیشکسوت قرآنی کشور اظهار داشت: اگر جامعه نسبت به قرآن احساس نیاز پیدا کند برای برطرف کردن نیاز خود تلاش می کند، یکی از علت های عدم نیاز عدم برقراری ارتباط مردم با قرآن کریم است، ما قرآن را ختم می کنیم اما نمی توانیم با معانی والای آن ارتباط برقرار کنیم، مهجوریت قرآن همین است که آن را بدون فهم می خوانیم و این بزرگترین ظلم به قرآن است.
غلامی تصریح کرد: خداوند متعال منبع فیض و رحمت است، به همین نوع قرآن خواندن ما هم اجر می دهد، اما حیف است در زمینه درک معانی والای این کتاب ارزشمند تلاشی نکنیم.
ضرورتی ندارد حفظ قرآن ترتیبی باشد / لزوم توجه به حفظ موضوعی قرآن کریم
وی بیان داشت: در زمینه حفظ لزومی ندارد همه مردم را به حفظ ترتیبی ارجاع دهیم، حفظ قرآن باید به گونه های مختلفی انجام پذیرد و مطابق وقت و ظرفیت افراد باشد، به عنوان مثال حفظ موضوعی می تواند یکی از راهکارهای مناسب حفظ قرآن برای قشرهای گوناگون باشد.
غلامی افزود: کارمندان و مسولان دستگاه ها می توانند نسبت به آیاتی که در زمینه خدمت رسانی به مردم است اهتمام داشته باشند و دانش آموزان نیز برای حفظ آیاتی که مربوط به تحصیل و علم آموزی است تلاش کنند.
وی با بیان این که باید مسئله حفظ موضوعی مورد توجه قرار گیرد، یادآور شد: یکی از مسائلی که در زمینه حفظ قرآن کریم موجب ایجاد انگیزه می شود تشویق است، مرحوم آیت الله اشتهاردی می گفتند وقتی می خواهید فرزند بیمار خود را نزد دکتر ببرید به او وعده ای خرید چیزی را می دهید که او را راضی کنید همراهتان بیاید، این تشویق است و کودک را با شما همراه می کند.
غلامی در پایان گفت: وقتی افراد تشویق شدند بیایند آیات قرآن را حفظ کنند، بعد از این کار احساس رضایتی در وجودشان به وجود می آید که موجب می شود خودشان آنچه از قرآن دارند را حفظ، تثبیت و توسعه بخشند.
پایان پیام/
نظر شما