سفر مدیرکل یونیسکو به رشت/ لزوم تاسیس موزه هنرهای معاصر در گیلان

شبستان: عضو شوری اسلامی شهر رشت اعلام کرد: مدیرکل یونیسکو هفته آینده مهمان شهردار رشت خواهد بود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان، مهندس رضا رسولی، عضو شورای اسلامی شهر رشت در پنجاه و ششمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر رشت که عصر امروز( 19 مرداد) در عمارت شورای این شهر برگزار شد، از سفر مدیرکل سازمان جهانی یونیسکو به رشت خبر داد و گفت: ممکن است سفر مدیرکل یونیسکو به رشت تشریفاتی دیده شود اما می‌تواند محرک بسیار خوبی در توسعه شهر رشت باشد.


وی با بیان اینکه شهر رشت مهد بسیاری از هنرمندان معاصر کشور است که یادی از آنان نمی‌شود، گفت: در هر جای دنیا آثار هنرمندان گیلانی دیده می‌شود اما افتتاح موزه هنرهای معاصر در رشت سال‌هاست که به تعویق افتاده است.


عضو شورای اسلامی شهر رشت خاطرنشان کرد: وجود هنرمندان برجسته باعث شد تا رشت به عنوان دومین شهر پس از تهران کاندید افتتاح موزه هنرهای معاصر در کشور باشد و عبدالرضا دریابیگی، حسین محجوب و آیدین آغاداشلو مامور جمع آوری آثار برای راه اندازی این موزه شوند.


وی از جمع آوری 70 اثر از 37 هنرمند برای راه اندازی موزه هنرهای معاصر در گیلان خبر داد و گفت: این طرح از سال 56 تاکنون مسکوت مانده و آثار جمع آوری شده با سرگردانی در انبار شهرداری رشت و گالری استاد رضا عباسی، در نهایت در موزه هنرهای معاصر تهران نگهداری می‌شوند.


رسولی یادآور شد: در سال 92 با ابتکار شهردار رشت و هماهنگی با معاون مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت ارشاد مقرر شد موزه هنرهای معاصر رشت در ساختمان تاریخی شهرداری رشت راه اندازی شود.


وی حضور مدیرکل یونیسکو را فرصت مغتنمی برای طرح راه اندازی موزه هنرهای معاصر در رشت دانست و گفت: کوتاهی در راه اندازی این موزه شماتت و ملامت آیندگان را از مدیران کنونی شهر رشت در پی خواهد داشت.


راه اندازی دفتر ثابت یونیسکو در رشت

عضو شورای اسلامی شهر رشت خاطرنشان کرد: با توجه به حجم کار فرهنگی و آثار فرهنگی و تاریخی شهر رشت انتظار می‌رود یونیسکو دفتر ثابتی در رشت داشته باشد.


وی با اشاره به تعدد مجموعه‌های دانشگاهی در گیلان و به ویژه رشت، اعلام کرد: می‌توان از پتانسیل یونیسکو بهره برد و با محوریت شهرداری رشت، همگرایی در مجموعه‌های دانشگاهی ایجاد کرد و رشت را به عنوان یک شهر علمی در منطقه خاورمیانه مطرح کرد.


رسولی تصریح کرد: تعدد مجموعه‌های دانشگاهی در رشت و کاهش تقاضای تحصیلی با توجه به کاهش جمعیت جوان استان و کشور در آینده این شهر را به عنوان مرکز آموزش در محدوده آسیای میانه مطرح می‌کند.


وضعیت نامناسب نگهداری از کتب تاریخی کتابخانه ملی رشت

عضو شورای اسلامی شهر رشت در ادامه با اشاره به وجود اسناد و کتب تاریخی از قرون چهار و پنج در کتابخانه ملی رشت، اظهار کرد: کتابخانه ملی رشت اولین کتابخانه ملی کشور بوده و در سال‌های اخیر مجموعه مردم نهادی از این کتابخانه و اسناد یاد شده نگهداری کرده‌اند.


وی با ابراز تاسف از وضعیت ناهنجار نگهداری اسناد تاریخی کتابخانه ملی رشت، گفت: متاسفانه در برخی از این اسناد، آثار قارچ دیده شده است.


رسولی، اسناد و کتب تاریخ کتابخانه ملی رشت را سرمایه و ثروت ملی خواند و خاطرنشان کرد: این اسناد باید گندزدایی شود و بعد از تهیه میکروفیلم از آنان در شرایط خاص و خلا نگهداری شوند.


وی تاکید کرد: می‌توان بخشی از کتابخانه ملی شهر رشت را به عنوان محل نگهداری اسناد و کتب تاریخی موجود در این کتابخانه اختصاص داد.


عضو شورای اسلامی شهر رشت همچنین با اشاره به نبود فضایی برای تجمع و همگرایی هنرمندان جوان در رشت، گفت: در ایام گذشته پیاده راه خیابان اعلم الهدی رشت به عنوان پیاده راه فرهنگی در نظر گرفته شد که با توجه به کاربری مغازه های اطراف این خیابان عملاً این امر محقق ناپذیر است.


رسولی اعلام کرد: کلنگ پیاده راه فرهنگی در حد فاصل خانه فرهنگ و مجتمع خاتم النبیا(ص) رشت زده شود و این منطقه با توجه به حجم ترافیکی کم به بهشت هنرمندان جوان تبویل می شود.


پایان پیام/

کد خبر 392205

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha