همگرایی؛ نقطه مشترک تشکل های مطبوعاتی آذربایجان شرقی

خبرگزاری شبستان: تشکل های مطبوعاتی استان آذربایجان شرقی در جهت پیگیری مطالبات خبرنگاران و اصحاب رسانه به نقطه مشترکی در همگرایی رسیده اند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از تبریز، خبرنگاران، با چشم بینا و تلاش های شبانه روزی، مشکلات و مطالبات اقشار مختلف مردم جامعه را در طول سال در رسانه ها پیگیری می کنند. اما روز خبرنگار که فرا می رسد، کمبودها و دردها و رنج های خودشان سر باز می کند و شاید فرصتی برای عرضه آن پیدا کنند.


فعالیت خانه مطبوعات، انجمن صنفی روزنامه نگاران، انجمن مدیران مسئول مطبوعات و سایر تشکل هایی که در عرصه مطبوعات شکل گرفته اند، می توانند مطالبات و مشکلات خبرنگاران را مورد بحث و بررسی قرار داده و راهکاری برای تحقق آن بیابند؛ اما در این بین، مهم ترین مساله ای که شاید حلقه گمشده بسیاری از این تشکل ها در بیشتر استان ها باشد، هماهنگی و همگرایی بین این مجموعه هاست.


خوشبختانه در مراسم روز خبرنگار امسال، شاهد این هماهنگی بین خانه مطبوعات، انجمن صنفی روزنامه نگاران و انجمن مدیران مسئول مطبوعات استان آذربایجان شرقی در برگزاری و طرح مطالبه ها و مشکلات خبرنگاران بودیم. در این گزارش در گفتگو با مدیران و مسئولان این تشکل ها، این مساله را مورد پرسش قرار دادیم.


پختگی تشکل های مطبوعاتی آذربایجان شرقی
عارف گوزلی، مدیرخانه مطبوعات استان آذربایجان شرقی، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در تبریز، تصریح کرد: مراسم روز خبرنگار امسال ممکن است عیب و ایرادها و کمبودهایی نیز داشته باشد، اما از این لحاظ که تشکل ها در برگزاری آن صاحب نظر و هماهنگ بودند، نقطه قوت و مثبتی بود که شاهد همگرایی بین این تشکل ها بودیم.


وی افزود: شاید بسیاری از مطالبات خبرنگاران پشت تریبون مطرح نشود، اما برخی مطالبات اصلی مثل مسکن خبرنگاران که از سال های گذشته پیگیری می شد، در مراسم روز خبرنگار مطرح شد، همچنین برخی مسایل صنفی نیز توسط سایر تشکل ها عنوان شد.


این فعال عرصه مطبوعات و رسانه در ادامه با اشاره به اینکه درباره هدف گذاری شعار سال در مراسم روز خبرنگار صحبتی به میان نیامد، اظهار داشت: مراسم روز خبرنگار فرصتی بود تا خبرنگاران در حضور مسئولان، هدف گذاری در عرصه مطبوعات در موضوع شعار سال را در کنار مسایل صنفی مورد بحث و بررسی قرار دهند که چنین اتفاقی نیفتاد.


مدیرخانه مطبوعات استان آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه خبرنگاران رسالت سنگینی بر دوش دارند، عنوان کرد: اگر 400 خبرنگار حاضر در مراسم روز خبرنگار، هر کدام روزانه یک پیام و موضوع فرهنگی را مورد بررسی قرار دهند، شاهد تغییر و تحول عظیمی در عرصه فرهنگ استان خواهیم بود که متاسفانه این دغدغه و رسالت توسط برخی خبرنگاران نادیده گرفته شده است.


وی همچنین با مثبت ارزیابی کردن همگرایی تشکل های مطبوعاتی استان آذربایجان شرقی گفت: هیأت مدیره های خانه مطبوعات، انجمن صنفی روزنامه نگاران و انجمن مدیران مسئول مطبوعات استان همگرایی خوبی دارند و در طول سال درباره رویدادها و موضوعات مختلف بحث و اظهارنظر می کنند.


گوزلی تاکید کرد: پختگی لازم در تشکل های عرصه مطبوعات استان آذربایجان شرقی شکل گرفته است.


