«تاریخ شفاهی کمیته استقبال از امام خمینی»منتشر شد

خبر گزاری شبستان: کتاب«تاریخ شفاهی کمیته استقبال از امام خمینی»با هدف گردآوری و تدوین خاطرات افرادی که در کمیته استقبال از امام نقش داشتند تدوین شده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از  روابط عمومی مؤسسه فرهنگی،هنری و انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی،این مرکز در جدیدترین اثر خود کتاب (تاریخ شفاهی کمیته استقبال از امام خمینی)تألیف آقای اکبر قاسملو و خانم معصومه آقا جان پور را منتشر کرد.


همچنین این روابط عمومی می افزاید،کمیته استقبال از امام خمینی در 3 بهمن 1357 با ترکیبی از گروههای مختلف سیاسی از جمله آیت الله مرتضی مطهری عضو ستاد مرکزی و رابط کمیته ی استقبال با شورای انقلاب، حجت الاسلام محمد مفتح عضو ستاد مرکزی و رابط کمیته ی استقبال با روحانیت مبارز، حجتالاسلام شیخ فضلالله محلاتی عضو ستاد مرکزی و رابط کمیتهی استقبال با روحانیت مبارز، هاشم صباغیان عضو ستاد مرکزی و رابط کمیتهی استقبال با نهضت آزادی، اسدالله بادامچیان عضو ستاد مرکزی و رابط کمیته ی استقبال با هیئت های مؤتلفه ی اسلامی، کاظم سامی عضو ستاد مرکزی و رابط کمیته ی استقبال با جاما، حسین شاهحسینی عضو ستاد مرکزی و رابط کمیتهی استقبال با جبههی ملی، تهرانچی عضو ستاد مرکزی و رابط کمیته ی استقبال با بازار، علی دانش منفرد، عضو ستاد مرکزی و رابط کمیته ی استقبال با انجمن اسلامی معلمان تشکیل شد و در اولین تصمیم خود، مدرسه ی رفاه را بهعنوان مرکز استقرار خود انتخاب و اقدام به جذب نیرو نمود. جذب نیرو که به دلیل امنیتی فقط با معرفی اعضای اصلی کمیته صورت میگرفت، روند منظم و ثابتی داشت؛ به طوری که در مدت زمان کوتاهی نزدیک به صد هزار نفر جذب کمیته ی استقبال شدند.


این اثر با هدف گردآوری و تدوین خاطرات افرادی که در کمیته ی استقبال از امام نقش داشتند تدوین شده است و به دنبال چرایی و چگونگی تشکیل کمیته، عملکرد اعضا و چگونگی ورود امام به ایران و پیروزی انقلاب اسلامی می باشد.


در قسمت هایی از مقدمه ی این کتاب چنین می خوانیم:
فضای سیاسی جامعه ی ایران و حوادث منتهی به بازگشت امام مانند ایجاد فضای باز سیاسی، درگذشت آیت الله مصطفی خمینی، مقاله ی روزنامه ی اطلاعات، حادثه ی سینما رکس آبادان، حادثه ی 17 شهریور 1357 و در نهایت خروج شاه از ایران، زمینه را برای بازگشت امام و پیروزی انقلاب مهیا کرد. با خروج شاه، امام که قصد بازگشت به میهن را داشتند، در تصمیم خود جدیتر شده و اعلام کردند در اولین فرصت به کشور بازخواهند گشت. مبارزان انقلابی که زمینه ی ورود امام به کشور را مهیا نمیدیدند، ابتدا درصدد مخالفت برآمدند ولی چون تصمیم امام قطعی بود لازم دیدند تا با تشکیل کمیته ای، ضمن مهیا کردن زمینه ی ورود امام حفاظت از جان ایشان را هم عهده دار شوند.


هدف اصلی کمیته، آماده کردن زمینه برای ورود امام به ایران و تأمین امنیت ایشان بود. به همین منظور به سرعت واحدهایی چون واحد انتظامات، واحد تدارکات مالی، واحد برنامهریزی و تشریفات، واحد برنامه ریزی داخلی، واحد تبلیغات، واحد خبرنگاران داخلی و خارجی، واحد روابط شهرستانها و روابط عمومی تشکیل داد و موفق شد با برنامهریزی دقیق ضمن آماده کردن و تأمین امنیت فرودگاه، بهشت زهرا، مسیر انتقال امام و مدارس رفاه و علوی و همچنین با برگزاری تظاهرات و تحصن، در زمانی که بختیار اقدام به بستن فرودگاه کرده بود، زمینه را برای ورود امام مهیا کند. با فراهم شدن این مقدمات امام در روز 12 بهمن در میان تدارکات گسترده و استقبال مردم وارد ایران شد و فصل جدیدی از مبارزات انقلابی علیه رژیم پهلوی شروع شد.


امام پس از ورود با استقرار در مدرسه ی رفاه و سپس علوی، این بار هدایت انقلاب را در داخل کشور برعهده گرفتند. هرچند با ورود امام به ایران به نظر عدهای از جمله صباغیان وظایف کمیته خاتمه یافت ولی از نظر اکثر اعضا، این کمیته بعد از 12 بهمن به کار خود ادامه داد و ضمن حفظ امنیت مدرسه ی رفاه و علوی و تدارکاتی جهت دیدارهای مردمی با امام نقش مهمی در حوادث منتهی به پیروزی انقلاب ایفا نمود و حتی بعد از پیروزی انقلاب تا زمان تشکیل نهادهای انقلاب به کار خود ادامه داد.


• این اثر در شمارگان1000 نسخه و 304 صفحه و به قیمت 95.000 ریال در مرداد ماه سال جاری روانه بازار نشر گردیده است.


 لازم به ذکر است علاقمندان جهت تهیه این کتاب می توانند به فروشگاه این مرکز در خیابان انقلاب،خیابان 12فروردین،بعد از خیابان شهدای ژاندارمری نبش مجتمع ناشران و یا با شماره تلفن های 66953607 و 66961536 تماس بگیرند.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 392257

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha