اخلاق‌ و فرهنگ اصیل ایرانی الگوی مناسبی برای طنز است

خبرگزاری شبستان :ناصر فیض با بیان اینکه اخلاق‌گرایی و فرهنگ اصیل ایرانی الگوی مناسبی برای طنز ارائه می‌دهد، گفت: این الگو و چهارچوب به معنای محدودیت نیست.

به گزارش خبرنگارکتاب و ادبیات شبستان ،هشتمین جشنواره سراسری طنز سوره روز یکشنبه 19 مرداد در تالار اندیشه شماره 2 حوزه هنری برگزار شد .


در ابتدای این نشست خبری ناصر فیض دبیر هنری این جشنواره و مدیر دفتر طنز حوزه هنری ضمن تبریک روز خبرنگار گفت: خبرنگاری یکی از شرافتمندانه‌ترین مشاغل است. شغلی است که ارتباط با فرهنگ دارد و فرصت خوبی است تا بتوان در اصلاح جامعه قدم برداشت.


وی درباره طنز و ویژگی‌های آن گفت: طنز حوزه هنری که از زمان تاسیس تا به حال از آن حمایت می‌کند طنزی است که با آموزه‌های دینی، قومی، مذهبی و ایرانی نسبت دارد. ما به لحاظ ایرانی بودن و همچنین از سوی مذهب سفارش شده‌ایم که اخلاق را رعایت کنیم.


فیض با بیان اینکه طنز پایه و اساس اعتراض دارد و به قصد اصلاح، ناهنجاری‌ها را مطرح می‌کند. معمولاً از ایراد مستقیمی که به ما گرفته می‌شود ناراحت می‌شویم و طنز پوشش مناسب‌تری برای بیان ناهنجاری‌ها است. طنز مد نظر حوزه هنری طنزی است که زبان فارسی را به عنوان زبانی توانمند به رخ می‌کشد. زبانی که نیاز ندارد اصطلاحات و تعابیر زبان‌های خارجی را یدک بکشد و خود ساختارمند است.


مدیر دفتر طنز حوزه هنری با اشاره به این که حوزه هنری با توجه به اخلاق‌گرایی و فرهنگ اصیل ایرانی الگوی مناسبی برای طنز ارائه می‌دهد، گفت: این الگو و چهارچوب به معنای محدودیت نیست، بلکه معتقدیم طنزپرداز واقعی کسی است که هر حرفی را بتواند با توجه به مخاطب و متناسب با اخلاقیات بیان کند.


وی با تاکید بر این که بخشی از طنز مربوط به ایجاد نشاط است، عنوان کرد: البته این تصور که طنز تنها برای ایجاد سرگرمی و نشاط خلق می‌شود اشتباه است و کسانی که تعریف این گونه دارند باید تجدید نظر کنند. در ادبیات کهن طنزها دارای پیام و محتوا است و حافظ به عنوان بزرگ ترین طناز ادبیات فارسی و جهان طنزهایش تنها برای سرگرمی نیست بلکه در آن نقد و پیامی موجود است ما نیز سعی می کنیم در حوزه هنری چنین طنزی را مطرح کنیم و ده سال است در این راه تلاش کرده‌ایم.


فیض خاطرنشان کرد: در طنز مورد نظر حوزه هنری به هیچ وجه اجازه نمی‌دهیم کسی که حقش نیست زیر سوال برود و به او توهین شود و جشنواره طنز سوره نیز برای آموزش این مطلب بنا شده است.


دبیر هنری جشنواره طنز سوره با اشاره به بالارفتن کیفیت آثار این دوره از جشنواره گفت: افرادی که صاحب نظر هستند و در حوزه طنز آثار مطرحی دارند جزو برگزیدگان جشنواره هستند و به اعتقاد من به درستی انتخاب شده‌اند.


