به گزارش خبرگزاری شبستان، سید علی مرعشی، رییس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر در همایش پزشکان حج تمتع سال 93 گفت: با همکاری سازمان حج و زیارت و با انجام مطالعات و پژوهش های بسیار در مرکز پزشکی حج و زیارت موفق به انجام تغییرات عمده ای در طرح های اجرایی مناسک حج سال جاری شده ایم که با تمام توان درصدد اجرایی کردن آنها و برطرف کردن مشکلات هستیم.
وی با اشاره به اعزام 280 پزشک به حج تمتع گفت: در موسم حج 7 درمانگاه شبانه روزی رایگان در مکه ومدینه به بانوان زائر خدمات پزشمی ارائه خواهند کرد.
وی در توضیح تغییرات انجام گرفته گفت: به عنوان مثال فعالیت های پزشکی حج در سال های قبل در قالب "پزشک کاروان" انجام میشد که با بررسی های صورت گرفته این طرح کنار گذاشته شد و پزشک مجموعه خدمات درمانی و بهداشتی در ایام حج را اجرایی خواهیم کرد. به طوری که برای 456 کاروان، 280 پزشک مجموعه در نظر گرفتهایم.
مرعشی در ادامه به تغییرات ایجاد شده در خصوص مباحث مرتبط با حجاج زنان و تسهیلات ویژه اختصاص یافته به آنان در موسم حج اشاره کرد و افزود: با توجه به آنکه هر ساله به طور تقریبی نیمی از جمعیت حجاج را زنان تشکیل می دهند، در نظر گرفتیم به جهت دسترسی سریع و آسان بانوان به پزشک، 60 پزشک زن را به عنوان زائر در هتل های مکه و مدینه مستقر کنیم.
وی ادامه بیان کرد: در سال جاری تمهیداتی در نظر گرفته شده است تا 5 درمانگاه شبانه روزی، ویژه ارائه خدمات به بانوان در مکه مکرمه و 2 درمانگاه شبانه روزی در مدینه منوره به فعالیت درمانی بانوان اختصاص پیدا کند. همچنین به ازای هر مجموعهای که بیش از 700 زائر داشته باشد، پزشک زن درآن مجموعه حضور خواهد داشت.
مرعشی با اشاره به اینکه یکی از مسئولیت های پزشکان مرکز، معاینه متقاضیان اعزام به حج می باشد اعلام کرد: به جهت کنترل و شناسایی بیماری ها، زائران قبل از اعزام مورد معاینه قرار می گیرند که از 60 هزار زائر معاینه شده، 20 درصد دارای فشار خون، 13 درصد بیمار دیابتی و 33 درصد قند بالای 100 دارند که مسئولیت پزشکان را برای توجیه زائران در خصوص رژیم غذایی مناسب بیشتر میکند.
وى با تاکید بر این که تامین سلامت زائران در درجه نخست بر عهده پزشکان است، گفت: زائران مصرف کننده داروهاى خاص باید به اندازه کافى داروهاى خود را به همراه خود داشته باشند و مرکز پزشکی حج و زیارت تنها در موارد خاص داروهای کمیاب و تخصصی را به صورت محدود در اختیار زائران قرار می دهد.
وی با بیان اینکه تا کنون 103 تن دارو برای موسم حج به عربستان فرستاده شده است گفت: غالب داروهای ارسال شده داروهای عمومی و مورد نیاز بیماری های مرتبط با موسم حج می باشد.
گفتنی است در حج امسال 64 هزار زائر ایرانی در قالب 451 کاروان به زیارت خانه خدا مشرف میشوند که از این تعداد 61 هزار و 500 نفر زائر و دو هزار و 500 نفر نیز عوامل اجرایی، روحانیون، مدیران و معینههای کاروانها هستند و عملیات اعزام زائران از 14 شهریور ماه آغاز و تا ششم آبان ماه ادامه خواهد داشت.
پایان پیام/
نظر شما