مدیرخانه مطبوعات استان آذربایجان شرقی در بخش پایانی سخنان خود به برنامه های این خانه اشاره کرد و اظهار داشت: در گذشته مساله بیمه خبرنگاران را پیگیری کردیم که بیش از 200 نفر در صندوق هنرمندان و خبرنگاران بیمه شدند.


وی ادامه داد: مساله مسکن خبرنگاران نیز در دست اقدام است که تاکنون 107 نفر از اعضای خانه مطبوعات ثبت نام کردند و این سهمیه به 130 نفر افزایش پیدا کرده است.


گوزلی همچنین از برگزاری دوره مقدماتی و پیشرفته روزنامه نگاری در شهریورماه امسال خبر داد.


برگزاری نمایشگاه مطبوعات در کنار نمایشگاه کتاب، جشنواره مطبوعات شمالغرب کشور و تشکل مجمع عمومی در پی تغییر اساسنامه خانه مطبوعات را از اهم برنامه های پیش روی خانه مطبوعات برشمرد.


هماهنگی تشکل های مطبوعاتی در پیگیری مطالبات خبرنگاران

وحید زینالی، رئیس انجمن صنفی روزنامه نگاران استان آذربایجان شرقی، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در تبریز، با ارزیابی مراسم روز خبرنگار ابراز داشت: مراسم روز خبرنگار امسال متفاوت از سال های گذشته بود و همکاران راضی تر بودند، چرا که همکاری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، استانداری و انجمن صنفی و خانه مطبوعات و انجمن مدیران مسئول مطبوعات استان هماهنگ بود و این مراسم نویدی برای سال های آتی بود که شاهد اجرای برنامه های بهتری باشیم.


وی با اشاره به اینکه هر کدام از نمایندگان سه تشکل خبرنگاران و روزنامه نگاران در مراسم روز خبرنگار به بیان مطالبات پرداختند، اظهار داشت: این نشان دهنده هماهنگی بین این نهادها بود که هر کدام یک یا چند محور را بیان کردند، خانه مطبوعات بحث جشنواره مطبوعات، انجمن صنفی روزنامه نگاران موزه مطبوعات و انجمن مدیران مسئول مطبوعات استان نیز مساله تهدیدات و فشارهایی که علیه خبرنگاران صورت می گیرد را مورد مطالبه قرار دادند.


زینالی تاکید کرد: خوشبختانه در استان آذربایجان شرقی، خانه مطبوعات، انجمن صنفی روزنامه نگاران و انجمن مدیران مسئول در اکثر برنامه ها هماهنگ شده جلو می روند.


رئیس انجمن صنفی روزنامه نگاران استان آذربایجان شرقی در ادامه تصریح کرد: خوشبختانه چیزی که در استان ما وجود دارد این است که در تحقق مطالبات خبرنگاران، به علت کم توجهی مسئولان، کمی عقب مانده ایم اما اختلافی بین نهادها و انجمن های مرتبط با خبرنگاران استان وجود ندارد.


وی با تاکید بر ضرورت راه اندازی موزه مطبوعات استان آذربایجان شرقی گفت: تاکید ما بر این است که فعالیت مطبوعات و خبرنگاران استان در موزه مطبوعات بایگانی شود، نبود موزه مطبوعات بزرگ ترین لطمه است چرا که نمی توانیم به نسل آینده بگوییم که چه فعالیت هایی در عرصه مطبوعات شکل گرفته است.


زینالی ادامه داد: موزه مطبوعات علاوه بر معرفی فعالیت های مطبوعات، پاتوقی برای انجمن های خبرنگاران خواهد بود که از اجاره نشینی رهایی پیدا کنند.


رئیس انجمن صنفی روزنامه نگاران استان آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه برخی از آثار مطبوعات استان در کتابخانه ملی حفظ می شود، اظهار داشت: قول داده بودیم موزه مطبوعات امسال راه اندازی شود، اما به علت کمبود اعتبارات میراث فرهنگی، علیرغم پیشرفت 70 درصدی محقق نشد، اما این موزه را تا سال آینده راه اندازی می کنیم.


وی در پایان از اجرای طرح رتبه بندی خبرنگاران خبر داد و عنوان کرد: طرح رتبه بندی خبرنگاران را نیز در دستور کار داریم و در کنار آن، تسهیلات رفاهی و مسکن خبرنگاران را نیز پیگیری می کنیم.