ارسال 2 هزارو580 اثر به دبیرخانه جشنواره
در ادامه این نشست خبری علی قربانی، دبیر اجرایی هشتمین جشنواره طنز سوره، با اشاره به این که 25 تا 27 مرداد این جشنواره در حوزه هنری و سینما آزادی برگزار می شود، اظهار کرد: در شورای سیاست گذاری حوزه هنری مصوب شد که 4 بخش تازه عکس، فیلم کوتاه، نمایش و استندآپ کمدی به جشنواره اضافه شود و عنوان جشنواره نیز همچون بسیاری از جشنواره های حوزه هنری به سوره تغییر یافت.


وی ادامه داد: به دلیل دوسالانه بودن فرصت بیشتری برای برگزاری جشنواره داشتیم. اواخر پاییز 92 فراخوان جشنواره اعلام شد و با توجه به این که طنزپردازان فرصت بیشتری برای ارسال آثار داشتند، درمجموع 2 هزار و 580 اثر به دبیرخانه جشنواره رسید. بعد از اتمام مهلت دریافت آثار، جلسات داوری تشکیل شد که جلسات خوبی بود و شاهد بودم که برای انتخاب آثار برتر داوران به بحث و تبادل نظر می نشستند.


قربانی با اشاره به این که آثار بدون نام تولید کننده اثر و با کد داوری شده اند، گفت: داوران از نام تولید کننده اثر خبر نداشتند و به همین دلیل هم معتقدم داوری ها منصفانه بوده است. در مجموع تعداد 78 اثر از 66 طنزپرداز کشور به بخش نهایی جشنواره رسید. در بخش داستان کوتاه 7 اثر، بخش شعر 8 اثر، عکس 22 اثر، فیلم کوتاه 16 اثر، مقاله 10 اثر، نثر 9 اثر و نمایش 6 اثر به مرحله نهایی داوری راه پیدا کردند.


مدیر مرکز محافل و جشنواره های حوزه هنری با بیان این که نمایش های هشتمین جشنواره سراسری طنز سوره 25 و 26 مرداد در سالن سوره، تماشاخانه های مهر و ماه حوزه هنری به روی صحنه می روند، عنوان کرد: نمایش ها از ساعت 15 تا 20 در دو نوبت اجرا می شوند. همچنین این نمایش ها با همکاری مرکز هنرهای نمایشی و دفتر طنز تا پایان امسال و اوایل سال آینده اجرای عموم خواهند داشت.


وی با اشاره به اکران فیلم های کوتاه طنز در جشنواره طنز سوره، گفت: 25 و 26 مرداد در سینما آزادی 2 سئانس نمایش فیلم های کوتاه در ساعت 7 و 19 خواهیم داشت. همچنین این آثار در تالار اوستای حوزه هنری هم در روزهای یاد شده اکران می شوند.


قربانی افزود: چهار کارگاه آموزشی نیز در سالن امیرحسین فردی و سلمان هراتی روزهای 26 و 27 مرداد برگزار خواهد شد. این کارگاه ها شامل نمایش طنز، استندآپ کمدی، نثر و داستان می شود. همچنین نمایشگاه عکس طنز شامل 22 عکس انتخاب شده از سوی هیئت داوران در گالری سوره برپا می شود.


دبیر اجرایی هشتمین جشنواره سراسری طنز سوره با بیان این که مراسم اختتامیه این جشنواره ساعت 18 دوشنبه 27 مرداد در تالار سوره برگزار خواهد شد، عنوان کرد: مراسم پایانی این جشنواره با اجرای علیرضا خمسه و معرفی برگزیدگان بخش های مختلف برگزار می شود.


وی گفت: از آثار برگزیده جشنواره کتابی در روز اختتامیه منتشر می شود که حاوی معرفی فیلم ها، نمایش ها و آثار برگزیده مکتوب است و روز اختتامیه در دست مخاطبین قرار خواهد گرفت. 77 میلیون تومان مجموع جوایز امسال است که 55 میلیون تومان از آن جوایزی است که بر روی صحنه اهدا می شود و مابقی کمک هزینه ای است که به عنوان هدیه به گروه های اجرای نمایش ها و باقی راه یافتگان به مرحله نهایی جشنواره تعلق می گیرد.
 

پایان پیام/

کد خبر 392200

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha