به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام محمدرضا حشمتی، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در اولین اجلاس سراسری مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ها با هدف تبیین سیاست ها و راهبردها وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: این روزها مصادف با کشتار بی رحمانه مردم بی دفاع غزه است که ما با این عزیزان هم دردی کرده و از تمام ظالمان عالم بیزاری می جوییم.
وی با اشاره به آیات قرآن کریم و لزوم طهارت باطنی تصریح کرد: طبق نص آیات الهی کسی به اعماق قرآن دست پیدا نمی کند مگر آنکه از طهارت باطنی برخوردار باشد، در جای دیگر آمده است که قرآن برای مومنان شفا و رحمت و برای ظالمان خسران است.
حجت الاسلام حشمتی عنوان کرد: قرآن کریم به معنای حقیقی میزان حق و باطل است و برای دستیابی به اعماق معنایی آیات الهی باید از طهارت باطنی برخوردار باشیم . یکی از نتایج آشنایی با معرفت قرآنی نعمت حکمت است کسی که از مسیر ظلمت به سوی نور رهنمود می شود در مرحله نخست به نعمت حکمت مزین می شود.
وی با اشاره به فعالیت معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: به حمدالله از وجود مدیران زبده ای در معاونت برخوردار هستیم و پس فعالیت 6 ماهه شاهد برآورده شدن انتظارات و اجرایی شدن خط و مشی پیش بینی شده بودیم.
حجت الاسلام حشمتی تصریح کرد: متأسفانه در گذشته وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از وجود مرکز فعالیت های قرآن و عترتی محروم بود و در همان سال ها ابتدایی موفق به برگزاری نمایشگاه بین المللی قرآن و چاپ نشریه گلستان قرآن شدیم و پس از مدتی مرکز هماهنگی، توسعه فرهنگ قرآنی راه اندازی شد و ی سال های اخیر با مساعدت دولت گذشته و مجلس شورای اسلامی شاهد راه اندازی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شدیم.
شایان ذکراست بر اساس مصوبه دولت معاوت قرآن و عترت دارای 120 پست و ادرات کل وزارت ارشاد دارای 180 پست هستند ما از اغلب نیروی های گذشته استفاده کرده و یا درحال جذب نیروهای جدید هستیم.
وی عنوان کرد: به غیر از فعالیت های ذی البودجه معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، شورای انقلاب فرهنگی مسئولیت کمیته تبلیغ و ترویج منشور توسعه فرهنگ قرآنی را به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی واگذار کرده و ریاست آن برعهده وزیر ارشاد و دبیری آن برعهده معاون قرآن و عترت است.
گفتنی است که بر اساس مصوبه منشور توسعه فرهنگ قرآنی کشور بحث بودجه نیم درصد قرآنی از طریق کمیته تبلیغ و ترویج پیگیری می شود که در سال 1393 مبلغی بالغ بر 200 میلیارد تومان تصویب شد که 39 درصد آن به کمیته تبلیغ و ترویج فعالیت های قرآنی اختصاص می یابد.
وی با اشاره به برگزاری موفق بیست و دومین نمایشگاه بین المللی قرآن گفت: در حال حاضر به دنبال تسویه حساب با مسئولان و مجریان نمایشگاه قرآن هستیم که با صرف هزینه نصف نمایشگاه سال گذشته برنامه گسترده تری را برگزار کردیم.
حجت الاسلام حشمتی با بیان این مطلب که به دنبال برنامه ریزی های منسجم درخصوص فعالیت های قرانی هستیم عنوان کرد: امیدواریم موقعیتی فراهم شود که مجموعه فعالیت های قرآنی کشور را ثبت و ضبط و در چهار چوبی مدون ارائه کنیم.
وی اظهار کرد: به برکت خون شهدا و پیروزی انقلاب اسلامی ایران زمینه خوبی برای فعالیت های قرآنی فراهم شده است و مقام معظم رهبری نیز در این زمینه مطالبه دارند لذا نیازمند فعالیت جدی و مستمردر حوزه قرآنی هستیم که اگر درست برنامه ریزی کنیم به فرهنگ سازی قرآنی دست خواهیم یافت.همان طور که می دانید اغلب فعالیت های تبلیغی و ترویجی گذرا هستند و می توان با ارائه اندیشه های ناب این دست فعالیت ها را مانا کرد.
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطر کرد: در بحث روند صدور مجوز موسسات قرآنی کار جدی صورت گرفته و جلسات متعددی با حضور کارشناسان زبده پیش بینی شد و مقرر گشت تا 90 درصد مراحل اداری صدور مجوز موسسات قرآنی به استان ها و مراکز ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی واگذار شود.معاونت قرآن عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای پیشبرد اهدافش باید با سایر نهادها و دستگاه های کشور تعامل سازنده برقرار کند که برای تحقق این مهم نیازمند راه اندازی یک اتاق فکر هستیم.
پایان پیام/
نظر شما