تشکل های مطبوعاتی تعامل سازنده ای با هم دارند
محمدحسین حسینی، رئیس اداره مطبوعات و تبلیغات اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان شرقی نیز به خبرنگار خبرگزاری شبستان در تبریز گفت: مراسم روز خبرنگار امسال پربارتر بود، چراکه با همکاری استانداری، خانه مطبوعات و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان برگزار شد و اکثر خبرنگاران و مدیران مسئول و انجمن های صنفی در این برنامه حضور و مشارکت داشتند.


وی افزود: حضور استاندار آذربایجان شرقی و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در این مراسم باعث شد خبرنگاران رودررو به بیان مشکلات بپردازند که به همه مطالبات و پرسش ها پاسخ و دستور پیگیری دادند.


حسینی با اشاره به مهم ترین مشکلات خبرنگاران استانی اظهار داشت: در سایت سمان که توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی راه اندازی شده، نظر ادارات استانی لحاظ نشده و همین باعث شده که برخی افراد که خبرنگار نیستند در این سایت عضو شوند، که اگر این سایت بومی شود، با پالایشی که صورت می گیرد اسامی خبرنگاران واقعی تر در این سایت ثبت خواهد شد.


رئیس اداره مطبوعات و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان شرقی در ادامه با اشاره به تعامل تشکل های مطبوعاتی استان ابراز داشت: آذربایجان شرقی تنها استانی است که هم تشکل های مطبوعاتی آن فعال هستند و هم تعامل خوبی با یکدیگر دارند.


وی ادامه داد: ساماندهی خبرنگاران با همکاری این انجمن ها و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام شد و مراسم و برنامه هایی مرتبط با خبرنگاران که در استان برگزار می شود، با همکاری این تشکل ها صورت می گیرد.


هدف تشکل های مطبوعاتی یکی است
همچنین سید رضا علوی، رئیس هیات مدیره انجمن مدیران مسئول مطبوعات استان آذربایجان شرقی، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: مراسم روز خبرنگار امسال بهتر از سال های گذشته بود، چرا که مسئولان حاضر در این مراسم، در سال های گذشته به مطالبات خبرنگاران توجه نمی کردند، هر چند امیدواریم فواید این مراسم در آینده دیده شود.


وی با بیان اینکه مطالبات خبرنگاران بسیار زیاد است که متاسفانه سال ها روی هم انباشته شده و حل نشده است، عنوان کرد: نمایندگان سه تشکل صنفی مطبوعاتی در این مراسم مطالبات خود را بیان کردند و مطالبی که توسط تشکل ها در مراسم روز خبرنگار بیان شد به هم مرتبط بود و هر کدام در حوزه کاری و فعالیت خبرنگاران قرار داشت.


علوی همچنین با اشاره به اینکه هدف فعالیت تشکل های مطبوعاتی یکی است، گفت: هیات مدیره این تشکل ها در طول روزها و هفته ها و ماه های سال با هم ارتباط دارند.


وی در ادامه با اشاره به برنامه های پیش روی این انجمن ابراز داشت: انجمن مدیران مسئول مطبوعات استان در مقایسه با سایر تشکل های مطبوعاتی استان، فعالیت کمی دارد که یکی از دغدغه های این انجمن این است که فعالیت ما افزایش پیدا کند.


علوی افزود: سال گذشته زمینی با همکاری شورای اسلامی شهر به این انجمن اختصاص پیدا کرده بود که محقق نشد که امسال پیگیر آن هستیم.


رئیس هیات مدیره انجمن مدیران مسئول مطبوعات استان آذربایجان شرقی با انتقاد از توزیع نابسمان نشریات استان تصریح کرد: هنوز به نتیجه ای در این مورد نرسیدیم که باید با همکاری سایر تشکل ها وضع نابسمان توزیع نشریه ها بهبود پیدا کند که یکی از دغدغه های روزنامه نگاران است.


وی ساماندهی دکه های مطبوعاتی استان را از دیگر برنامه هایی دانست که در دستور کار انجمن مدیران مسئول مطبوعات استان آذربایجان شرقی قرار دارد.


گزارش: بیت اله احمدی


پایان پیام/
 

کد خبر 392528

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha