به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد و به نقل از پایگاه اطلاعرسانی شهرداری مشهد، سیدحامد حسینی، مدیربرنامهریزی و نظارت بر امور اقتصادی شهرداری مشهد با اعلام این خبر اظهار کرد: بودجه حوزه اقتصادی شهرداری مشهد در سال جاری بالغ بر 87 هزار میلیارد ریال است که 39 هزار میلیارد ریال در بودجه اصلی و 48 هزار میلیارد ریال نیز در تبصرهها گنجانده شده است.
وی افزود: علاوه بر این مبلغ 3 هزار میلیارد ریال خط اعتباری نیز برای انجام فعالیتهای زیرساختی از قبیل ساخت پارکینگ ایجاد شده است.
60 بسته سرمایهگذاری در مراحل نهایی ارسال به شورای اسلامی شهر
مدیربرنامهریزی و نظارت بر امور اقتصادی شهرداری مشهد تصریح کرد: در همین راستا و با انتقال مجموعه مدیریت املاک به حوزه معاونت اقتصادی، 1380 میلیارد ریال بودجه این حوزه نیز با موافقت شهردار مشهد، به بودجه معاونت اقتصادی در سال 93 افزوده شده است.
حسینی در تشریح فعالیتهای 4 ماهه معاونت اقتصادی شهرداری مشهد گفت: دستورالعملهای سرمایهگذاری و مشارکت که با هدف شفافسازی، تسهیل و تسریع در سرمایهگذاری و مشارکت در پروژههای شهری تدوین شد در خردادماه سال جاری به تصویب شورای اسلامی شهر رسیده و مبنای استفاده از توان بخش خصوصی در مشاوره، مدیریت طرح و سرمایهگذاری قرار گرفت.
وی به کاهش فرآیند سرمایهگذاری و مشارکت به کمتر از دو ماه براساس این دستورالعمل اشاره کرد و عنوان داشت: تدوین 130 بسته سرمایهگذاری طی سال جاری در دستور کار این معاونت قرار دارد که در همین راستا تاکنون حدود 60 بسته شامل سرمایهگذاری در بافتهای فرسوده در مرحله نهایی شدن برای ارسال به شورای اسلامی شهراست.
تهیه بسته سرمایهگذاری برای 69 پروژه زیرساختی شهر
مدیربرنامهریزی و نظارت بر امور اقتصادی شهرداری مشهد ادامه داد: این بستههای سرمایهگذاری پس از بررسیهای دقیق فنی، شهرسازی، اقتصادی و فرهنگی در کمیته تعریف پروژه، به تصویب کمیته فنی و نظارت بر تعریف پروژههای سرمایهگذاری رسیده و لایحه هر پروژه به صورت بینام تنظیم و به شورای اسلامی شهر ارسال میشود.
حسینی افزود: بنا داریم پس از تصویب پروژهها در شورای اسلامی شهر، اقدام به فراخوان جذب سرمایهگذار نماییم که برای انجام این مهم، مشخصات کامل بستههای سرمایهگذاری بر روی سایت این معاونت قرار میگیرد و سرمایهگذارانی که قبلا در این سایت ثبتنام کردهاند میتوانند اقدام به پیشنهاد مشارکت دهند.
وی یکی از سیاستهای جدید معاونت اقتصادی شهرداری مشهد را استفاده از توان و نقدینگی بخش خصوصی در اجرای پروژههای زیرساختی اعلام و خاطرنشان ساخت: در همین راستا 127 پروژه شناسایی شده است که برای 69 پروژه اولویتدار، بسته سرمایهگذاری تهیه خواهد شد.
شناسنامه شاخصهای عملیاتی میان مدت حوزه اقتصادی تا سال 96تهیه می شود
مدیربرنامهریزی و نظارت بر امور اقتصادی شهرداری مشهد گفت: مطالعات مربوط به برون سپاری اجرا و بهرهبرداری خط 3 بی آر تی، تدوین بستههای سرمایهگذاری پارک ملی چهلبازه، پارک خورشید، پارک بهار و سایر پروژههای مهم دیگر در این حوزه توسط مرکز طراحی و مطالعات پروژههای شهری انجام شده است و در حال گذراندن مراحل نهایی برای ارسال به شورای اسلامی شهر است.
حسینی یکی از اقدامات انجام شده این معاونت در چهار ماهه اول سال جاری را تهیه و پایش شاخصهای عملیاتی در حوزه اقتصادی دانست و ادامه داد: شناسنامه شاخصهای عملیاتی میان مدت حوزه اقتصادی تا سال 96، شامل مفاهیم، تعاریف، متغییرهای تاثیرگذار و اهداف کمی با هماهنگی معاونت برنامهریزی و توسعه تدوین شده است که با تصویب شورای اسلامی شهر، مبنای برنامهریزی و بودجه بندی سالانه معاونت اقتصادی قرار خواهد گرفت.
انتشار 3000 میلیارد تومان اوراق مشارکت و اوراق صکوک توسط شهرداری مشهد در سال جاری
وی اظهار کرد: در فصل بهار سال جاری اقدام به انتشار 500 میلیارد تومان اوراق مشارکت خط 2 قطار شهری کردیم؛ در بودجه پیشبینی شده خط 3 نیز به همین میزان اوراق مشارکت انتشار خواهد یافت.
مدیربرنامهریزی و نظارت بر امور اقتصادی شهرداری مشهد تصریح کرد: شهرداری مشهد برای اولین بار در میان شهرداریهای کشور در سال 93 اقدام به انتشار 400 میلیارد تومان اوراق صکوک می کند که مجوزهای لازم از سوی شورای اسلامی شهر مشهد و بانک مرکزی اخذ شده و مراحل اداری انتشار در حال انجام است.
حسینی با اشاره به پیش بینی صورت گرفته در اصل بودجه سال جاری شهرداری مشهد برای انتشار یک هزار و 50 میلیارد تومان اوراق مشارکت برای احیا، بازسازی و نوسازی بافتهای فرسوده، ادامه داد: در تبصرههای بودجه سال 93 شهرداری مشهد نیز پیش بینی لازم برای انتشار یک هزار و 50 میلیارد تومان اوراق مشارکت جهت تامین مالی پروژههای سرمایهگذاری صورت گرفته است.
وی گفت: یکی دیگر از فعالیتهای مهم حوزه اقتصادی، اجرای کمربند جنوبی و انتقال پادگانهای نظامی و انتظامی از محدوده شهر است که به طور جدی و با همکاری نهادهای مرتبط دنبال میشود و شاهد پیشرفتهای خوبی در این زمینه هستیم.
برنامه ریزی برای استفاده از ظرفیت سیستم بانکی در راستای تشکیل بانک زمین
مدیربرنامهریزی و نظارت بر امور اقتصادی شهرداری مشهد استفاده از تسهیلات و مشارکت بانکها در پروژههای شهری را از دیگر اولویتهای این معاونت معرفی کرد و خاطرنشان ساخت: یکی دیگر از منابع تامین مالی پروژههای شهری استفاده از توان و ظرفیت سیستم بانکی است که در تبصره 10 قانون بودجه سال جاری به شهرداری مشهد اجازه داده شده است تا با استفاده از تسهیلات بانکی تا سقف 950 میلیارد تومان، پروژههای شهری را تامین مالی نماید.
حسینی افزود: در همین راستا جلسه مشترکی بین شهردار مشهد و مدیران بانکهای ستان برگزار شد که زمینههای همکاری بیشتر در قالب کارگروهی مشترک استخراج شده و هماهنگیهای لازم جهت اجرایی کردن این موارد انجام پذیرفت.
وی با اشاره به پیشنهاد شهردار مشهد مبنی بر بازدید مدیران عامل بانکهای کشور از پروژههای شهری مشهد و برگزاری نشست آتی شورای هماهنگی این بانکها در مشهد، تصریح کرد: در سال جاری با تاکیدات شهردار مشهد مبنی بر استفاده حداکثری از ظرفیت مناطق در امور اقتصادی، برنامههای ویژهای شامل آموزش، ساختار تشکیلاتی و بودجه در برنامههای این معاونت برای تحقق این مهم قرار گرفت.
پایان پیام/
نظر شما